Μικρά μυστικά για να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα για πάντα!

Καθημερινά είμαστε τόσο πολυάσχολες που σπάνια βρίσκουμε τον απαραίτητο χρόνο να φροντίσουμε το δέρμα μας. Οι ακτίνες του ήλιου, η σκόνη και η ρύπανση όμως, καταστρέφουν τη φυσική μας λάμψη και ομορφιά.

Τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα είναι το πιο κοινό και ενοχλητικό δερματικό πρόβλημα, ειδικά αν έχετε λιπαρό δέρμα. Το να απαλλαγούμε από αυτά όμως είναι πιο απλό και σίγουρα πιο οικονομικό απ’ ότι πιστεύατε. Απλά πρέπει να γνωρίζετε τις “μαγικές” θεραπείες.

1. Καθαρισμός πόρων με ατμό

Οι άνθρωποι που έχουν λιπαρό δέρμα συχνά υποφέρουν από πολλά δερματικά προβλήματα. Ειδικά τα σπυράκια εμφανίζονται λόγω της σκόνης που μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος, έτσι, ο βαθύς καθαρισμός είναι αναγκαίος για την πρόληψή τους.

2. Μην τρίβετε το πρόσωπό σας: μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση

Αντί για τρίψιμο μπορείτε να εφαρμόσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και χυμού λεμονιού. Τρίψτε απαλά 2-3 φορές και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια ξεπλύντε με κρύο νερό. Δοκιμάστε το δύο φορές την εβδομάδα και απολαύστε τα αποτελέσματα.

3. Μάσκα από ασπράδι αυγού

Είναι πολύ αποτελεσματική και συσφίγγει τους πόρους του δέρματος.

4. Μέλι και γάλα

Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και το γάλα έχει γαλακτικό οξύ. Πάρτε μερικές σταγόνες βιολογικό μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα, ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Μπορείτε να το εφαρμόσετε καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Μάσκα από κανέλα και μέλι

Η κανέλα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αφήνει το δέρμα σας λείο, υγιές και λαμπερό.

6. Το λεμόνι λειτουργεί ως τονωτικό και συρρικνώνει τους πόρους του δέρματος

Τα σπυράκια προκαλούνται λόγω ανοιχτών πόρων που γεμίζουν σκόνη και στη συνέχεια αντιδρούν με το οξυγόνο οπότε το λεμόνι είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για την καταπολέμησή τους.

Προσοχή: Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αραιώστε το χυμό λεμονιού με νερό. Το λεμόνι καθιστά επίσης το δέρμα ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε αντηλιακό το καλοκαίρι.

7. Μηλόξυδο και τονωτικό μέντας

8. Καθαρισμός με οδοντόκρεμα

Credits: Witty Feed

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία