10 Μυστικά Ομορφιάς για να αποκτήσετε την τέλεια Σιλουέτα που ΜΟΝΟ οι Γαλλίδες Γνωρίζουν!

Οι τουρίστες πολύ συχνά αναρωτιούνται πώς γίνεται οι γυναίκες από τη Γαλλία να μένουν τόσο λεπτές και κομψές ενώ τρώνε τόσες σοκολάτες, τυριά και κρασί. Ακόμα πιο πολύ εντύπωση κάνει το γεγονός πως δεν έχουν εμμονές με δίαιτες ή εξαντλητικά προγράμματα γυμναστικής στο γυμναστήριο.

Το μυστικό τους είναι στην αντιμετώπιση που έχουν απέναντι στο φαγητό και υιοθετούν από μικρή ηλικία. Ίσως εάν υιοθετήσουμε και εμείς κάποιες από τις συνήθειές τους να μένουμε σε φόρμα χωρίς κόπο και άγχος.

Το φαγητό είναι ένα μυστήριο

Αυτό ίσως είναι μία από τις πιο σημαντικές αρχές μίας Γαλλίδας. Έτσι, δεν τρώνε πρόχειρο και γρήγορο φαγητό όταν βγαίνουν έξω. Θέλουν αυτό που θα φάνε να είναι όμορφο και περιποιημένο, χωρίς να νοιάζονται τόσο για την ποσότητα. Εάν φάνε έξω, θα φάνε μόνο σε ένα εστιατόριο, με σκοπό να διασκεδάσουν παράλληλα.

Μία Γαλλίδα διαλέγει την ποιότητα   

Προτιμούν το καλύτερο και το πιο φρέσκο. Έχουν ως αρχή να διαλέγουν το καλύτερο και ας είναι πιο ακριβό, παρά να πάρουν κάτι φτηνό. Θα προτιμήσουν λίγα κομμάτια μίας καλής σοκολάτας, παρά ένα φτηνό παγωτό ή το φρέσκο ψάρι, παρά ένα κοτόπουλο άγνωστης προέλευσης. Έχουν καταλάβει πως είμαστε ότι τρώμε. 

Μία Γαλλίδα θα φάει πολύ αργά

Καμία δεν θα βιαστεί να γεμίσει το στομάχι της. Θα φάει αργά, θα γευτεί κάθε μπουκιά του φαγητού και θα κάνει διαλείμματα για να μιλήσει με τους άλλους που είναι στο τραπέζι, κάνοντας το γεύμα έναν εορτασμό της φιλίας και του γούστου.

Είναι ειλικρινής με τον εαυτό της όσον αφορά το φαγητό και δεν απαγορεύει τίποτα από την διατροφή της

Μία Γαλλίδα κατανοεί πως τα τυριά είναι πολύ λιπαρές τροφές. Ξέρει πως δεν θα παραμείνει σε καλή κατάσταση εάν τρώει συνέχεια κρουασάν και ψωμί. Αλλά παρόλα αυτά δεν απαγορεύει τίποτα από τον εαυτό της, γιατί είναι καλύτερο να φάει λίγο, παρά να μην φάει καθόλου.

Γιατί να βασανίσεις τον εαυτό σου; Η έλλειψη είναι αυτή που θα προκαλέσει ενοχές και ταλαιπωρία και θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα στην τελική.

Μία Γαλλίδα σκέφτεται συνεχώς την ισορροπία

Ξέρουν πως το κλειδί για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση είναι η ισορροπία. Δεν απαγορεύουν τον εαυτό τους όμως από καμία απόλαυση.

Η πολύ ζάχαρη ή το αλάτι δεν είναι για εκείνες  

Τα πιάτα τους είναι γνωστά για την κομψή γεύση και τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν τις φυσικές γεύσεις των συστατικών. Δεν τους αρέσουν οι υπερβολές και κάτι πολύ γλυκό ή πολύ αλμυρό απλά δεν θα το τιμήσουν.

Μία Γαλλίδα θα περιμένει για να φάει, παρά να φάει κάτι πρόχειρο

Φυσικά μπορεί να φάει ένα μπισκότο με τον καφέ, αλλά δεν θα παρασυρθεί. Θα προτιμήσει να περιμένει για το δείπνο και θα φάει κάτι ποιοτικό και καλομαγειρεμένο. Εάν χρειαστεί οπωσδήποτε να φάει κάτι ενώ είναι μακρυά από το σπίτι της, μάλλον θα προτιμήσει γιαούρτι χωρίς ζάχαρη. Οι Γάλλοι τρώνε πολύ περισσότερο γιαούρτι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Πάντα στρώνουν το τραπέζι για να φάνε

Δεν πρόκειται να κάτσουν πάνω στον υπολογιστή και να τρώνε με το ένα χέρι, ενώ δακτυλογραφούν με το άλλο. Θα στρώσουν σωστά το τραπέζι και θα φάνε αργά με την ησυχία τους. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο να κάνουν μεγάλα διαλείμματα για φαγητό στη Γαλλία.

Το να είναι ενεργές είναι τρόπος ζωής, όχι ένας τρόπος να κάψουν αυτά που έφαγαν 

Οι Γαλλίδες πάνε για περπάτημα, βόλτες στο βουνά και αγαπάνε το καγιάκ, το τένις, το τρέξιμο, το σκι και πολλά ακόμα. Το σημαντικότερο όμως είναι πως αυτός είναι ένας τρόπος ζωής και όχι ένας τρόπος να χάσουν κιλά για να πετύχουν την ‘τελειότητα.’

Μία Γαλλίδα δεν αγχώνεται για υπερβολές ούτε τιμωρεί το σώμα της  

Όλοι είμαστε άνθρωποι και μερικές φορές το παρακάνουμε. Ωστόσο, μία Γαλλίδα δεν θα το δει σαν τραγωδία και δεν θα πάει στο άλλο άκρο. Δεν θα σκεφτεί πως αφού έφαγε πολύ χτες, σήμερα δεν θα φάει καθόλου ή θα κάνει 2 ώρες γυμναστική περισσότερο.

Μία Γαλλίδα δεν μπορεί να μετράει θερμίδες και θα πάθει πραγματικά κατάθλιψη εάν το κάνει. Προτιμάει να βλέπει το φαγητό σαν διασκέδαση, χωρίς να ξεχνάει ποτέ την ισορροπία. Ο συνδυασμός της ευτυχίας!

Credit: brightside.me

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία