10 Τρόποι να Καθαρίσετε Αποτελεσματικά το πηγούνι σας από τους Φραγμένους Πόρους

Τα λευκά στίγματα στο πηγούνι είναι μια μορφή ακμής που προκαλείται από την απόφραξη των πόρων του δέρματος από ρύπους και νεκρό δέρμα. Εμφανίζονται κυρίως πάνω από τη μύτη, τα μάγουλα, το μέτωπο και το πηγούνι.

Είναι παρόμοια με τα σπυράκια, αλλά εμφανίζονται ως κίτρινες ή άσπρες φουσκίτσες, ενώ οι άνθρωποι με λιπαρό δέρμα και υπερβολική παραγωγή σμήγματος είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνισή τους. Μπορεί επίσης να οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές ή γενετικούς παράγοντες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ποτέ μην τα σπάτε σας με τα χέρια σας, καθώς αυτό θα επιδεινώσει την κατάστασή σας και μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και ουλές.

1) Πλύνετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας
Η βρωμιά ή τα βακτήρια στα χέρια σας μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση λευκών στιγμάτων. Έτσι, πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας, πλύνετε με αντιβακτηριακό σαπούνι.

2) Πλένετε το πρόσωπό σας με καθαριστικό, δύο φορές την ημέρα

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες συσσώρευσης σμίγματος και βρωμιάς που φράζουν τους πόρους του δέρματος, να πλένετε το πρόσωπό σας με καθαριστικό, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

3) Απολέπιση
Χρησιμοποιήστε ένα scrub προσώπου για την απολέπιση του δέρματος σας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατμό έτσι ώστε να ανοίξετε τους πόρους και στη συνέχεια τυλίξτε ένα παγάκι σε ένα βαμβακερό ύφασμα για να ξανακλείσουν.

4) Ενυδάτωση σε βάθος
Μετά το τρίψιμο, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα έτσι ώστε το δέρμα να μην στεγνώσει. Η επιπλέον εφαρμογή ενυδατικής κρέμας κάνει καλό, ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος που έχετε.

5) Μάσκα Προσώπου
Η μάσκα αργίλου έχει αποδειχθεί να είναι η πιο αποτελεσματική για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Μπορείτε ακόμη να κάνετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό που θα απλώσετε στο πρόσωπό σας, θα την αφήσετε να στεγνώσει και στη συνέχεια θα ξεπλύνετε καλά.

6) Αφαιρέστε το μακιγιάζ κάθε βράδυ

Πάντα θα πρέπει να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν τον ύπνο. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού ή βρεφικό λάδι.

7) Απομακρύνετε τα λευκά στίγματα μόνες σας
Παρότι αυτή η διαδικασία δεν συνιστάται καθώς μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο του ατμού που αναφέρθηκε παραπάνω. Φροντίστε μόνο να πλύνετε καλά τα χέρια σας πρώτα.

9) Φαρμακευτική αγωγή
Δοκιμάστε υπεροξείδιο του βενζολίου (Benzoyl) και αφήστε το για 5 έως 10 λεπτά στην πληγείσα περιοχή. Μπορεί να προκαλέσει κνησμό αρχικά, αλλά θα φύγει αργότερα.

9) Χρησιμοποιήστε προϊόντα με βάση το νερό

10) Να τρώτε πολλά φρούτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πίνετε επαρκή ποσότητα νερού, να γυμνάζεστε καθημερινά και να διατηρείτε το πρόσωπο και τα χέρια σας καθαρά.

Credits: Witty Feed

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία