10 Κόλπα που Χρησιμοποιούν οι Εταιρείες Καλλυντικών για να μας Ξεγελάσουν. Αυτό με την Αντιγήρανση, είναι το Χειρότερο!

Συχνά, η διαφήμιση ή η ενδιαφέρουσα συσκευασία, είναι οι καθοριστικοί παράγοντες με τους οποίους αγοράζουμε ένα προϊόν περιποίησης. Ωστόσο, η μακιγιέρ, ειδικός σε θέματα ομορφιάς και συγγραφέας Paula Begoun, πιστεύει ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε τους κατασκευαστές καλλυντικών, καθώς συχνά παραπληροφορούν τους καταναλωτές.

Ετοιμάσαμε μια σύντομη λίστα με τα πιο κοινά τεχνάσματα του marketing. 

Μύθος 1ος. Όσο πιο γνωστή η μάρκα, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.  

Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων ομορφιάς και φροντίδας οφείλεται στη χημική τους σύσταση, και έτσι ούτε η μάρκα ή η εταιρεία που το παράγει ούτε η τιμή του προϊόντος δε το κάνει αυτομάτως αποτελεσματικό. Το πιο σημαντικό είναι τα συστατικά του. 

Μύθος 2ος. Υπάρχουν αντιγηραντικά καλλυντικά

Σε οποιαδήποτε ηλικία, το πιο σημαντικό είναι να βρείτε τον τύπο του δέρματός σας και να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα. Δυστυχώς, ακόμα δεν υπάρχουν αντιγηραντικές κρέμες, που αντιστρέφουν το γήρας. Αυτό που κάνουν οι “αντιγηραντικές” κρέμες και προωθούν οι διαφημιστές ως πανάκεια, είναι βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, βελτίωση της ελαστικότητα του δέρματος, και λιγότερο ορατές ρυτίδες. 

Μύθος 3ος. Για την περιποίηση των ματιών, χρειάζεται ειδική κρέμα. 

Η κρέμα ματιών δεν διαφέρει από μια κρέμα προσώπου. Είναι στην ουσία η ίδια κρέμα, μόνο που πωλείται σε μικρότερη συσκευασία και σε πιο υψηλή τιμή. Η οδηγία που προτείνεται: “αποφύγετε την περιοχή των ματιών” είναι σαφής. Η κρέμα δεν πρέπει να εισχωρήσει στα μάτια. Είναι απλό. 

Μύθος 4ος. Η κυτταρίτιδα μπορεί να μειωθεί με τη βοήθεια κρέμας. 

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τα μοντέλα δε θα χρησιμοποιούσαν πλέον το Photoshop. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποια συγκεκριμένα συστατικά μπορούν να καταπολεμήσουν την κυτταρίτιδα. Η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική είναι αποτελεσματικά κατά του πάχους και της κυτταρίτιδας, και οι αντικυτταριδικές κρέμες δεν εγγυώνται το αντίστοιχο αποτέλεσμα. 

Μύθος 5ος. Τα βιολογικά καλλυντικά είναι καλύτερα από τα συνηθισμένα. 

Στην πραγματικότητα, τα βιολογικά προϊόντα ομορφιάς είναι ακόμα ένα τέχνασμα του μάρκετινγκ. Η ύπαρξη βιολογικών συστατικών δεν επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά του προϊόντος. Τα λεγόμενα «βιολογικά καλλυντικά» μπορεί να είναι απολύτως ασφαλή, διότι δεν περιέχει επικίνδυνες ουσίες, αλλά δεν τα καθιστά αυτομάτως και αποτελεσματικά.

Μύθος 6ος. Οι κρέμες μειώνουν τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου.

Υπάρχουν κρέμες και προϊόντα ομορφιάς για ραγάδες, ρυτίδες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Δεν υπάρχουν κρέμες που να έχουν αντίστοιχο αποτέλεσμα με ενέσεις μπότοξ. Η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ. Δεν είναι δυνατόν με τη βοήθεια του μακιγιάζ για να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες του προσώπου, τη χαλάρωση του δέρματος ή τις εκφράσεις του προσώπου μόνο με κρέμες. 

Μύθος 7ος. Η εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να γίνεται μόνο στη παραλία 

Αποδεικνύεται ότι το αντηλιακό είναι η πιο αποτελεσματική άμυνα εναντίον των ρυτίδων, των κηλίδων δέρματος, της απώλειας κολλαγόνου και της ελαστικότητας. Μη το αμελείτε τους χειμερινούς μήνες. Μπορείτε να φοράτε μια ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας, μέικαπ με δείκτη προστασίας ή απλά αντηλιακό. 

Μύθος 8ος. Το σαμπουάν μπορει να σταματήσει την απώλεια μαλλιών. 

Όσο δελεαστικές ιδιότητες ή συστατικά και αν αναγράφει το μπουκάλι του σαμπουάν, δεν επηρεάζει την κατάσταση των μαλλιών σας. Ο σκοπός του είναι να καθαρίσει τα μαλλιά. Δεν έχει σημασία η μάρκα ή η τιμή, καθώς για όση διάρκεια παραμένει το προϊόν στο τριχωτό της κεφαλής, τα συστατικά του δρουν απειροελάχιστα. Το μυστικό για τη σωστή φροντίδα των μαλλιών είναι μια μάσκα μαλλιών.  

Μύθος 9ος. Τα μαλλιά μπορούν να βαφτούν χωρίς να τους προκληθεί βλάβη. 

Η βαφή των μαλλιών καταστρέφει την χρωστική της τρίχας. Αν η βαφή είναι μόνιμη, τότε το χρώμα παραμένει μέχρι και 3 μήνες. Ποιες βαφές δεν καταστρέφουν τα μαλλιά; Αυτές που δεν αλλοιώνουν τη χρωστική της τρίχας. Όλες οι βαφές καταστρέφουν τη χρωστική της τρίχας (εκτός από τη φυσική χένα). 

Μύθος 10ος. Η ηλιοθεραπεία είναι ασφαλής

Είτε το σολάριουμ είτε η ηλιοθεραπεία, είναι επικίνδυνες για την υγεία του δέρματος. Αν θέλετε να αποκτήσετε όμορφο μαυρισμένο δέρμα, είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε προϊόντα self tan. 

Credit: diply.net

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία