Οι αιτίες που γερνούν την επιδερμίδα μας, αλλά συνεχίζουμε να αγνοούμε

1. Έκθεση σε υπεριώδεις ακτινοβολίες

Ενώ όλοι χρειαζόμαστε τον ήλιο, υπάρχουν φορές που μπορεί να βλάψει το δέρμα μας. Για εκείνους που τους αρέσει να μαυρίζουν το καλοκαίρι, υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο υγιεινό και το ανθυγιεινό μαύρισμα. Η επιστήμη έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα και να βλάψουν την υποστηρικτική δομή του.

2. Ελεύθερες ρίζες

Είναι επίσης γνωστές ως αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS), τα οποία προκαλούν βλάβη στον οργανισμό. Να τρώτε υγιεινά για την εξάλειψή τους αλλιώς μποροεί να προκαλέσουν τη γήρανση του δέρματος και άλλα προβλήματα υγείας.

3. Ένζυμα μεταλλοπρωτεϊνάσης

Όταν αυτά ενεργοποιούνται, μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής κολλαγόνου, η οποία είναι μια σημαντική πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα. Όταν μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου, αυτό μπορεί να εμποδίσει την επούλωση του δέρματος και μοιάζει ρυτιδωμένο.

4. Επανάληψη εκφράσεων προσώπου

Όταν κατ ‘επανάληψη έχετε την ίδια έκφραση στο πρόσωπό σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του γιατί δεν επαναφέρεται συχνά στην φυσιολογική του κατάσταση.

5. Κοιμάστε στο πλάι

Αυτό έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τις επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου. Όταν το δέρμα σας είναι πιεσμένο πάνω στο μαξιλάρι ενώ κοιμάστε για πολλές ώρες κάθε βράδυ, ελαχιστοποιείται η ελαστικότητα της επιδερμίδας σας.

6. Κάπνισμα

Θεωρείται μια από τις πιο κοινές αιτίες γήρανσης του δέρματος. Όταν καπνίζετε τακτικά, επιταχύνετε τη διαδικασία γήρανσης για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας είναι ότι έχετε επαναλαμβανόμενες συσπάσεις του προσώπου, αλλά το χειρότερο είναι ότι το δέρμα απορροφοά χημικά από τα τσιγάρα, τα οποία μεταφέρονται στο αίμα σας.

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία