5 Βασικές Τεχνικές Μακιγιάζ για να Βάφετε ΣΩΣΤΑ τα Μάτια σας που ΚΑΘΕ Γυναίκα πρέπει να Γνωρίζει!

Σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στο μακιγιάζ που είναι εύκολο να χαθεί κανείς.

Έτσι, αποφασίσαμε να ζητήσουμε την βοήθεια μίας επαγγελματία μακιγιέζ. Μας έδειξε βασικές τεχνικές μακιγιάζ και μας βοήθησε να καταλάβουμε ποια κόλπα ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και το στιλ της.

Τεχνική κάθετου μακιγιάζ του ματιού

Αυτή η τεχνική μακιγιάζ είναι κατάλληλη για τα στενά ή μεσαία μάτια, αφού τα κάνει να δείχνουν πιο ανοιχτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο και βράδυ αλλά και κατά την διάρκεια της μέρας. Προσέξτε μόνο τα χρώματα που θα επιλέξετε για το μακιγιάζ σας. Για μια εμφάνιση μέσα στη μέρα, είναι καλύτερο να επιλέξετε αποχρώσεις ενός χρώματος. Ωστόσο, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό βραδινό λουκ, μπορείτε να πειραματιστείτε με αντίθετες αποχρώσεις. Απλά έχετε στο μυαλό σας έναν απλό κανόνα: η πιο σκούρα σκιά πρέπει να μπει στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Τεχνική οριζόντιου μακιγιάζ του ματιού

Αυτή η μέθοδος είναι θεόσταλτη για όσες γυναίκες έχουν στρογγυλά ή προεξέχοντα μάτια. Όπως καταλαβαίνουμε και από το όνομα του, οι σκιές απλώνονται οριζόντια, κάτι που κάνει τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο αμυγδαλωτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μολύβι για contouring ή υγρό eyeliner για να κάνετε contouring στην γραμμή της βλεφαρίδας.

Κλασική τεχνική (ανάμικτου) μακιγιάζ ματιού.

Σε αυτή την τεχνική θα απλώσετε τις σκιές με κάθετο και οριζόντιο τρόπο. Η κλασική τεχνική συνήθως χρησιμοποιεί αποχρώσεις μόνο ενός χρώματος.

Τεχνική μακιγιάζ του ματιού με μολύβι

Αυτή η τεχνική μας βοηθά να διορθώσουμε το σχήμα σχεδόν όλων των ματιών. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σας, σχεδιάστε μια γραμμή contouring στο πάνω και το κάτω βλέφαρο και απλώστε προσεκτικά την σκιά. Με αυτό το κόλπο θα ευθυγραμμίσετε τις γραμμές των ματιών σας. Θα χρειαστείτε ένα σκληρό, επίπεδο και σταθερό πινέλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μολύβι και μέσα από το κάτω βλέφαρο.

Smoky eyes

Σε αυτή την τεχνική πρέπει να προσέξετε ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση από την μία απόχρωση στην άλλη. Το κλασικό smoky eye μπορεί να φορεθεί και μέρα και νύχτα. Ωστόσο, για το βράδυ καλό είναι να επιλέξετε ζεστά, φυσικά χρώματα. Και ακόμα ένας κανόνας: αν θέλετε να κάνετε έντονο smoky eye, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κραγιόν σε ουδέτερη απόχρωση, ώστε να μην φαίνεται υπερβολικό το μακιγιάζ σας.

Credit: BrightSide

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία