16 Μικρά αλλά πανέξυπνα κόλπα για να γλιτώσετε χώρο στο εξοχικό σας

Αυτό το εξοχικό αποδεικνύει ότι τα μικρά σπίτια μπορεί να είναι έξυπνα χωρίς να στερούνται το παραμικρό.

Από έξυπνες ιδέες αποθήκευσης μέχρι αντικείμενα που επαναχρησιμοποιούνται, αυτό το σπίτι μοιράζεται τα μυστικά του για να μας δείξει τη γοητεία του σε κάθε εκατοστό του.

Ο χαρακτήρας του εξοχικού

Σχεδόν σε κάθε επιφάνεια, το σπίτι εμφανίζει κάποιο είδος συλλογής: διαβρωμένα αξεσουάρ, λινές αντίκες, λευκά κεραμικά, vintage εμαγιέ σκεύη, αγγεία. Και όμως, σε μόλις 420 τετραγωνικά μέτρα, το εξοχικό σπίτι με δύο υπνοδωμάτια, δύο λουτρά μοιάζει χαρούμενο και ανοιχτό, και καθόλου υπερβολικά γεμάτο.

Το μυστικό; Βάζοντας τα αγαπημένα αντικείμενα σε χρήση, όχι μόνο επάνω σε ένα ράφι για να τα θαυμάζουμε. “Τα όμορφα πράγματα σε αυτό το σπίτι υπάρχουν για να αγγίζονται – και προορίζονται να σας αγγίζουν,” λέει η ιδιοκτήτρια Fifi O’ Neil.

1. Δημιουργήστε ένα σκηνικό κρεμ χρώματος

Οι κρεμ βαμμένοι τοίχοι και τα ασβεστωμένα κόντρα πλακέ πατώματα κάνουν το μικρό χώρο να φαίνεται πιο εκτενής. Επιπλέον, ένα πλαίσιο παραθύρου διαχέει το φως χωρίς ιδιότροπες κουρτίνες, ενώ μια λάμπα φωτίζει όλο το δωμάτιο, αλλά καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο.

2. Κρεμάστε ανοικτά ράφια.
Vintage, μη-ταιριαστά ράφια είναι κρεμασμένα σε ένα μόνο τοίχο. Επιλεγμένα για την πρακτικότητα (είναι ακριβώς στο σωστό ύψος και βάθος για τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ποτήρια και πιάτα), μπορούν επίσης να προσθέσουν μια δόση ταπεινής γοητείας.

3. Κρύψτε τα περιττά με μια κουρτίνα.
Αντί για ντουλάπια, εγκαταστήστε ένα πλαίσιο κόντρα πλακέ και περάστε τα άνω μέρη με λινάτσα για να κρύψετε με κομψό τρόπο κατσαρόλες και τηγάνια.

4. Αντί για καρέκλες, παγκάκι

Αυτό το παγκάκι προσφέρει τον ίδιο αριθμό θέσεων με καρέκλες, αλλά μπορεί να μπαίνει κάτω από το τραπέζι, όταν δεν είναι σε χρήση. Για επιπλέον χώρο αποθήκευσης, υπάρχουν συρτάρια στο κυρίως τραπέζι για αποθήκευση μαχαιροπήρουνων.

5. Ορίστε θέσεις εργασίας

Ένας τρόπος για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα σε μια μικρή κουζίνα: Αντιστοιχίστε σε κάθε περιοχή μια συγκεκριμένη εργασία. Δύο στενά ράφια και ένας (ροζ!) μαρμάρινος μπουφές χρησιμεύσει ως σταθμός για καφέ σε μια κατά τα άλλα αχρησιμοποίητη γωνία.

6. Πείτε αντίο στις αποπνικτικές βαριές κουρτίνες.

Νομίζετε ότι κάθε σαλόνι χρειάζεται κουρτίνες; Ξανασκεφτείτε το. Εδώ, γυμνά παράθυρα δίνουν μια αναζωογονητική βελτιωμένη εμφάνιση που εκμεταλλεύεται επίσης το όμορφο φως του σπιτιού.

7. Βάλτε ένα μεγάλο καναπέ.
Οι μικροί χώροι δεν πρέπει να σημαίνει και μικρά έπιπλα. Ένας μεγάλος καναπές δένει οπτικά το δωμάτιο και προσφέρει άνετα καθίσματα – ένα σοβαρό προνόμιο σε ένα μικρό σπίτι. Καλυμμένος από ανθεκτικά, προσιτά υφάσματα σε ουδέτερο χρώμα, συνδυάζεται αριστοτεχνικά με το περιβάλλον του, κάνοντάς τον να φαίνεται ότι ταιριάζει στον χώρο, χωρίς να υπερισχύει.

8. Ενσωματώστε ευέλικτες αντίκες.

Τα vintage κομμάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με περισσότερους από έναν τρόπους. Πάρτε για παράδειγμα το τραπέζι χρώματος σωμόν που χρησιμοποιείται ως γραφείο και ένα παλιό στασίδι εκκλησίας με πουπουλένια μαξιλάρια. Με μια αλλαγή, η ρύθμιση μπορεί να γίνει εύκολα ένας επιπλέον χώρος τραπεζαρίας. Ένα άλλο παράδειγμα; Μία γραφική vintage πινακίδα ξενοδοχείου εφιστά την προσοχή μακριά από το κλιματιστικό.

9. Τοποθετήστε δοκάρια.
Αυτό το τμήμα του σπιτιού είχε θολωτές οροφές, που προσθέτουν επιπλέον ύψος στην οροφής και βοηθούν το γραφείο να φαίνεται ευάερο παρά το μικρό του μέγεθος. Μια μονάδα κλιματισμού στον τοίχο κρατά την περιοχή δροσερή.

10. Βάλτε τα κρεβάτια μπροστά στα παράθυρα.
Αυτό το γαλάζιο μεταλλικό κρεβάτι έχει τοποθετηθεί μπροστά όχι από ένα, αλλά από δύο παράθυρα, για να ελευθερώσει χώρο για άλλα έπιπλα. Η ασυνήθιστη τοποθεσία δίνει επιπλέον άνεση χωρίς να εμποδίζει το φυσικό φως.

11. Παραμείνετε με απλά ριχτάρια και σκεπάσματα
Τα περισσότερα λευκά μαξιλάρια και το λευκό σκέπασμα δίνουν ένα τόνο απλότητας. Και μερικές κόκκινες γραμμές και μια λουλουδάτη κουβέρτα προσθέτουν αρκετό σχέδιο σε αυτό το δωμάτιο για να μη του λείψει το χρώμα.

14. Τοποθετήστε μια μπανιέρα
Το χαμηλό ταβάνι δεν προσφερόταν για εγκατάσταση ντουζιέρας, γι’ αυτό επιλέχθηκε μια βαθιά μπρούτζινη μπανιέρα

15. Αφήστε το φως να μπει.
Ένα τούλι κρεμασμένο μπροστά στο μεγάλο παράθυρο δίνει αρκετή αίσθηση ιδιωτικότητας, χωρίς να εμποδίζει το φυσικό φως να μπαίνει σε αυτό τον μικρό χώρο.

16. Προσθέστε χρώμα.
Ένα μικρό περβάζι βαμμένο να ταιριάζει με τα χαρμόσυνα μπλε παραθυρόφυλλα του σπιτιού, δίνει μια ευχάριστη και δροσερή νότα.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση