3 Θαυματουργές σπιτικές Συνταγές για να αφαιρέσετε την Πέτρα από τα Δόντια σας με Φυσικό τρόπο!

Ξέρατε ότι η καλή στοματική υγεία μπορεί να επηρεάσει το υπόλοιπο σώμα; Σύμφωνα με το Mayo Clinic, αν δεν ακολουθείτε σωστή στοματική υγιεινή, το σώμα σας δεν θα μπορεί να διατηρήσει τα βακτήρια του στόματος σε υγιή επίπεδα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη και ουλίτιδα.

Η πέτρα που συσσωρεύεται στα δόντια από φαγητά και βακτήρια μπορεί να δυσκολέψει το πλύσιμο το δοντιών. Σύμφωνα με το WebMD, αυτό αυξάνει την πιθανότητα για σφραγίσματα και λοιμώξεις. Παρ’όλο που οδοντίατροι προτείνουν επαγγελματικό καθαρισμό κάθε 6 μήνες, υπάρχουν κάποιες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι στα στο σπίτι.

Ξίδι μηλίτη

Μουλιάστε την οδοντόβουρτσα σας σε ξίδι μηλίτη και μετά πλύντε τα δόντια σας κανονικά. Ξεπλύντε το στόμα σας καλά. Επαναλάβετε 1-2 φορές την εβδομάδα, επειδή το ξίδι μηλίτη μπορεί να βλάψει τα δόντια σας αν το χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό ή πολύ συχνά.

Μαγειρική σόδα

Αντί για οδοντόκρεμα, χρησιμοποιήστε λίγη μαγειρική σόδα και μια πρέζα αλάτι για να αφαιρέσετε την πέτρα από τα δόντια σας. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα στοματικό διάλυμα με μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ένα φλιτζάνι νερό, 10 σταγόνες έλαιο λεμονιού, 4 κ.γ. φυτική γλυκερίνη και ένα κ.γ. τζελ αλόης. Ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιήστε το 1-2 φορές τη μέρα.

Μασήστε μερικά φρούτα

Πάρτε μερικά από τα αγαπημένα σας κόκκινα φρούτα (φράουλες και ντομάτες) και τρίψτε τα πάνω στα δόντια σας. Αφήστε τον χυμό να κάτσει πάνω στα δόντια σας για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσει την πέτρα. Ξεπλύντε τα δόντια σας με μαγειρική σόδα και ζεστό νερό για πιο λαμπερό χαμόγελο. Κατάλληλες είναι επίσης και οι πιπεριές, τα μούρα, τα λεμόνια και τα πορτοκάλια.

Επιπλέον, θα σας βοηθήσουν μερικές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες. Κόψτε το τσιγάρο, πλύντε τα δόντια, χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα τακτικά και καταναλώστε περισσότερα καυτερά φαγητά (για να αυξήσετε την παραγωγή σάλιου και να ενισχύσετε την φυσική διαδικασία καθαρισμού).

Credit: remedydaily.com

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία