Άφησε τον Άντρα της να την Ντύνει για μία εβδομάδα! Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό…

Η μητέρα μου με έντυνε με τα ρούχα που άρεσαν σε εκείνη βέβαια χωρίς εμένα να μου αρέσουν ιδιαίτερα: Ποτέ δεν τα είχα καλά με το στυλ.

Ακόμα και τώρα, δεν είμαι απόλυτα βέβαιη πώς να ντύσω τον εαυτό μου. Αγοράζω ρούχα μόνο και μόνο για να διαπιστώσω ότι δεν ταιριάζουν καλά, ή δεν είναι του στυλ μου. Θα ήθελα να αισθάνομαι σίγουρη για μια ενδυμασία, αλλά αναπόφευκτα καταλήγω να αισθάνομαι αμήχανα.

Ο σύζυγός μου ο Rand είναι το αντίθετο. Από τη στιγμή που συναντηθήκαμε, πριν από δεκαπέντε χρόνια, ήταν πάντα κομψός. Η ντουλάπα του είναι πάντα ανανεωμένη και με φοβερά ρούχα.

Μετά από χρόνια που θαύμαζα το προσωπικό του ύφος, αποφάσισα να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα του για τον εαυτό μου. Γι ‘αυτό και του ζήτησα να ξεχωρίσει τα ρούχα μου για μια εβδομάδα – σκέφτηκα ότι αν κάποιος θα μπορούσε να κάνει αίσθηση στη ντουλάπας μου, ήταν αυτός.

Ο Rand είπε ότι δεν φοβήθηκε επειδή σκέφτηκε ότι η συλλογή των ενδυμάτων μου ήταν κακή. Απλά επειδή η αίσθηση του στυλ μου δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο νόμιζα ότι ήταν.

Τον έπεισε τελικά να συμμετάσχει στο πείραμα μου, αλλά λίγες ημέρες πριν την έναρξή του, τον βρήκα να στέκεται μπροστά από ντουλάπα μου, κοιτάζοντας το περιεχόμενο.

Πριν ξεκινήσουμε, είχαμε συμφωνήσει σε ορισμένους βασικούς κανόνες:
● Θα έπρεπε να με ντύσει για μια εβδομάδα. Είχε επιλέξει ρούχα, παπούτσια και τουλάχιστον ένα αξεσουάρ.
● Θα μπορούσα να του πω, αν ήμουν εντάξει με ένα ρούχο, αλλά δεν μπορούσα να τον επηρεάσω με τις αποφάσεις του.
● Έπρεπε να φορώ ό,τι ο Rand διαλέξει.
● Παρά το γεγονός ότι δουλεύω από το σπίτι, έπρεπε να πάω έξω και να δω κόσμο.
● Δεν θα μπορούσα να πω στον κόσμο τι συνέβαινε.

Ημέρα 1

Ο χρόνος που δαπανάται: 7 λεπτά
Επίπεδο Απογοήτευσης: Χαμηλό
Επιτυχία: Μέτρια

Βρήκε στην ντουλάπα μου ένα παντελόνι τζιν, που δεν φορούσα ποτέ και προσπάθησε να βρει και ένα Τ-shirt για να το συνδυάσουμε. Είχα τόσα πολλά ρούχα που δεν ταίριαζαν μεταξύ τους και δεν μου άρεσαν, αλλά εκείνος είχε αντίθετη άποψη. Επίσης βρήκε και μία ζακετούλα που ποτέ δεν θυμόμουν ότι την είχα.

Ημέρα 2

Ο χρόνος που δαπανάται: 25 λεπτά
Επίπεδο Απογοήτευσης: Υψηλή
Επιτυχία: Υψηλή

Έχω εμπιστοσύνη στον άνδρα μου και πρέπει να φανώ επαγγελματίας.

“Δεν σε έχω δει ποτέ να φοράς αυτά,” λέει, τραβώντας έξω ένα μαύρο παντελόνι.

Εγώ δε το είχα ξαναδεί ποτέ.. κι εκείνος μου είπε γιατί να κρατάω στην ντουλάπα μου ρούχα που δε φοράω.

Εκείνος επιλέγει τελικά μια μπλούζα με τυπωμένα κεφάλια αλόγων που αγαπώ, αλλά είμαι πάρα πολύ φοβισμένη για να την φορέσω, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια dangly και ένα σακάκι που έχω φορέσει μόνο μία φορά. Αλλά από τη στιγμή που φτάνει στα παπούτσια, σοκ. Καταλήγει τελικά σε ένα ζευγάρι απλά μαύρα τακούνια.

Ημέρες 3 & 4

Ο χρόνος που δαπανάται: Λιγότερο από 10 λεπτά
Επίπεδο Απογοήτευσης: Χαμηλή
Επιτυχία: Υψηλή

Επέλεξε ένα ζευγάρι μπότες που είχα σκοπό να πετάξω. Και ετοίμασε τα ρούχα μου και για τις 2 μέρες γιατί θα έφευγε για επαγγελματικό ταξίδι.

Βγάζει επίσης ένα κόκκινο παντελόνι που σκέφτηκα ότι δεν ταίριαζε με τίποτα. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο σύζυγός μου είναι ένα είδος ιδιοφυΐας της μόδας.

Ημέρα 5

Ο χρόνος που δαπανάται: 15 λεπτά
Επίπεδο Απογοήτευσης: Μέτρια
Επιτυχία: Παίρνει βαθμούς για την προσπάθεια.

Εκείνος επιλέγει τελικά ένα περιδέραιο που δεν έχω φορέσει ποτέ, ένα καρό πουκάμισο και ένα παντελόνι που αγαπώ, αλλά … όχι απαραίτητα με αυτόν τον συνδυασμό.

“Μήπως κάνω κακή δουλειά;” με ρωτάει.

Του λέω ότι νομίζω ότι είμαι ντυμένη σαν ξυλοκόπος επικεφαλής σε μια συναυλία των Pearl Jam γύρω στο 1998. Εκείνος με επιβεβαίωσε ότι αυτό ήθελε να πετύχει.

Ημέρα 6

Ο χρόνος που δαπανάται: 10 λεπτά
Επίπεδο Απογοήτευσης: Χαμηλή
Επιτυχία: Χαμηλή

Οι επιλογές του άνδρα μου είναι ασφαλείς και χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον το μαύρο και το γκρι. Χρησιμοποιεί λίγο τολμηρά σκουλαρίκια, αλλά νομίζω ότι χάνει το όλο σύνολο με αυτό το παντελόνι και αυτές τις μπαλαρίνες. Καμμιά φορά γίνονται και λάθη!

Ημέρα 7

Ο χρόνος που δαπανάται: 10 λεπτά
Επίπεδο Απογοήτευσης: Χαμηλή
Επιτυχία: Έχουμε κι άλλο αύριο;

Είναι κουρασμένος από το ντύσιμο μου. Κουράστηκα κι εγώ να μου λέει τι να φορέσω. Παίρνει ένα ελαφρύ πουκάμισο και ένα τζιν. Το πουκάμισο δεν ταίριαζε καλά, και μετά από λίγα λεπτά, θα παρατηρήσετε ότι το ύφασμα φέρνει τρελή φαγούρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αγόρασα σε πρώτη φάση.

Και τώρα τι; Αυτή η εμπειρία σίγουρα με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είχα πολλά πράγματα που δεν ταίριαζαν, δεν ήταν άνετα, ή εμένα απλά δεν μου άρεσαν. Η βραδιά τελείωσε με το πείραμά μας και μάζεψα όσα πράγματα πραγματικά δεν χρειαζόμουν και τα έδωσα στην κοινότητα της γειτονιάς.

Αυτό που συνειδητοποίησα ήταν ότι πρέπει να αισθάνομαι όμορφα με το ντύσιμό μου και να μη με απασχολεί τι θα σκεφτεί ο κόσμος γύρω μου. Σίγουρα θα πρέπει να ανανεώσω την γκαρνταρόμπα μου και να αγοράσω ρούχα που θα με κάνουν να νιώθω άνεση, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο