10 Καταπληκτικά Μυστικά Ομορφιάς, που οι Αισθητικοί ΔΕΝ θέλουν να ξέρεις και θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις Χρόνο και Χρήμα!

Το μακιγιάζ είναι ένα μαγικό ραβδάκι για κάθε γυναίκα. Γι’ αυτό και το χρησιμοποιούν οι γυναίκες – για να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά τους, και να κρύψουν τις ατέλειες. Ακόμα και αυτές οι γυναίκες που χρησιμοποιούν όλη τους τη ζωή μακιγιάζ, δε γνωρίζουν όλα τα μυστικά ομορφιάς.

Μοιραζόμαστε μαζί σας όλα αυτά τα μυστικά κόλπα, που θα σας διευκολύνουν, αλλά και θα σας κάνουν να φαίνεστε ακόμα πιο όμορφες.

1. Να περιποιήστε καλά τα πινέλα του μακιγιάζ

Τα καλά πινέλα μπορούν να διαρκέσουν για μια ζωή. Για να είναι σε καλή κατάσταση τα πινέλα σας, θυμηθείτε κάποιους τρόπους περίποιησης τους. Καταρχάς, μην αφήνετε ποτέ τα πινέλα βρώμικα. Ανά τακτά διαστήματα, πλύντε τα με σαμπουάν ή με υγρό πιάτων. Στεγνώστε τα γρήγορα, ακουμπώντας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλλά σε καμιά περίπτωση τα αφήνετε για μεγάλο διάστημα σε επαφή με νερό, γιατί θα γίνουν ακατάλληλα για χρήση.

2. Μην αφαιρείτε το μακιγιάζ για να κάνετε καινούριο, απλά φρεσκάρετέ το.

Δεν υπάρχει λόγος να καθαρίσετε το πρόσωπό σας από το πρωινό μακιγιάζ, αν έχει χαλάσει και έχετε βραδινά σχέδια. Για να απαλλαγείτε από τη γυαλάδα και να φρεσκάρετε το μακιγιάζ, περάστε το πρόσωπό σας με μια τονωτική λοσιόν και ταμποράρετε με ένα χαρτομάντηλο για να στεγνώσει. Στη συνέχεια πουδράρετε το πρόσωπό σας για ένα βελούδινο αποτέλεσμα.

3. Φτιάξτε μόνοι σας τη δική σας απολέπιση.

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάτε χρήματα σε ακριβά απολεπιστικά προϊόντα, όταν μπορείτε να αποκτήσετε μαλακή και μεταξένια επιδερμίδα με απλά υλικά στο σπίτι σας. Αναμείξτε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή αλάτι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε αιθέρια έλαια, για παράδειγμα λεβάντα ή γκρειπ φρουτ. Πριν από το ντους, κάντε μασάζ με αυτό το μείγμα τα χέρια και τα πόδια σας, και ξεπλύντε καλά.

4. Φροντίστε τα χείλη σας.

Για να εφαρμόζει τέλεια το κραγιόν, τα χείλη πρέπει να είναι περιποιημένα και λεία. Δε χρειάζεται να αγοράσετε ειδικό απολεπιστικό προϊόν για τα χείλη σας. Αναμείξτε σε ίσα μέρη καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο και εκχύλισμα βανίλιας. Με μικρές κινήσεις εφάρμοστε στα χείλη σας το μείγμα, και αφαιρέστε το με ένα μωρομάντηλο ή μαντηλάκι ντεμακιγιάζ. Στη συνέχεια εφαρμόστε το κραγιόν σας κανονικά.

5. Μην αγοράζετε πιο σκούρες αποχρώσεις μέικαπ.

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε επιπλέον μπουκαλάκι μέικαπ σε πιο σκούρα απόχρωση, αν το καλοκαίρι μαυρίσετε και θεωρείτε ότι το υπάρχον σας μέικαπ σας δείχνει χλωμές. Απλά προσθέστε λίγο τζελ μπρονζέ. Είναι πιο εύκολο και πιο φτηνό, από το να αγοράσετε ένα καινούριο μέικαπ.

6. Αποφύγετε μεγάλη ποσότητα πούδρας.

Όταν κάντε μακιγιάζ, δε χρειάζεται να πουδράρεστε συνεχώς. Έτσι κινδυνεύετε να δείχνετε σας “αλευρωμένη”. Καλύτερα να κάνετε ένα τελείωμα με πούδρα, ακριβώς πριν φύγετε από το σπίτι.

7. Σταθεροποιήστε το κραγιόν σας.

Για να μη χρειάζεται συνέχεια να ανανεώνετε το κραγιόν σας, ρίξτε λίγη πούδρα σε ένα χαρτομάντηλο, και ελαφρώς πιέστε τα χείλη σας. Επιπλέον, αυτό το κόλπο σας βοηθάει να μη λερώνετε τα δόντια σας με κραγιόν.

8. Τέλειο “γατίσιο” βλέμμα!

Μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο γατίσιο βλέμμα μόνες σας. Θα χρειαστείτε λίγη κολλητική ταινία και μολύβι ματιών. Κολλήστε ένα κομματάκι ταινίας στην εξωτερική γωνία του ματιού σας στη κατάλληλη γωνία και τραβήξτε μια γραμμή.

9. Αφαιρέστε κόμπους από το βουρτσάκι βλεφαρίδων.

Για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα με πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες, πάρτε τη μάσκαρά σας και ένα χαρτομάντηλο. Περάστε μερικές φορές το βουρτσάκι πάνω στο χαρτομάντηλο, για να αφαιρέσετε κόμπους από το χτενάκι, και βάψτε στη συνέχεια τις βλεφαρίδες σας.

10. Κάντε ντεμακιγιάζ με βαζελίνη.

Η βαζελίνη μπορεί να αντικαταστήσει το προϊόν ντεμακιγιάζ σας. Βάλτε σε ένα βαμβάκι αρκετή ποσότητα βαζελίνης, περάστε το πρόσωπό σας και ξεπλύντε καλά με νερό. Αφαιρεί ακόμα και αδιάβροχο μακιγιάζ.

Μοιραστείτε αυτά τα μυστικά ομορφιάς με τους φίλους σας στο Facebook!

Credit: adme.ru

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία