9 Πράγματα που κανείς δεν σας είπε για το Σαμπουάν και πρέπει να γνωρίζετε

Όταν πρόκειται για το πλύσιμο των μαλλιών σας, το απλό σαπούνισμα, το ξέβγαλμα και η επανάληψη, δεν λειτουργεί. Για να αποκτήσετε τα μαλλιά των ονείρων σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις σωστές οδηγίες όσον αφορά την περιποίησή τους.

Οι περισσότερες από εσάς ίσως πιστεύετε ότι το σαμπουάν είναι το θεμέλιο που θα σας χαρίσει λαμπερά και μεταξένια μαλλιά, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω από αυτό που δεν γνωρίζετε!

1. Χρησιμοποιώντας το σαμπουάν

Μπορεί να χρησιμοποιήσετε φυτικό σαμπουάν ή κάποιο εμπορικό. Δεν έχει σημασία. Δεν θα δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, αν δεν τα χρησιμοποιείτε όπως πρέπει. Μετά την εφαρμογή του σαμπουάν, κάντε απαλά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με τα δάχτυλα, έτσι ώστε ακαθαρσίες όπως το λάδι και το κερί – που καθιστούν το τριχωτό της κεφαλής ανθυγιεινό – να καθαριστούν καλά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνετε το σαμπουάν σας εντελώς.

2. Τα φυσικά συστατικά δεν είναι απαραίτητα και καλύτερα

Δεν είναι όλα τα φυσικά συστατικά κατάλληλα για τα μαλλιά σας. Για παράδειγμα, το λεμόνι το οποίο φέρεται να είναι ένα καλό συστατικό για τα μαλλιά μπορεί να εpεθίσει το τριχωτό της κεφαλής και τα θυλάκια. Επίσης, η μέντα και η μενθόλη, οι οποίες έχουν κατευναστική επίδραση, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες.

3. Μην περιμένετε τα αποτελέσματα της διαφήμισης

Ένα καλό προϊόν και πολλή υπομονή απαιτούνται για να έχετε καλά αποτελέσματα.

4. Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο

Η υπερβολική χρήση σαμπουάν δημιουργεί πολύ αφρό, ο οποίος εμποδίζει το σωστό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

5. Ακόμη και τα πιο εξεζητημένα συστατικά, μπορεί να μην είναι κατάλληλα για εσάς

Πολλά από τα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε μπορεί να δείχνουν καλά αποτελέσματα μετά την πρώτη πλύση, αλλά αυτά μειώνονται αργότερα. Οι διαφημίσεις ισχυρίζονται ότι περιέχουν συστατικά όπως ελαιόλαδο, γάλα ή άλλα τέτοια στοιχεία, αλλά το γεγονός είναι ότι το 1% με το 5% του συστατικού, έχει διαφορά.

6. Τα σαμπουάν του κομμωτηρίου είναι διαθέσιμα στο πλησιέστερο φαρμακείο

Οι άνθρωποι συνήθιζαν να πιστεύουν ότι τα διαθέσιμα στο φαρμακείο σαμπουάν μάρκας, είναι νοθευμένα ή χαμηλής ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει πλέον.

7. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν ειδικά για ξανθιές

Τα μαλλιά σας τείνουν να γίνονται πορώδη, αν τα έχετε βαμμένα ή έχετε κάνει ντεκαπάζ και είναι πιο επιρρεπείς στο να απορροφούν ανεπιθύμητες ακαθαρσίες από το εξωτερικό περιβάλλον.

8. Τα μαλλιά σας ποτέ δεν συνηθίζουν το σαμπουάν με την πάροδο του χρόνου

Το να πετάξετε το σαμπουάν σας αν δεν λειτουργεί, δεν είναι καλή ιδέα. Καθώς αλλάζουν οι εποχές, το ίδιο κάνει και η υφή των μαλλιών. Επίσης, αν δεν ξεπλένετε καλά τα μακριά μαλλιά, μπορεί να συσσωρευτεί σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής.

9. Προσοχή στα συστατικά

Πολλά σαμπουάν περιέχουν παράγοντες που είναι “σκληροί” και μπορεί να αφυδατώσουν το τριχωτό της κεφαλής. Μείνετε μακριά από σαμπουάν που χρησιμοποιούν λαυρυλοθειικό αμμώνιο.

Credits: Witty Feed

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία