9 Καταπληκτικοί Τρόποι για να Εξαφανίσετε την Ακμή και τα Σπυράκια από το Πρόσωπό σας. Με τoν 7o θα δείτε μεγάλη διαφορά!

Συχνά, η ακμή εμφανίζεται τις πιο ακατάλληλες ώρες. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε να πάμε σε ένα πάρτι και ένα σπυράκι κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του. Αλλά πώς να το ξεφορτωθούμε;

Τις περισσότερες φορές, η ακμή συμβαίνει λόγω των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών, της έλλειψης καθαρότητας και της έλλειψης κατανάλωσης νερού. Επίσης, η νευρικότητα και το άγχος παίζουν σημαντικό ρόλο.

Εδώ, είναι μερικές από τις τεχνικές που μπορείτε να αναπτύξετε στο σπίτι, για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια. Αν και μας κάνουν να νιώθουμε δυστυχισμένοι κάθε φορά που τα βλέπουμε, πρέπει να μεριμνούμε για την απομάκρυνσή τους, αφού τείνουν να αφήνουν σημάδια στα πρόσωπά μας.

#1. Χρησιμοποιήστε παγάκια

Τα παγάκια μπορούν να μειώσουν την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τη φλεγμονή. Τα παγάκια βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και επίσης σφίγγουν τους πόρους του δέρματος. Βοηθούν στην απομάκρυνση των ρύπων και της λιπαρότητας που συσσωρεύεται στο δέρμα. Απλά, τοποθετήστε ένα παγάκι μέσα σε ένα κομμάτι ύφασμα και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή για μερικά λεπτά.

#2. Χρησιμοποιήστε λεμόνι

Το λεμόνι πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, γιατί κάποιος μπορεί να είναι αλλεργικός σε αυτό.

Για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν λεμόνι, απλά βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα σε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το ήπια στο σπυράκι πριν πάτε για ύπνο.

#3. Έλαιο τεϊόδεντρου

Αυτό το έλαιο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν τα σπυράκια. Βοηθά επίσης στην ξήρανσή τους. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το έλαιο.

1. Εφαρμόστε το στην ακμή με ένα βαμβάκι και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπο με νερό μετά από 10-15 λεπτά.

2. Μπορείτε να το αναμίξετε με μια κουταλιά της σούπας ζελέ αλόης βέρα και να το εφαρμόσετε στα σπυράκια για 15 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια να το ξεπλύνετε.

# 4. Οδοντόκρεμα

Πρόκειται για μια γρήγορη τεχνική, κατά την οποία απλά πρέπει να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα λευκής οδοντόκρεμας επάνω στα σπυράκια και να την ξεπλύνετε μετά από 10-15 λεπτά.

#5. Ατμός

Ο ατμός μπορεί να ανοίξει τους πόρους του δέρματος. Αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, επειδή η θερμότητά του μπορεί να βλάψει το δέρμα. Ο ατμός επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύσει και βοηθά στο να απαλλαγούμε από λιπαρότητα, βρωμιά και βακτήρια. Προσέξτε να μην πάει ο ατμός στα μάτια σας, γιατί μπορεί να πάθετε βλάβη.

# 6. Μαγειρική σόδα

Βοηθά στην απολέπιση του δέρματος για να απομακρύνει τη λιπαρότητα, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτή, έχει την τάση να προκαλεί ξηρότητα του δέρματος, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά και για μεγαλύτερη διάρκεια. Ο καλύτερος τρόπος για να τη χρησιμοποιήσετε, είναι να αναμίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα με νερό και να εφαρμόσετε το μίγμα στα σπυράκια. Μην αφήνετε την πάστα στο πρόσωπο για περισσότερο από λίγα λεπτά.

#7. Μέλι

Πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, καθώς δεν μπορούν όλοι οι τύποι δέρματος να το ανεχτούν. Έχει φυσικά αντιβιοτικά που μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης και να αποτρέψουν λοιμώξεις. Απλά, το εφαρμόζετε στην ακμή με το βαμβάκι και το αφήνετε για λίγα λεπτά. Τέλος, ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

# 8. Αγγούρι

Τα αγγούρια έχουν μια δροσερή και καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα. Κόψτε τα σε φέτες και στη συνέχεια βυθίστε τα μέσα σε νερό για περίπου μία ώρα. Αργότερα, χρησιμοποιήστε το νερό αυτό για να πλύνετε το πρόσωπό σας. Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγγούρι, είναι να κάνετε μια μάσκα προσώπου από αυτό. Απλώς, αλέστε το αγγούρι και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε τη μάσκα μετά από 15 λεπτά. Αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης επιπλέον ακμής.

#9. Παπάγια

Μπορεί να κάνει το δέρμα σας μαλακό και απαλό. Είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικής βιταμίνης Α. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η παπάγια:

1. Εξάγετε το χυμό της και εφαρμόστε τον στα σπυράκια. Περιμένετε για 10-15 λεπτά, πριν το ξεπλύνετε.

2. Μπορεί επίσης να γίνει και μάσκα απολέπισης. Αναμίξτε τον πουρέ παπάγιας μαζί με μέλι. Εφαρμόστε την πάστα αυτή στο πρόσωπο και κάντε μασάζ απαλά. Αφού στεγνώσει, ξεπλύνετε το.

Credit: WittyFeed

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία