Πέρασε 6 μήνες χωρίς σαμπουάν και δείτε τα αποτελέσματα! Τέλειο!

η Margaret Badore και η συναδελφός της blogger Katherine Martinko, είχαν κουραστεί από τα ακριβά σαμπουάν που άφηναν τα μαλλιά τους ξηρά ή λιπαρά. Έτσι αποφάσισαν να τα πετάξουν και να κάνουν ένα πείραμα.

Επί έξι μήνες, η Martinko είχε αντικαταστήσει τα καλλυντικά του ντουζ με άλλα από τα ντουλάπια της κουζίνας της: έπλενε τα μαλλιά της με μαγειρική σόδα και μηλόξυδο! Το αποτέλεσμα; Δεν σκοπεύει να αγοράσει σαμπουάν ΠΟΤΕ ξανά!

Αν φοβάστε ότι τα μαλλιά σας θα μυρίζουν άσχημα ή ότι θα είναι λιπαρά και βρώμικα, κάνετε λάθος! Σύμφωνα με την Martinko, δεν είχε απολύτως καμία τέτοια εμπειρία. Χρειαζόταν να λούζει τα μαλλιά της λιγότερο συχνά, δεν φρίζαραν και ακόμη κι αν υπήρχε ίχνος μυρωδιάς όσο ήταν στο μπάνιο, αυτή εξασθενούσε πολύ γρήγορα.

Δύο ήταν τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτού του πειράματος. Πρώτον, αυτή η συνήθεια είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Επιπλέον, είναι πολύ πιο αποδοτική. Αντί να “πνίγεστε” ανάμεσα σε μπουκάλια σαμπουάν και κοντίσιονερ, τζελ και λακ, το μόνο που χρειάζεται είναι μαγειρική σόδα και λίγο ξύδι!

Οδηγίες:
Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα βάζο των 500 ml. Μουσκέψτε τα μαλλιά σας. Γεμίστε το βάζο με νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγειρική σόδα. Ρίξτε το μείγμα στο κεφάλι σας και τρίψτε καλά. Ξεβγάλτε. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο στο ίδιο βάζο. Προσθέστε νερό, ρίξτε το στα μαλλιά σας και ξεπλύντε σχεδόν αμέσως.

Credits: Higher Perspective

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία