Όταν Ξεκίνησε ο Πόνος στο Γόνατό της, Εφάρμοσε ένα Φυσικό Έλαιο. Σίγουρα Δεν το Γνωρίζατε

Το καστορέλαιο κάνει δυναμική επαναφορά στον κόσμο της ομορφιάς. Τα γιατροσόφια των γιαγιάδων μας ήταν σοφά και αποτελεσματικά, και το καστορέλαιο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην διατήρηση όμορφων μαλλιών, επιδερμίδας και νυχιών. 

Ενυδατικό της περιοχής των ματιών
Το καστορέλαιο, ρητινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός και είναι αρκετά παχύρρευστο. Είναι ιδανικό για χρήση ως αντιρυτιδική κρέμα ματιών και την αντιμετώπιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Ελαφρά ταμπονάρετε μια μικρή ποσότητα κάτω από τα κουρασμένα μάτια και το πρωί θα είναι φρέσκα και αναζωογονημένα!

Αναλγητικό
Ένα επίθεμα με καστορέλαιο μπορεί να έχει αναλγητική δράση, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πόνους σε αρθριτικά ή ακόμη και στραμπούληγμα σε αστράγαλο. Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα ή πετσέτα και διπλώστε την, μουσκέψτε την με καστορέλαιο και εφαρμόστε στην προβληματική περιοχή, π.χ. στο γόνατο. Τυλίξτε ολόκληρη την περιοχή με πλαστική μεμβράνη για να μείνει στην θέση του και κάντε ζεστή κομπρέσα από πάνω.

Νεανικό δέρμα
Το καστορέλαιο είναι ιδανικό για ξηρό δέρμα, και επίσης μπορεί να ελαττώσει ατέλειες και αποχρωματισμούς του δέρματος. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιο σε έλαιο τζοτζόμπα ή έλαιο καρύδας και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ με αυτό το μείγμα στο δέρμα σας το βράδυ πριν τον ύπνο.

Επανόρθωση ψαλίδας
Το καστορέλαιο έχει δραστική βελτίωση στην ψαλίδα, καθώς λειαίνει τις άκρες. Εφαρμόστε μία φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα. Καθώς το καστορέλαιο έχει πυκνή σύσταση, θα χρειαστεί να το διαλύσετε σε άλλο έλαιο, όπως λάδι καρύδας. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες πως να εφαρμόσετε καστορέλαιο εδώ.

Σκασμένα χείλη
Το καστορέλαιο έχει λιπαρά οξέα που έχουν την ιδιότητα να κάνουν λεία τα σκασμένα και ξηρά χείλη. Εφαρμόστε στα χείλη με μια μπατονέτα δύο φορές ημερησίως για ορατά αποτελέσματα.

Μεγαλώστε τις βλεφαρίδες σας
Το καστορέλαιο είναι γνωστό ότι μεγαλώνει γρήγορα τις βλεφαρίδες! Χρησιμοποιήστε ένα παλιό βουρτσάκι μάσκαρας, που έχει πλύνει πρώτα. Εφαρμόστε καστορέλαιο στο βουρτσάκι και περάστε τις βλεφαρίδες σας. Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ.

Αντιμετωπίζει τις αϋπνίες
Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιο στο άνω βλέφαρο πριν τον ύπνο για να σας φέρει βαθιά χαλάρωση. Επίθεμα με καστορέλαιο πάνω από το συκώτι σας βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και για βαθύ ύπνο.

Χαλαρώνει τους Σφιγμένους Μύες
Το επίθεμα με καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην χαλάρωση των σφιγμένων και πιασμένων μυών. Διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα μέχρι τους μύες. Κάντε ένα επίθεμα με καστορέλαιο στον πιασμένο μυ για 45 λεπτά, και μην ξεχάσετε να βάλτε μια ζεστή κομπρέσα από πάνω.

Καλή λειτουργία του εντέρου
Η αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι μία από τις γνωστές χρήσεις του καστορέλαιου. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας, λάβετε μια κουταλιά της σούπας καστορέλαιο το πρωί σε άδειο στομάχι. Μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι χυμό για να απαλλαγείτε από την γεύση του στο στόμα σας.

Μαλακώνει τις σκασμένες φτέρνες
Ξηρές και σκασμένες φτέρνες είναι ένα κοινό πρόβλημα των ποδιών, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Για να μαλακώσετε τις φτέρνες, εφαρμόστε καστορέλαιο κατευθείαν στα πόδια και φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες. Το πρωί, το πόδια σας θα είναι πολύ πιο μαλακά.

Πυκνά και Μακριά Μαλλιά
Το καστορέλαιο είναι ιδανικό για την απώλεια μαλλιών. Το ρικινελαϊκό οξύ που περιέχει θα εξισορροπήσει το pH και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσικής λιπαρότητας της κεφαλής. Τα αντιοξειδωτικά στο καστορέλαιο βοηθάνε στην ενίσχυση της τρίχας. Για να κάνετε θεραπεία μαλλιών, αναμείξτε τρεις κουταλιές καστορέλαιου και μια κουταλιά λάδι τζοτζόμπα. Κάντε μασάζ στην κεφαλή σας για 5 λεπτά, αλλά μην το ξεβγάλετε μόλις τελειώσετε.

Δυνατά νύχια
Δυναμώστε τα νύχια σας με καστορέλαιο. Τρίψτε απλά λίγο καστορέλαιο στα νύχια και τις παρανυχίδες και αφήστε το όλο το βράδυ. Τα νύχια σας θα λάμπουν και θα είναι όμορφα χωρίς βερνίκι!

Παρακολουθήστε το βίντεο της Δρ. Janine Bowring toγια να μάθετε να κάνετε επίθεμα καστορέλαιου στην περιοχή της κοιλιάς για αποτοξίνωση.

Το καστορέλαιο είναι θαυματουργό και είναι φυσικό γιατροσόφι ομορφιάς και υγείας. Μοιραστείτε τις ευεργετικές του χρήσεις με τους φίλους σας!

Credit: faithtap.com

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία