Τυχερός ο Μπισμπίκης: Η Δέσποινα Βανδή έφτιαξε πασχαλινά τσουρέκια και αποκαλύπτει το μυστικό της

Η Δέσποινα Βανδή, έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία και ταλέντο στην μαγειρική. Είναι αρκετά ενεργή στα social media και συχνά μοιράζεται στους ακόλουθους της, διάφορες συνταγές.

Λόγω της Μεγάλης Βδομάδας, μπήκε στην κουζίνα για να φτιάξει λαχταριστά τσουρέκια για τα παιδιά της και αποφάσισε να μοιραστεί και την συνταγή της με τους ακόλουθούς της στο Instagram.

ΥΛΙΚΆ

  1. 6 αυγά
  2. 180 γρ.μαγια
  3. 2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 1/2 φλ χλιαρό νερο
  5. 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  6. 750 ζάχαρη
  7. 600 γρ γάλα
  8. 1 φακελάκι μαχλέπι
  9. 1 φακελάκι κακουλε
  10. 5-6 κομματάκια μαστίχας
  11. 1/2 κγ αλάτι
  12. Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!
  2. Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό ! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.
  3. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!
  4. Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?
  5. Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?
  6. Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!» είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!

Related posts

Επτά ώρες ετοιμασίας, τα πιο σπάνια λουλούδια μας: Αυτός είναι ο βιολετί επιτάφιος της Μυκόνου που κάνει θραύση

Τεράστια πισίνα, θέα θάλασσα, γύρω γύρω πέτρα! Αυτό είναι το ονειρικό εξοχικό της Σμαράγδας Καρύδη στην Αίγινα

“Περνάμε τον δικό μας Γολγοθά”: Το δύσκολο Πάσχα των Επωνύμων και το βαρύ πένθος τους