Μόλις δείτε ΤΙ περιέχει το Κραγιόν που βάζουμε στα χείλη μας, θα τρέξετε στην τουαλέτα για εμετό!

Νομίζετε ότι τα προϊόντα ομορφιάς είναι οι καλύτεροί σας φίλοι; Αν ξέρατε τι πραγματικά βάζετε στο πρόσωπό σας, ίσως να αλλάζατε γνώμη…

Τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης και ομορφιάς που χρησιμοποιούμε αποτελούνται από τα πιο περίεργα συστατικά. Το κόκκινο κραγιόν για παράδειγμα δημιουργείτε από… θρυμματισμένα σκαθάρια, ενώ το αποσμητικό σας περιέχει κόπρανα φάλαινας! Και όχι δεν σας κάνουμε πλάκα!

1) Το σαμπουάν σας περιέχει λέπια ψαριού

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ένα από τα “φανταχτερά” ονόματα που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να αναγράφουν τα λέπια ψαριού στις συσκευασίες τους είναι “κρυσταλλική γουανίνη”, ένα συστατικό που χαρίζει λάμψη στα μαλλιά σας.

2) Κόπρανα φάλαινας στα αρώματα

Τα κόπρανα της φάλαινας περιέχουν μία ουσία που ονομάζεται “αμπάρο”. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που επιπλέουν στην θάλασσα, αυτή η ουσία μετατρέπει τα κόπρανα σε κηρώδες στερεό το οποίο πλέον έχει μια γλυκιά μυρωδιά.

3) Οι αντιγηραντικές κρέμες περιέχουν τη “μύξα” από τα σαλιγκάρια

Αυτή περιέχει το “εκχύλισμα βλεννίνης” που έχει αναπλαστικές ιδιότητες και βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος.

4) Το Κόκκινο κραγιόν περιέχει θρυμματισμένα σκαθάρια

Τα σκαθάρια Cochineal εκκρίνουν μια κόκκινη χημική ουσία που ονομάζεται καρμινικό οξύ. Όταν αυτό οξύ συνδυάζεται με άλατα ασβεστίου, σχηματίζει ένα φυσικό κόκκινο χρώμα που ονομάζεται καρμίνη.

5) Κόπρανα πουλιών στις κρέμες προσώπου

Τα κόπρανα των πουλιών περιέχουν γουανίνη και είναι πλούσια σε άζωτο ουρίας που βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και το κάνει να λάμπει.

6) Πλακούντας στην κρέμα περιποίησης της επιδερμίδας

Ο πλακούντας περιέχει ορμόνες όπως υδρόλυμα πρωτεΐνης και υαλουρονικό οξύ που βοηθούν στην ανάπλαση των ιστών και την καταπολέμηση των ρυτίδων.

Credits: Witty Feed

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία