16 Μύθοι για το Μακιγιάζ που ΟΛΕΣ οι Γυναίκες Πρέπει να Σταματήσουμε να Πιστεύουμε. Αυτός με την Αδιάβροχη Μάσκαρα θα σας..

Σήμερα, εκατομμύρια γυναίκες γνωρίζουν ένα σωρό συμβουλές για το πως να διαλέξουν και να εφαρμόσουν προϊόντα ομορφιάς. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι συμβουλές αποτελεσματικές. Αποφασίσαμε να καταρρίψουμε τους πιο δημοφιλείς μύθους, που έχουν να κάνουν με το μακιγιάζ.  

Μύθος 1ος: Το κόκκινο κραγιόν δεν ταιριάζει σε όλες.

Στην πραγματικότητα: Το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε όλες, αρκεί να γίνει η σωστή επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης.

Μύθος 2ος: Η μάσκαρα πρέπει να πετιέται όταν στεγνώσει.

Στην πραγματικότητα: Η διάρκεια ζωής της μάσκαρας είναι 3 μήνες μετά το άνοιγμα του προϊόντος, αλλιώς κινδυνεύετε να πάθετε μόλυνση ματιών. Με την πάροδο του χρόνου, δημιουργείται ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων, που μπορούν να εισχωρήσουν στα μάτια με την εφαρμογή της μάσκαρας.

Μύθος 3ος: Αν βάλετε το βουρτσάκι της μάσκαρας αρκετές φορές μέσα στο σωληνάριο, τότε θα απαλλαγείτε από τους κόμπους.

Στην πραγματικότητα: Στο σωληνάριο εισέρχεται αέρας που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μάσκαρας. Απλά βουτήξτε τη μάσκαρα μέσα στο σωληνάριο και γυρίστε το λίγο, όταν το βγάζετε έξω.

Μύθος 4ος: Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν τον ύπνο είναι προαιρετική.

Στην πραγματικότητα: Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το δέρμα μας ανανεώνεται και ενυδατώνεται. Αν αφήστε το μακιγιάζ σας για όλο το βράδυ, τότε οι πόροι φράσσουν, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα ή αφυδάτωση.

Μύθος 5ος: Τα καλλυντικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης και μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι να τελειώσουν.

Στην πραγματικότητα: Τα περισσότερα καλλυντικά έχουν πάνω στη συσκευασία και στο ίδιο το προϊόν ένα ειδικό σηματάκι, που δηλώνει για πόσους μήνες το καλλυντικό είναι ασφαλές να το χρησιμοποιούμε. Η διάρκεια ζωής του προϊόντος ξεκινάει από τη μέρα που ξεκινάμε να το χρησιμοποιούμε.

Μύθος 6ος: Τα βουρτσάκια και τα πινέλα δε χρειάζονται καθάρισμα, αν χρησιμοποιούνται μόνο από εσάς.

Στην πραγματικότητα: Τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό επιφανειών και προϊόντων. Όσο περισσότερο αποφεύγετε να καθαρίσετε τα πινέλα, τόσο περισσότερα μικρόβια συγκεντρώνονται πάνω τους. Αυτό όχι μόνο απειλεί με δερματικά προβλήματα, αλλά μειώνει και τη διάρκεια ζωής των πινέλων.

Μύθος 7ος: Τα καλλυντικά δεν χαλάνε ποτέ.

Στην πραγματικότητα: Αν δεν αποθηκεύετε το μακιγιάζ σας σωστά, μπορεί να αλλοιωθεί πιο γρήγορα, πριν από τη λήξη του. Για παράδειγμα, κάποια καλλυντικά δεν πρέπει να αφήνονται σε υγρά και ζεστά μέρη.

Μύθος 8ος: Η αδιάβροχη μάσκαρα μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά.

Στην πραγματικότητα: Αν δεν βρέχει ή δεν θα κολυμπήσετε, τότε σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε κανονική μάσκαρα. Στο τέλος της μέρας, θα χρειαστείτε περισσότερη προσπάθεια να αφαιρέσετε την αδιάβροχη, και το υπερβολικό τρίψιμο των ματιών κάνει τις βλεφαρίδες πιο εύθραυστες και αδύναμες.

Μύθος 9ος: H ενυδατική κρέμα αντικαθιστά εύκολα το primer.

Στην πραγματικότητα: Το primer αναφέρεται σε μια κρέμα ή λοσιόν, η οποία εφαρμόζεται στο πρόσωπο πριν το μακιγιάζ με στόχο την μεγαλύτερη διάρκεια του μακιγιάζ αλλά και την καλύτερη κάλυψη.

Μύθος 10ος: Το κονσίλερ πρέπει εφαρμόζεται πριν το μέικαπ

Στην πραγματικότητα: Αντίθετα, προτείνεται πρώτα να εφαρμόσετε μέικαπ, και στη συνέχεια το κονσίλερ, έτσι ώστε να μη χρησιμοποιήσετε παραπάνω από όσο χρειάζεται και το μακιγιάζ σας να είναι λιγότερο έντονο.

Μύθος 11ος: Το μέικαπ καταστρέφει την επιδερμίδα.

Στην πραγματικότητα: Τα σύγχρονα προϊόντα μέικαπ περιέχουν θρεπτικά συστατικά, UV φίλτρα, προστατεύοντας και ενυδατώνοντας όλη μέρα την επιδερμίδα. Είναι σημαντικό να διαλέξετε το σωστό προϊόν για το δικό σας τύπο δέρματος.

Μύθος 12ος: Η απόχρωση των φρυδιών πρέπει να είναι 2 τόνους πιο σκούρα από το χρώμα των μαλλιών.

Στην πραγματικότητα: Ακολουθήστε αυτόν τον κανόνα μόνο αν έχετε ξανθά μαλλιά. Οι μελαχρινές πρέπει να αποφεύγουν τα πολύ σκούρα φρύδια, καθώς κάνει το πρόσωπό τους να δείχνει σκληρό.

Μύθος 13ος Για να τονίσετε τα χείλη, πρέπει να κάνετε το εξωτερικό περίγραμμα των χειλιών.

Στην πραγματικότητα: Αυτή η μέθοδος είναι καλή για φωτογραφήσεις, στη πραγματική όμως ζωή τα χείλια φαίνονται αφύσικα. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε λίγο λιπ γκλος στο κέντρο των χειλιών.

Μύθος 14ος: Το σκούρο eyeliner μεγαλώνει τα μάτια.

Στην πραγματικότητα: Τα σκούρα μάτια κάνουν το βλέμμα πιο εκφραστικό, αλλά έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, μικραίνει τα μάτια. Για να τα κάνετε να φαίνονται πιο μεγάλα, χρησιμοποιείστε ανοιχτές σκιές και ανοιχτό μολύβι στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Μύθος 15ος: Το μέικαπ δεν πρέπει να απλώνεται στην περιοχή γύρω από τα μάτια. 

Στην πραγματικότητα: Τα μέικαπ νέας γενιάς δεν περιέχουν αλκοόλ και έτσι δεν στεγνώσουν στην επιδερμίδα. Μπορούν να εφαρμοστούν στην περιοχή γύρω από τα μάτια, και δεν τονίζουν τις ρυτίδες.

Μύθος 16ος: Οι μπλε σκιές ανήκουν στο παρελθόν.

Στην πραγματικότητα: Η τελευταία τάση της μόδας θέλει τις αποχρώσεις του μπλε να χρησιμοποιούνται ως σκιές. Αν εφαρμόσετε μπλε σκιές, πρώτα κάντε το περίγραμμα των ματιών με μαύρο μολύβι.

Credit: adme.ru

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία