Υπάρχουν 5 Τύποι Ματιών. Δείτε Χρήσιμες Συμβουλές για το ΠΩΣ να Βάφεστε ανάλογα με το Σχήμα τους!

Τα πάντα πάνω σας είναι μοναδικά, μέχρι και το σχήμα των ματιών σας. Μπορεί να μην ακούγεται σημαντικό, αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το σχήμα των ματιών σας ώστε να μπορείτε να βαφτείτε με τον πιο κολακευτικό για εσάς τρόπο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές από το NewBeauty Magazine ώστε να επιλέξετε κι εσείς το σωστό είδος μακιγιάζ ανάλογα με το σχήματα των ματιών σας.

Κουκουλωτά μάτια

Τα μάτια σας είναι κουκουλωτά αν δεν φαίνεται η πτυχή κάτω από το πάνω βλέφαρο ή το κόκαλο του φρυδιού. Γι’αυτό το σχήμα ματιών χρειάζεστε ένα μεσαίο, ουδέτερο χρώμα πάνω από το βλέφαρο για να τονίσετε την πτυχή και ένα πιο σκούρο για να μεγαλώσετε το σχήμα για να ανεβάσετε την γραμμή του βλεφάρου προς τα πάνω.

Ανακατέψτε τα και περάστε αδιάβροχη μάσκαρα, γιατί μπορεί να μουντζουρωθείτε. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα, γιατί τονίζουν το σχήμα του ματιού σας.

Το πάνω βλέφαρο δεν φαίνεται καθόλου

Σε αυτό το σχήμα ματιών, η πτυχή του πάνω βλεφάρου δεν υπάρχει καν – γι’αυτό χρησιμοποιούμε το μακιγιάζ για να δημιουργήσουμε μία! Ξεκινήστε τοποθετώντας primer στο πάνω βλέφαρο και κάτω από το μάτι. Χρησιμοποιήστε σκιά για contouring ματιού στις γωνίες, σχηματίζοντας ένα V και ανακατεύοντας το ώστε να δημιουργηθεί η πτυχή.

Χρησιμοποιήστε το ίδιο χρώμα και κάτω από το μάτι, πιο σκούρο στην εξωτερική γωνία και πιο απαλό στην εσωτερική. Περάστε σκιά για highlighting στο πάνω βλέφαρο, μαύρο αϊλάινερ και γυρίστε τις βλεφαρίδες.

Μάτια που προεξέχουν

Τα πιο στρογγυλά μάτια που προεξέχουν μάλλον θα θέλετε να τα «σπρώξετε» προς τα πίσω. Ξεκινήστε με primer και μετά περάστε μια ματ σκιά για contouring στο κάτω βλέφαρο. Βάλτε αϊλάινερ και τραβήξτε το στις άκρες. Περάστε μάσκαρα για να τονίσετε την εξωτερική γωνία των ματιών και είστε έτοιμες!

Καθοδικά μάτια

Τα μάτια σας έχουν αμυγδαλωτό και καθοδικό σχήμα; Στόχος είναι να τα «σηκώσετε» προς τα πάνω. Ξεκινήστε τοποθετώντας παντού highlighter και μετά πιο σκούρο χρώμα στις εξωτερικές γωνίες, τραβώντας το προς τα έξω. Χρησιμοποιήστε υγρό αϊλάινερ σχηματίζοντας μια γραμμή η οποία γίνεται πιο χοντρή όσο κινήστε προς τα έξω. Ανακατέψτε το χρώμα και φορέστε μάσκαρα, δίνοντας έμφαση στις μεσαίες βλεφαρίδες.

Βαθουλωτά μάτια

Τα βαθουλωτά μάτια μοιάζουν να είναι τοποθετημένα πιο βαθιά στο κρανίο. Στόχος είναι να τα βγάλετε προς τα έξω. Ξεκινήστε βάζοντας highlighter παντού και δίνοντας έμφαση στο χρώμα στις γωνίες. Βάλτε αϊλάινερ σε μορφή τζελ στο πάνω βλέφαρο και τέλος περάστε μάσκαρα.

Δείτε στο βίντεο περισσότερες οδηγίες για κάθε τύπο ματιών αναλυτικά:

Εσείς ποιον τύπο ματιών έχετε;

Credit: tiphero.com

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία