Αυτές είναι οι 9 Κορυφαίες συμβουλές αδυνατίσματος για Πολυάσχολους!

Μπορεί να έχετε κολλήσει σταθερά στις 10 ώρες δουλείας καθημερινά. Ή μπορεί ο διευθυντής στο γραφείο σας να σας έκοψε το προβλεπόμενο διάλλειμα για φαγητό και να βρίσκεστε σε κατάσταση παύσης διαλλείματος. Ή μπορεί ακόμα να ξενυχτίσατε όλο το βράδυ φροντίζοντας το νεογέννητο παιδί σας.
Το πιάσαμε. Η ζωή αυτές τις μέρες είναι τρελά ταραχώδης. Και όταν είστε στρεσαρισμένοι και χρονικά πιεσμένοι, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε είναι ένα πλάνο για το πώς θα χάσετε κιλά.
Ποιος έχει χρόνο να μαγειρέψει υγιεινό φαγητό ή να φτάσει μέχρι το γυμναστήριο όταν έχει τόσο πολλά να κάνει κάθε μέρα? Πάρτε μία βαθιά ανάσα, χαλαρώστε, και διαβάστε αυτούς τους εξαιρετικά εύκολους τρόπους για να διατηρήσετε την δίαιτα σας.

1. ΠΕΤΑΞΤΕ ΟΛΟ ΤΟ «JUNK-FOOD» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ

Ναι, το ξέρουμε, θα είναι επίπονο, αλλά περάστε από έναν έλεγχο τα ντουλάπια και το ψυγείο σας και πετάξτε (ή χαρίστε σε άλλους) όλα τα γλυκά σνακς σας, τα επεξεργασμένα πατατάκια και τα κράκερς σας, τα παγωτά και οποιαδήποτε άλλη μορφή junk-food συναντήσετε μπροστά σας.
«Όταν είστε απασχολημένοι και πιεσμένοι από τον χρόνο, το πιο πιθανό είναι να αναζητήσετε όλα αυτά έναντι οποιουδήποτε υγιεινού φαγητού που βρίσκεται στην κουζίνα σας, και αυτό θα εκτροχιάσει απλά την επιθυμητή απώλεια βάρους» σύμφωνα με την Alissa Rumsey, R.D., διατροφολόγος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

2. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΟΡΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Μετά από το «ξεκαθάρισμα» όλου του Junk Food από την κουζίνα σας, αγοράστε υγιεινό φαγητό και σνακς, και τοποθετήστε τα σε ορατά σημεία μέσα στον χώρο σας έτσι ώστε να πέφτει συχνά το μάτι σας σε αυτά για να μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε, προτείνει η Rumsey. «Τοποθετείστε ένα γιαούρτι σε ευδιάκριτο σημείο όπως είναι το ράφι του ψυγείου σας, και φορτώστε τα μπροστινά μέρη από την ντουλάπα της κουζίνας σας με υγιεινές κονσερβοποιημένες σούπες, στιγμιαίο καφέ ρύζι, συσκευασίες τόνου, κινόα με χαμηλά λιπαρά,  τρόφιμα με χαμηλές θερμίδες που μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε, αρπάξτε τα και ετοιμάστε τα γρήγορα», προτείνει..

3. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Οι πολυάσχολοι άνθρωποι συχνά σημειώνουν τα ραντεβού τους σε ένα ημερολόγιο ή στο smartphone planner τους και κάνοντας το ίδιο για το προγραμματισμένο π.χ. τμήμα cardio των 7:30 που πρέπει να παρακολουθήσετε μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους της δίαιτας σας. «Αν σημειώσετε τα ειδικά χαρακτηριστικά μίας συνεδρίας άσκησης, τότε είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσετε ως ένα ακόμα σημαντικό ραντεβού που πρέπει να τηρήσετε» με βάση την Rumsey.

4. ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ

Σοβαρά όμως, ακόμα και ο πιο πολυάσχολος CEO ή μία νέα μαμά μπορεί να αφιερώσει μερικές ώρες την Κυριακή το απόγευμα ή το βράδυ και να δημιουργήσει ένα μεγάλο υγιεινό γεύμα εκ των προτέρων το οποίο μπορεί να σερβιριστεί ως μεσημεριανό ή βραδινό μέσα στην βδομάδα. «Φτιάξτε μία μεγάλη κατσαρόλα με καφέ ρύζι, μία μεγάλη πιατέλα με ψητά λαχανικά, δημιουργήστε chilli σε χαμηλή φωτιά, ή ψήστε ένα ολόκληρο κοτόπουλο», προτείνει η Rumsey. Όλα αυτά μπορεί να διατηρηθούν σωστά για μέρες μέσα στο ψυγείο, και μπορούν να αναδιαμορφωθούν σε μία ποικιλία γευμάτων για μέρες και όλα αυτά σε πολύ γρήγορο χρόνο.

5. ΜΗΝ ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΦΕΙΝΗ

Ένας συνηθισμένος πρωινός καφές είναι ένα άλλο θέμα. «Αλλά όταν είμαστε στρεσαρισμένοι και χρονικά πιεσμένοι, τείνουμε σε τυπικά διεγερτικά όπως είναι ο καφές και η ζάχαρη και να γεμίσουμε με ενέργεια για όλη την μέρα», τονίζει η Rumsey. Μετά από την αρχική όμως δόση ενέργειας του πρώτου καφέ, η δύναμη όλων των υπολοίπων εξασθενεί αφήνοντας σας πιο κουρασμένους και με μεγαλύτερο πόθο για περισσότερο. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις κουρασμένος προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις φυτικούς τρόπους για να νιώσεις ενέργεια αντί για τα τυπικά αυτά διεγερτικά.

6. ΕΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚΣ

Έχε στην τσάντα σου υγιεινά μη-αλλοιώσιμα αγαθά, ή τοποθέτησε τα στο συρτάρι του γραφείου σου έτσι ώστε να μην πιαστείς απροετοίμαστος μόλις σου ανοίξει η όρεξη. «Χρειάζεσαι σνακς που συνδυάζουν τις πρωτεϊνες και τους υγιείς υδατάνθρακες, όπως είναι τα πακέτα συμπιεσμένου φυστικοβούτυρου,  το γιαούρτι και επίσης κράκερς ολικής αλέσεως», προτείνει η Rumsey

7. ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Και δεν μιλάμε για τον φίλο εκείνο που δεν αντέχει ούτε λεπτό στους διαδρόμους γυμναστικής ή σπαταλάει όλο τον χρόνο του τρώγοντας σνακς και πίνοντας γρανίτα σόγιας. Αλλά το να βρεις έναν φίλο που πηγαίνει συχνά γυμναστήριο σε κάνει να νιώθεις ταιριαστός μαζί του και σε κάνει να βλέπεις τις συνεδρίες και τις ασκήσεις πιο γλυκές, πιο κοινωνικές και ευχάριστες» αναφέρει η Rumsey. Το καλύτερο μέρος είναι, ότι μπορεί να εξασκείσαι και μόνος σου, δεν χρειάζεται να είναι δίπλα δίπλα όλη την ώρα. Απλά είναι πιο απίθανο να τα παρατήσεις αν γνωρίζεις ότι κάποιος περιμένει να είσαι στο γυμναστήριο μία συγκεκριμένη ώρα.

8. ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Αυτό είναι μία έξυπνη στρατηγική για εκείνα τα βράδια που επιστρέφεις εξουθενωμένος από την δουλειά και μπορείς εύκολα να βρεις μία δικαιολογία για να αγοράσεις παχυντικό φαγητό από έξω. Βρες μερικές εύκολες επιλογές φαγητού που χρειάζεται λίγος χρόνος για να το ετοιμάσεις. Μετά κράτησε τα συστατικά στην κουζίνα σου. Αντί να παραγγείλεις κινέζικο από έξω, μπορείς να ετοιμάσεις στο άψε σβήσε το γρήγορο φαγητό σου. « Το καφέ ρύζι και τα λαχανικά είναι μία ιδέα. Χρειάζεσαι μόνο μία σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά και  ένα πακέτο ρύζι, και έχεις ένα πεντανόστιμο  τσιγαριστό και ζεστό γεύμα σε μερικά μόνο λεπτά» προτείνει η Rumsey.

9. ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ

Η στο αυτοκίνητο σου, ή στο γραφείο σου στην δουλειά. Αν τα ρούχα γυμναστικής σου και τα παπούτσια σου είναι πάντα σε κάποιο φανερό σημείο, τότε δύσκολα θα βρεις την δικαιολογία ότι λείπουν για να μην πάς στο γυμναστήριο σου» με βάση τα λεγόμενα πάντα της Rumsey.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta