‘Φόρα το μαγιό σου!’

“Η επίπεδη κοιλιά της, το τέλειο στήθoς της και το μικροσκοπικό της μπικίνι με έκαναν να την κοιτάζω έντονα από την άλλη άκρη της πισίνας με ζήλια. Έχει κάνει πολλά παιδιά αλλά έχει σώμα μοντέλου. Άρχισα να παίζω με την εσωτερική φωνή που με μειώνει στο κεφάλι μου καθώς την κοιτούσα.”

“Δεν μου αξίζει να φοράω μαγιό.”
“Είμαι αδέξια, γεμάτη ραγάδες και χαλαρό στήθoς.”
“Τα πόδια μου έχουν τρίχες.”
“Δεν έχω χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης.”
“Ξέχασα να ξυρίσω το μπικίνι.”
“Δεν μου ταιριάζει.”
“Δεν έχω όμορφη εμφάνιση.”

“Ξανά και ξανά, αφήνω αυτά τα αρνητικά σχόλια να μπουν μέσα μου μέχρι που αρχίζω να αισθάνομαι άβολα. Πιάνω την πετσέτα μου. Ξέχασα γιατί πήγα στην πισίνα ή την παραλία. Τυλίγομαι και παρακολουθώ από την άκρη.”

“Όσο είμαι συγκεντρωμένη στις ανεπάρκειες μου, η κυρία με το μπικίνι είναι συγκεντρωμένη στα παιδιά της – παίζουν, πετάνε νερά και ζουν στιγμές που δεν θα επαναληφθούν.”

“Στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού, συνειδητοποίησα ότι σπαταλούσα πολύτιμη ενέργεια ταπεινώνοντας τον εαυτό μου και ανησυχώντας πώς θα χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης. Έτσι, έγραψα τα συναισθήματα μου και δεσμεύτηκα να περάσω ένα τέλειο καλοκαίρι. Ήξερα ότι θα το έχανα αν άφηνα τα αρνητικά σχόλια να με επηρεάσουν.”

“Αποφάσισα ότι έπρεπε να αλλάξω.”
“Δεν έκανα αυστηρή δίαιτα ή εξαντλητική γυμναστική μέχρι να μπω στο μαγιό μου.”
“Αντίθετα, απλά το φόρεσα.”
“Όλο το καλοκαίρι και με κάθε ευκαιρία, το φορούσα.”
“Κολυμπούσα με τα παιδιά μου, πήγαινα στην παραλία, ανέβαινα στις νεροτσουλήθρες, αντίθετα στις απόψεις μου έκανα zip line πάνω από την πισίνα – πολλές φορές.”

“Έχω σπαταλήσει πάρα πολλή ενέργεια στην ζωή μου ταπεινώνοντας το σώμα μου και τον εαυτό μου. Η αλλαγή που έπρεπε να κάνω ήταν να αρχίσω να αγαπώ το σώμα μου – να το αγαπώ πραγματικά, να το καταλάβω, να το αποδεχτώ. Και αυτό σήμαινε να αναγνωρίσω την δύναμη και τα δώρα που μου παρείχε.

Δεν έχω χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης, ίσως να μην τα χάσω ποτέ, και αυτό είναι εντάξει. Μπορώ να φοράω μαγιό και αν δεν το βάλω επειδή ανησυχώ ότι το σώμα μου δεν είναι αρκετά καλό, σίγουρα θα χάσω πολλές διασκεδαστικές εμπειρίες και αναμνήσεις.”

“Τα παιδιά μου δεν θα πουν ποτέ, ‘Η μαμά μου ήταν τόσο καλή μητέρα. Φορούσε τζιν νούμερο Medium.’ Αντίθετα, θα πουν ότι είχα αυτοπεποίθηση, ότι μου άρεσε να κολυμπάω και ότι τα αγαπούσα και εκείνα και τον εαυτό μου πολύ.”

“Το ταξίδι της αποδοχής του εαυτού σου δεν ξεκινά σε μια μέρα. Χρειάζεται συνεχή προσπάθεια για να νικήσεις τις αρνητικές σκέψεις. Έπαιζα αυτές τις σκέψεις στο κεφάλι μου συνεχώς για 40 χρόνια, γι’αυτό θα χρειαστεί χρόνος να γιατρευτώ.”

“Πρέπει να μάθω στον εαυτό μου πώς να αγαπώ και να εκτιμώ το σώμα που μου χάρισε η μητρότητα. Πρέπει να δοξάσω τον εαυτό μου. Έπρεπε να φτάσω στο ευτυχές συμπέρασμα ότι είμαι μια χαρά με το σώμα μου και την μητρότητα.”

“Χρειάστηκε να επανεξετάσω τι εκτιμώ στο σώμα μου. Χρειάστηκε να ρωτήσω την εαυτό μου τι θέλω τα παιδιά μου να εκτιμούν στο σώμα τους. Χρειάστηκε να συμπεριφερθώ στο σώμα μου με αγάπη, να του μιλήσω όπως στα παιδιά μου και τους φίλους μου.

Βρήκα δύναμη στο τρέξιμο, τις δραστηριότητες με τα παιδιά μου και στην αξία των ρούχων που μου κάνουν και στα οποία νιώθω καλά, όχι στα ταμπελάκια με το μέγεθος.”

“Πρέπει συνεχώς να ταΐζεις τον εαυτό σου με υποστηρικτικά σχόλια και σκέψεις για το σώμα σου για να νικήσεις τα αναπόφευκτα εσωτερικά καταστρεπτικά σχόλια που θα βγουν στην επιφάνεια. Μην μπαίνεις στον κύκλο της αμφιβολίας.”

“Πρόσφατα ο άντρας μου κι εγώ πήγαμε σε μια παραλία για διακοπές. Ήταν στο άλλο δωμάτιο του ξενοδοχείου και εγώ κοίταζα τον εαυτό μου με το μαγιό στον καθρέφτη. Πρόσεξα ότι όπως κινούμουν, ο ήλιος έκανε αντανάκλαση των μοβ ραγάδων μου στην κοιλιά.

Ειλικρινά, για μια στιγμή, ρώτησα τον εαυτό μου γιατί έχω τόση αυτοπεποίθηση για το σώμα μου. Ένιωσα δυνατή. Ήμουν ευτυχισμένη. Αγαπούσα πραγματικά τον εαυτό μου και ένιωθα καλά. Τα καταστροφικά σχόλια ήταν ακόμη εκεί, αλλά δεν έπρεπε να τα πιστέψω.”

“Δυο ώρες μετά, ο άντρας μου κι εγώ ήμασταν πάνω στις σανίδες μας και ο άντρας μου πέρασε από δίπλα μου και είπε, ‘Θεέ μου, το λατρεύω αυτό το μαγιό’. Ναι, το ίδιο ακριβώς που άφηνε τις ραγάδες μου εκτεθειμένες. Αλλά το σημαντικότερο, ήταν αυτό που με έκανε να νιώθω σίγουρη, δυνατή και διασκεδαστική. Και αντανακλούσα αυτή την ενέργεια.”

“Τέλος με τις χαμένες ευκαιρίες. Τέλος με τα έντονα βλέμματα σε άλλες γυναίκες και την σύγκριση, γιατί είμαι πραγματικά τέλεια όπως είμαι και το σώμα μου είναι δυνατό και έχει κάνει απίθανα πράγματα.

Η ζωή είναι μικρή. Ο χρόνος με τα παιδιά μου και τον άντρα μου είναι πολύτιμος, δεν θέλω να τον χάσω. Θα κολυμπήσω και θα φορέσω περήφανα το μαγιό μου αυτό το καλοκαίρι.”

“Γι’αυτό φόρα το μαγιό σου. Μπικίνι ή ό,τι άλλο είναι – δεν έχει σημασία – απλά φόρα το. Φέτος το καλοκαίρι κολύμπα, φτιάξε αναμνήσεις, σταμάτα τις συγκρίσεις και ξεκίνα την διαδικασία αποδοχής και αγάπης του εαυτού σου.”

Credit: scarymommy.com

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία