22 Πρότυπα ομορφιάς από όλο τον κόσμο που αποδεικνύουν ότι ΚΑΘΕ γυναίκα είναι όμορφη με το δικό της ξεχωριστό τρόπο

Πολλά από τα πρότυπα ομορφιάς του κόσμου δείχνουν άπιαστα. Αυτό μπορεί να είναι άσχημο για όποια γυναίκα δεν χωράει στο καλούπι που η κοινωνία ονομάζει «όμορφο». Ωστόσο, είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι ο κόσμος έχει βρει έναν νέο ορισμό για την ομορφιά.

Όλες οι γυναίκες είναι όμορφες. Δεν έχει σημασία τι λένε τα περιοδικά, τα κοινωνικά δίκτυα ή η μητέρα σας. Η ομορφιά υπάρχει παντού, ειδικά στα πράγματα που μας κάνουν διαφορετικούς από όλους τους άλλους.

Στον δυτικό κόσμο, η αρχική σελίδα του Instagram γεμίζει εικόνες γυναικών με τέλεια μαλλιά, σώματα τύπου κλεψύδρα και σαρκώδη χείλη. Δυστυχώς, δεν μπορούν όλοι να είναι σαν την Beyonce. Η πιο πρόσφατη εμμονή είναι το σώμα της Kim Kardashian, αλλά το διαχρονικό αμερικανικό πρότυπο είναι η ξανθιά με τα γαλάζια μάτια.

Στο Παρίσι είναι πολύ συνηθισμένη η ατημέλητη εμφάνιση. Η κοινωνία εκεί προτιμά τις νεανικές εμφανίσεις χωρίς μακιγιάζ.
Η Γαλλία είναι γνωστή για τις τάσεις της μόδας που βγάζει, γι’αυτό και είναι λογικό οι γυναίκες εκεί να μην ασχολούνται τόσο με το μακιγιάζ.

Στην Ρωσία οι ψηλές, αδύνατες γυναίκες με έντονα γαλάζια ή πράσινα μάτια, ψηλά ζυγωματικά και σαρκώδη χείλη θεωρούνται οι πιο όμορφες. Οι γυναίκες εκεί φροντίζουν ιδιαίτερα την ομορφιά τους. Κατά μία έννοια, είναι το αντίθετο της Γαλλίας, γιατί ξοδεύουν πολύ χρόνο και χρήματα για προϊόντα ομορφιάς.

Στην Νότια Κορέα γίνονται οι περισσότερες επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής κατά κεφαλήν στον κόσμο. Οι γυναίκες εκεί πρέπει να πληρούν πολλές προϋποθέσεις για να θεωρηθούν όμορφες. Η ιδανική γυναίκα έχει σαγόνι σε κωνικό σχήμα, διπλό καπάκι βλέφαρου, μεγάλα, στρογγυλά μάτια, μικρή μύτη, μικρό στόμα και πολύ ανοιχτό δέρμα.

Η Βραζιλία δεν διαφέρει πολύ από την Νότια Κορέα όσον αφορά τις επεμβάσεις… απλά δεν αφορούν τόσο το πρόσωπο όσο το σώμα.
Στην Βραζιλία – και γενικότερα στην Λατινική Αμερική – οι γυναίκες επιθυμούν πλούσιους, μυώδεις μηρούς, σφιχτό σώμα και φυσικά τα χαρακτηριστικά βραζιλιάνικα οπίσθια.

Όμοια με την Κορέα, στην Ταϊλάνδη υπάρχει κοινωνική πίεση προς τα δυτικά πρότυπα ομορφιάς. Στην Ταϊλάνδη οι γυναίκες πρέπει να είναι μικρόσωμες και να έχουν έντονα χαρακτηριστικά, όπως μεγάλη μύτη, μεγάλα, στρογγυλά μάτια και έντονο πιγούνι. Επίσης, είναι επηρεασμένοι και από το ινδικό σύστημα των καστών. Το ανοιχτόχρωμο δέρμα σημαίνει ομορφιά και δείχνει την κοινωνική τάξη.

Η ιδανική γυναίκα στην Ινδία έχει αμυγδαλωτά μάτια, μυτερή μύτη, πλούσια μαύρα μαλλιά, σκούρα φρύδια και ανοιχτόχρωμο δέρμα. Χρησιμοποιούν ακόμη και ειδικά προϊόντα για να ανοίξουν το χρώμα του δέρματος τους.

Η Priyanka Chopra είναι τόσο όμορφη, που παίζει ακόμα και στο Baywatch. Αλλά παρά τα ινδικά πρότυπα, υπάρχουν γυναίκες με σκούρο δέρμα που θεωρούνται όμορφες. Η Naema Emily Hossain από το Μπαγκλαντές είναι απίστευτα εντυπωσιακή και δεν έχει ανάγκη τα πρότυπα ομορφιάς κανενός.

Συμφωνούμε όλοι ότι τα τεράστια φρύδια έγιναν πολύ της μόδας από τότε που η Cara Delenigne έγινε πρότυπο ομορφιάς. Η εμμονή με τα τεράστια φρύδια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου όσο πιο μεγάλα είναι τα φρύδια, τόσο το καλύτερο. Υποδηλώνουν αθωότητα και φυσική ομορφιά.

Σε κάποιους πολιτισμούς, τα τατουάζ δείχνουν έλλειψη επαγγελματισμού – αλλά για τις γυναίκες Maori είναι τελετουργικό. Στην Νέα Ζηλανδία, τα τατουάζ στο πρόσωπο είναι πρότυπο ομορφιάς αυτών των γυναικών. Το τατουάζ στο πιγούνι (moko kauae) είναι σφραγίδα της πραγματικής ταυτότητας τους. Το θεωρούν σύμβολο ισχύος και μετάβαση στην ενήλικη ζωή.

Ένα από τα πιο παράξενα πρότυπα ομορφιάς στην Ιαπωνία είναι η εμμονή με το yeaba, γνωστό και ως διπλό δόντι. Οι περισσότερες γυναίκες του κόσμου θέλουν να έχουν ίσια δόντια, αλλά στην Ιαπωνία τα στραβά θεωρούνται ελκυστικά. Οι γυναίκες κάνουν οδοντιατρικές επεμβάσεις για να αποκτήσουν αυτό το παράξενο χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με τα πρότυπα ομορφιάς της Μαυριτανίας, όσο πιο μεγαλόσωμη είναι μια γυναίκα, τόσο πιο όμορφη θεωρείται. Η παχυσαρκία εκεί θεωρείται σύμβολο πλούτου. Οι κοπέλες εκεί πηγαίνουν σε κατασκηνώσεις για να αυξήσουν το βάρος τους και καταναλώνουν γάλα καμήλας, το οποίο είναι πλούσιο σε λιπαρά.

Η φυλή Mursi στην Αιθιοπία έχει παράξενα πρότυπα ομορφιάς. Οι γυναίκες αρχίζουν από τα 15 τους να φοράνε πήλινες πλάκες στα χείλη. Δίνουν στην φράση «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» κυριολεκτική έννοια.

Στην Βιρμανία και την Ταϊλάνδη, ο μακρύς λαιμός θεωρείται όμορφος. Γι’αυτό και οι γυναίκες της φυλής Kayan φοράνε μπρούτζινα δαχτυλίδια στο λαιμό τους, ώστε να δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι μακρύς. Τα φοράνε από μικρή ηλικία, ώστε ο λαιμός τους να τεντώνεται.

Στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, υπάρχει το υψηλότερο ποσοστό ρινοπλαστικής στον κόσμο. Άντρες και γυναίκες δέχονται κοινωνική πίεση για να έχουν λεπτές, μακριές μύτες. Στο Ιράν θεωρείται φυσιολογικό να κάνει κανείς αυτή την επέμβαση.

Ωστόσο, η περσική μύτη δεν έχει κάτι το άσχημο. Υπάρχει πολλή ομορφιά στα γονίδια των Ιρανών και σε αυτή περιλαμβάνεται και το φυσικό σχήμα της μύτης.

Η Jade Willoughby θεωρείται «εθνολογικά αμφίσημη» και γνωρίζει πολλά για τα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς. Είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα του First Nation που έσπασε τα σύνορα στον κόσμο της ομορφιάς. Είναι σημαντικό να ξέρεις ποιος είσαι, παρά να προσπαθείς να χωρέσεις στο καλούπι κάποιου άλλου.

Το πιο όμορφο πράγμα πάνω σας είναι αυτό που σας κάνει διαφορετικούς. Η Winnie Hallow είναι ένα μοντέλο από τον Καναδά που γεννήθηκε με λεύκη, μια πάθηση που προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος. Αποτελεί απόδειξη ότι η ομορφιά ξεπερνά το χρώμα του δέρματος. Η αυτοπεποίθηση της είναι αυτό που την κάνει τόσο όμορφη και πετυχημένη.

Το πιο όμορφο πράγμα σε μια γυναίκα είναι η μοναδικότητα της. Για παράδειγμα, η Aiyana Lewis με τις φακίδες της. Τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι αυτά που τραβάνε το βλέμμα. Συχνά θέλουμε τόσο πολύ να δείξουμε όμορφοι που καταλήγουμε να θέλουμε να μοιάσουμε σε κάποιον άλλο.

Credit: diply.com

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία