20 Μυστικά και κόλπα για πιο πυκνά, πιο λαμπερά και πιο υγιή μαλλιά που ΟΛΕΣ οι γυναίκες πρέπει να δοκιμάσουν

Όλοι μας ονειρευόμαστε υγιή, λεία και λαμπερά μαλλιά, αλλά πολλές από τις συνήθεις πρακτικές φροντίδας μπορούν να βλάψουν και να αποδυναμώσουν τα μαλλιά μας. Μερικές από αυτές τις συνήθειες τις κάνουμε αυτόματα, χωρίς σκέψη, αλλά επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας.

Παρακάτω, θα δείτε 20 απλές αλλά υπέροχες συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε για να προστατέψετε τα μαλλιά σας και να τα βοηθήσετε να γίνουν υγιή και ισχυρά.

1. Βρέξτε τα μαλλιά σας με λίγο λευκό ξύδι μετά τη χρήση του σαμπουάν και αφήστε τα για λίγα λεπτά πριν τα ξεπλύνετε. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο λαμπερά από την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσετε.

2. Μία φορά το μήνα, χρησιμοποιήστε μια φυσική μάσκα από αβοκάντο.

3. Λούστε τα μαλλιά σας με κρόκους αυγών, αντί σαμπουάν. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, αυτό το φυσικό προϊόν ενυδατώνει τα μαλλιά σας καλύτερα από πολλά εμπορικά προϊόντα ομορφιάς και το κάνει χωρίς να τα εξασθενεί.

4. Μην πλένετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά. Θα εξασθενήσει το λάδι από το τριχωτό της κεφαλής που χρειάζονται οι τρίχες για διατροφή και ανάπτυξη.

5. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν χωρίς θειικό άλας. Το θειικό άλας είναι ένας από τους πιο επιβλαβείς παράγοντες για τα μαλλιά σας. Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα χωρίς θειικά άλατα στην αγορά για να σας βοηθήσουν να φροντίζετε και να ενισχύετε τα μαλλιά σας.

6. Πιάστε τα μαλλιά σας χαλαρά πριν πάτε για ύπνο. Θα σας δώσει όμορφα κύματα στα μαλλιά σας το πρωί, αποτρέποντας τα από το να σπάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

7. Κάντε μασάζ το τριχωτό της κεφαλής σας κάθε μέρα με μια βούρτσα για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος σε αυτή την περιοχή και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη τους.

8. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακά ή ειδικά προϊόντα καλοκαιρινής περιποίησης μαλλιών που θα προστατεύουν τα μαλλιά σας από το χλώριο και το αλμυρό νερό.

9. Μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά με το πιστολάκι. Αφήστε τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο και προστατέψετε από τη θερμότητα.

10. Στεγνώστε τα μαλλιά σας καλά πριν πάτε για ύπνο. Τα υγρά μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

11. Αποφύγετε τις συσκευές θερμικής επεξεργασίας, όπως τα σίδερα ισιώματος και ποτέ μην τα χρησιμοποιείτε χωρίς προστατευτικό θερμότητας. Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτών των συσκευών αποδυναμώνουν τις ίνες των μαλλιών σας.

12. Το λάδι έχει πολλές ευεργετικές επιπτώσεις στα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε το λάδι στις άκρες και θα είναι απαλές.

13. Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι γιατί είναι ευαίσθητα στο σπάσιμο.

14. Μην βάφετε τα μαλλιά σας. Οι βαφές περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες, όπως η αμμωνία, η οποία προκαλεί σημαντικές βλάβες στα μαλλιά και μπορεί επίσης να προκαλέσει εγκαύματα στο κρανίο.

15. Χρησιμοποιήστε μια σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη για το κρεβάτι σας. Αυτό το υλικό θα μειώσει τη ζημιά στα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

16. Θα πρέπει να κουρεύετε τα μαλλιά σας κάθε οκτώ εβδομάδες για να τα διατηρείτε υγιή.

17. Καταναλώστε βιοτίνη. Αυτή η βιταμίνη προάγει την ανάπτυξη των νυχιών και των μαλλιών και διευκολύνει την αναγέννηση του δέρματος.

18. Χαλαρώστε! Τίποτα δεν βλάπτει τα μαλλιά σας περισσότερο από το άγχος. Δεν έχει σημασία πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας, αν δεν μειώσετε τα επίπεδα στρες, τα μαλλιά σας δεν θα είναι ποτέ τόσο όμορφα όσο θα μπορούσαν να είναι.

19. Τρώτε καλά. Τα μαλλιά σας τρέφονται από ό,τι τρώτε. Αν αποφύγετε πρωτεΐνες, φυσικά λίπη και βιταμίνες στη διατροφή σας, τα μαλλιά σας θα επηρεαστούν.

20. Θρέψτε τα μαλλιά σας τακτικά με φυσικές ή εμπορικές μάσκες πλούσιες σε βιταμίνες και έλαια.

Credit: BrightSide

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία