13 Ερασιτεχνικά Λάθη που οι Περισσότερες Γυναίκες δεν Καταλαβαίνουν ότι Κάνουν όταν Βάζουν Eyeliner…

Οι περισσότερες κοπέλες δυσκολεύονται όταν πρέπει να εφαρμόσουν το eyeliner και πολλές φορές καταλήγουν να το βάζουν με λάθος τρόπο.

Ήρθε η ώρα να μάθετε για αυτά τα συνηθισμένα λάθη που πιθανώς έχετε κάνει. Μόλις ανακαλύψετε τι δεν πρέπει να κάνετε, μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή του eyeliner σας σαν επαγγελματία.

Μάθετε τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή του eyeliner παρακάτω.

1. Ξεχνάτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό προϊόν βάσης ματιών.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που λειτουργούν εναντίον του eyeliner σας: υγρασία, βροχή, άνεμος και ο κατάλογος συνεχίζεται. Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το eyeliner σας θα μείνει στη θέση του είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικό προϊόν βάσης μακιγιάζ ματιών πριν εφαρμόσετε το eyeliner σας. Θα έχετε ένα μακράς διαρκείας αποτέλεσμα!

2. Βάφετε ολόκληρο το μάτι σας μαύρο.

Αυτή η τεχνική μικραίνει τα μάτια και σας προσδίδει χρόνια που δεν χρειάζεστε. Εφαρμόστε το μολύβι μόνο στις άκρες των ματιών για να πετύχετε ένα βαθύ βλέμμα.

3. Η γραμμή του eyeliner είναι ανομοιόμορφη.

Αν δεν έχετε σταθερό χέρι όταν πρόκειται να σχεδιάσετε την τέλεια γραμμή eyeliner, μην σκάτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διορθώσετε την γραμμή όταν τελειώσετε.

4. Γυρίζετε τις βλεφαρίδες σας αμέσως μετά την εφαρμογή του eyeliner.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μουτζουρώσετε το μακιγιάζ σας. Γυρίστε πρώτα τις βλεφαρίδες σας, αφήστε τες για λίγη ώρα και στη συνέχεια εφαρμόστε το eyeliner.

5. Αφήνετε κενό ανάμεσα στο eyeliner και τη γραμμή βλεφαρίδων.

Ένα αξιοσημείωτο χάσμα μεταξύ του eyeliner και της γραμμής των βλεφαρίδων σας εξουδετερώνει το σκοπό του eyeliner. Αφού εφαρμόσετε το eyeliner όσο πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων σας, σηκώστε απαλά τις βλεφαρίδες σας προς τα πάνω και γεμίστε τυχόν κενά κάτω από τη γραμμή βλεφαρίδων. Αυτή η τεχνική θα κάνει το eyeliner σας να φαίνεται λείο και απαλό.

6. Χρησιμοποιείτε μόνο μαύρο eyeliner

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους των eyeliner. Το μαύρο eyeliner στα μάτια φαίνεται πολύ σκληρό στις περισσότερες γυναίκες. Αντί αυτού, βάλτε στο κάτω βλέφαρό σας καφέ ή λευκό eyeliner. Αυτό θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα.

7. Δεν αναμειγνύετε το eyeliner σας.

Μια μικρή ανάμιξη θα σας εξασφαλίσει ότι το eyeliner σας θα πλησιάσει στη γραμμή των βλεφαρίδων σας και θα φανεί πιο φυσικό από μια σκληρή γραμμή γύρω από τα μάτια σας. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο μακιγιάζ για να συνδυάσετε ήπια το eyeliner σας.

8. Χρησιμοποιείτε ένα αποξηραμένο eyeliner.

Το eyeliner δεν διαρκεί για πάντα! Όπως και τα άλλα προϊόντα μακιγιάζ, το eyeliner θα στεγνώσει και θα ξεραθεί όταν θα παλιώσει. Εάν προσπαθήσετε να το χρησιμοποιήσετε, το μακιγιάζ σας θα φαίνεται ξεθωριασμένο.

9. Χρησιμοποιείτε υγρό eyeliner.

Το υγρό eyeliner είναι σωστό για τα βλέφαρα των ματιών, αλλά είναι πάρα πολύ βαρύ για την κατώτερη γραμμή βλεφαρίδων. Απλά μην το επιχειρήσετε.

10. Δείτε πώς μπορείτε να σώσετε τα παλιά μολύβια eyeliner σας!

Μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το παλιό μολύβι eyeliner σε νέο αμέσως – το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μικρή φωτιά. Απλά θερμαίνετε την άκρη με έναν αναπτήρα για μερικά δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε το στο πίσω μέρος του χεριού σας πριν το χρησιμοποιήσετε στα μάτια σας.

11. Το eyeliner κάνει τα μάτια σας να φαίνονται «πεσμένα».

Προσθέστε ύψος στα μάτια σας, κάνοντας μια καμπύλη γραμμή eyeliner προς τα πάνω. Με αυτό τον τρόπο, τα μάτια σας θα φαίνονται μεγάλα και σαγηνευτικά.

12. Δώστε έμφαση στο πάνω βλέφαρο.

Η επένδυση των εσωτερικών και εξωτερικών γωνιών του ματιού μπορεί να είναι δύσκολη. Δεν θέλετε να ερεθίζετε το ευαίσθητο δέρμα σας ή να αφήσετε τυχόν κενά στην επένδυση. Χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα ανάμιξης για να φτάσετε στις γωνίες των ματιών σας.

13. Τραβάτε το βλέφαρό σας προς τα πάνω κατά την εφαρμογή.

Αυτό είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα – και πιο επικίνδυνα – λάθη eyeliner που σχεδόν όλοι έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά. Μην τραβάτε το βλέφαρό σας ή τις γωνίες των ματιών σας για να εφαρμόσετε το προϊόν. Το δέρμα σε αυτήν την περιοχή είναι πολύ εύθραυστο και μπορεί να «σπάσει» αν τραβήξετε πάρα πολύ σκληρά. Με την πάροδο του χρόνου θα συμβάλλει στο χαλαρό δέρμα.

Credit: Diply

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία