9 Προϊόντα Ομορφιάς & Περιποίησης που ΟΛΕΣ μας Χρησιμοποιούμε αλλά στην Πραγματικότητα Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ όφελος.

Η διαφήμιση και το μάρκετινγκ συχνά μας παραπλανούν, και επιδιώκοντας την ομορφιά, καταλήγουμε να αγοράσουμε πολλές άχρηστες κρέμες, μάσκες και ορούς που μας υπόσχονται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προβληματιστήκαμε με τα τεχνάσματα του μάρκετινγκ και ετοιμάσαμε για σας μια λίστα με προϊόντα ομορφιάς, που δε τα χρειαζόμαστε και τόσο.

Προϊόντα μαλλιών κατά της ψαλίδας

Όσο και να το θέλαμε, δεν υπάρχει κάποιο προϊόν που μπορεί να εξαλείψει το πρόβλημα της ψαλίδας. Όλες οι μάσκες και σέρουμ που υπόσχονται να απαλλαγούμε από την ψαλίδα, προσφέρουν μόνο ένα οπτικό αποτέλεσμα για λίγο διάστημα, κολλώντας τις άκρες με ψαλίδα. Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτή είναι ένα κούρεμα.

Κρέμα χεριών, κρέμα ποδιών, λοσιόν σώματος

Ένας άλλος μύθος που έχει δημιουργήσει το μάρκετινγκ: ότι χρειαζόμαστε διαφορετικές κρέμες για διαφορετικά μέρη του σώματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μοναδικό προϊόν για ολόκληρο το σώμα. Όλες οι κρέμες ενυδάτωσης ή λοσιόν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για τα χέρια και το σώμα.

Αντιπιτυριδικό σαμπουάν

Όταν οι σμηγματογόνοι αδένες σας δεν λειτουργούν σωστά, ξεκινά η εξάπλωση μύκητα, κοινώς της πιτυρίδας. Τα κανονικά σαμπουάν δεν μπορούν να απαλλαγούν από αυτό το πρόβλημα, και στεγνώνουν έντονα το τριχωτό της κεφαλής. Χρειάζεται ένα εξειδικευμένο δερματολογικό σαμπουάν, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στα φαρμακεία.

Τόνερ προσώπου

Το τόνερ προσώπου είναι ένα από αυτά τα προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητα, γιατί χρησιμοποιούμε τα λάθος μέσα για την περιποίηση του προσώπου. Αντί για το τόνερ, χρησιμοποιήστε σαπούνι καθαρισμού. Δεν περιέχει οινόπνευμα, δεν στεγνώνει το δέρμα και έχει ουδέτερα επίπεδο pH.

Lip balm

Οι περισσότεροι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι ο μόνος τρόπος για να ενυδατώσουμε τα χείλη είναι να αγοράσουμε lip balm. Ωστόσο, μερικά lip balm περιέχουν οινόπνευμα, που ξηραίνει το δέρμα. Μία προσιτή και ωφέλιμη εναλλακτική λύση είναι προϊόντα με βαζελίνη ή κερί μέλισσας με μια σταγόνα ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.

Κρέμα ξυρίσματος

Πριν εμφανιστεί το αφρόλουτρο, η κρέμα ξυρίσματος εξυπηρετούσε ένα σημαντικό σκοπό: μαλάκωνε τα θυλάκια της τρίχας και βοηθούσε το ξυράφι να γλιστρά εύκολα πάνω στο δέρμα. Αλλά, καθώς τα αφρόλουτρα περιέχουν αρκετή ποσότητα γλυκερίνης και περισσότερους ενυδατικούς παράγοντες από ό,τι η κρέμα ξυρίσματος, η επιλογή είναι προφανής.

Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας

Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει ένα μαγικό ραβδάκι που θα μας μεταμορφώσει σε μια στιγμή. Ένας από τους μύθους που πρέπει να διαλύσουμε είναι η αποτελεσματικότητα της κρέμας κατά της κυτταρίτιδας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μόνο δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας στους γλουτούς σας: να αποκτήσετε ένα δραστήριο τρόπο ζωής και μια υγιεινή διατροφή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε διάφορα είδη μασάζ και να χρησιμοποιήσετε απολεπιστικό, καθώς τονώνουν την κυκλοφορία. Οι κρέμες είναι ικανές μόνο να μαλακώνουν το δέρμα και να δώσουν ένα σύντομο αισθητικό αποτέλεσμα.

Λάδι για τα πετσάκια νυχιών

Φαίνεται ότι η χρήση μερικών σταγόνων ειδικού λαδιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε ένα αξιοπρεπές μανικιούρ. Ωστόσο, μόλις απορροφηθεί, η επίδραση εξαφανίζεται, και δεν υπάρχει κανένα όφελος. Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε τα νύχια σας, δοκιμάστε τη βαζελίνη ή καλλυντικά με βάση φυσικά έλαια.

Οι μάσκες προσώπου με ύφασμα

Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι μάσκες προσώπου με ύφασμα ότι είναι απολύτως άχρηστες. Αναζωογονούν γρήγορα το δέρμα σας για μια ειδική περίσταση. Αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται. Οι περισσότερες από αυτές είναι απλά ενυδατικές ή απορροφούν τη λιπαρότητα, και το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας μια κανονική κρέμα.

Credit: Adme

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία