5 Απίθανα Πράγματα που δεν Γνωρίζετε για τις Φακίδες και θα σας Αφήσουν με το Στόμα Ανοιχτό!

Ανάμεσα στα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά προσώπου που υπάρχουν, είναι και οι φακίδες. Αν έχετε, τότε ξέρετε τι εννοώ. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς κοκκινομάλλης για να έχεις φακίδες.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που ίσως να μη γνωρίζετε για τις φακίδες:

Υπάρχουν δύο είδη

Ίσως να ανήκετε σε αυτούς που βλέπουν τις δικές τους μετά την έκθεσή τους στον ήλιο και στη συνέχεια να εξασθενούν. Αυτές ονομάζονται εφέλιες και εμφανίζονται με την έκθεση στον ήλιο. Εμφανίζονται κυρίως μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα. Κατά καιρούς, μπορεί να μην είναι καθόλου ορατές.

Τα σημάδια ηλικίας (που ονομάζονται επίσης και σημάδια του ήπατος) είναι ο άλλος τύπος. Αυτά, δεν επηρεάζονται από την έκθεση στον ήλιο. Περιέχουν περισσότερη μελανίνη, τείνουν να είναι μεγαλύτερα και βρίσκονται στο πρόσωπο ή το σώμα.

Δεν έχετε γεννηθεί με φακίδες

Σκεφτείτε αυτό για μια στιγμή. Πόσα μωρά έχετε δει να έχουν φακίδες; Αυτές βγαίνουν, όταν το δέρμα εκθέτεται στο ηλιακό φως. Οι καλές ηλιακές ακτίνες λειτουργούν ως ενεργοποιητές της χρωστικής που δημιουργεί τις φακίδες. Το μηδέν ηλιακό φως, σημαίνει και μηδέν φακίδες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς παιδιατρικής δερματολογίας στο Στάνφορντ, τα παιδιά συνήθως αναπτύσσουν φακίδες γύρω στα 2-4 χρονών. Αν και δεν γεννιέστε με φακίδες, μπορεί να είναι κληρονομικές.

Είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, οι κοκκινομάλληδες δεν είναι οι μόνοι που έχουν φακίδες. Γενετικά, οι φακίδες θεωρούνται κυρίαρχα χαρακτηριστικά, ενώ τα κόκκινα μαλλιά είναι υποχωρητικά. Το γονίδιο MC1R είναι υπεύθυνο για τις φακίδες και περίπου το 80% των ατόμων με χρώμα μαλλιών στην απόχρωση του τζίντζερ, το έχει.

Οι φακίδες, έχουν γίνει τάση πλέον. Οι άνθρωποι σχεδιάζουν ακόμη και ψεύτικες φακίδες στο μακιγιάζ τους ή τις κάνουν τατουάζ επάνω στα πρόσωπά τους.

Πολλοί λένε ότι οι φακίδες φέρνουν καλή τύχη. Οι δερματολόγοι πάντως προτείνουν να φοράτε αντηλιακό, για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε την υπερφυσική προέλευση των φακίδων και μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Credit: TipHero

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία