Το υπερηχητικό αυτοκίνητο των 1.600 χλμ/ώρα έρχεται στην Αθήνα!

Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσει το ελληνικό κοινό, αφού για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά και να φωτογραφηθεί με το supersonic powercar BLOODHOUND SCC, που φιλοδοξεί να πιάσει ταχύτητα 1.600 χλμ/ώρα, σε δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί το 2016 στη Ν. Αφρική, σπάζοντας το παγκόσμιο επίγειο ρεκόρ.

Για 3 ολόκληρες ημέρες, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου του 2015, ο εξωτερικός χώρος του Ζαππείου αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ταχύτητας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα επισκέπτονται με ελεύθερη είσοδο τον χώρο από τις 11:00 έως 23:00.

Όλοι αδημονούν να βιώσουν τη γοητεία της ταχύτητας στο ειδικά στημένο περίπτερο με τα υπέροχα διαδραστικά παιχνίδια και τα παιχνίδια προσομοίωσης και φυσικά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό BLOODHOUND, διεκδικώντας 2 φανταστικά VIP ταξίδια στην πίστα δοκιμών του Milbrook στην Αγγλία, για να οδηγήσουν κορυφαία supercars και άλλα πολλά συλλεκτικά δώρα BLOODHOUND!

Σε πλήρη ταχύτητα το BLOODHOUND SSC θα καλύψει ένα μίλι σε 3,6 δευτερόλεπτα, που είναι 4,5 γήπεδα ποδοσφαίρου από το ένα άκρο στο άλλο άκρο. Τονίζεται ότι το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας είναι 1.228χλμ/ώρα και το κατέχει από το 1997 το μοντέλο Thrust SSC και η ομάδα του Διευθυντή του Προγράμματος Bloodhound Richard Noble με οδηγό τον Andy Green και με τη συμμετοχή της Castrol. Η ίδια ομάδα θα προσπαθήσει με το BLOODHOUND SCC να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ, φτάνοντας τα 1.600χλμ/ώρα, υπερβαίνοντας δηλαδή την ταχύτητα του ήχου κατά 1,4 φορές. Αντίστοιχη ταχύτητα έχει καταγραφεί μόνο από ένα μαχητικό F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 988 μιλίων/ώρα.

[via]

Related posts

Το αμάξι που θέλουν όλοι: Αυτός είναι ο Έλληνας που αγόρασε αυτοκίνητο αξίας 800.000 ευρώ!

Η λύση είναι ελληνική: «Καίει» 1 ευρώ ανά 100 χλμ και παρκάρει σε θέση κάδου

«Μου επιτέθηκαν αλήτισσες, κάμερες παντού»: Δημόσιο ξέσπασμα της Λατινοπούλου- Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο της