8 Εύκολοι Τρόποι για Πετύχετε τον Ιδανικό Τόνο δέρματος για Εσάς. Χρήσιμοι για ΚΑΘΕ Γυναίκα!

Το όμορφο δέρμα είναι το κλειδί για ένα καλό μακιγιάζ. Μερικές γυναίκες επιλέγουν τα πιο γνωστά και ακριβά καλλυντικά, ακολουθούν τις συμβουλές διάσημων bloggers, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα συχνά δεν είναι το επιθυμητό.

Συγκεντρώσαμε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τέλεια επιδερμίδα με ελάχιστο κόπο.

Καθαρίστε καλά, τονώστε και ενυδατώστε το δέρμα σας

Το πιο σημαντικό είναι να φροντίσετε το δέρμα σας και να το κρατήσετε όμορφο και υγιές. Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, καταναλώστε θρεπτικές τροφές με βιταμίνες, και να επιλέξτε καλλυντικά σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος σας.

Οι αισθητικοί προτείνουν επίσης και την απολέπιση της επιδερμίδας σας και την τακτική εφαρμογή μιας θρεπτικής μάσκας. Αλλά ο νούμερο ένα κανόνας είναι καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση του δέρματος σας το πρωί και το βράδυ. Δεν είναι αρκετό απλά να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας – θα πρέπει να εφαρμόσετε μια τονωτική λοσιόν και ενυδατική κρέμα.

Κρύψτε τις ατέλειες της επιδερμίδας σας

Χρησιμοποιήστε κονσίλερ σε διάφορες αποχρώσεις για να κρύψετε ατέλειες. Το πράσινο κονσίλερ κρύβει τις κόκκινες κηλίδες και τα σπυράκια – εφαρμόστε ταμποναριστά με το δείκτη σας ή ένα σφουγγάρι. Αν θέλετε να κρύψετε κίτρινες ή καφέ κηλίδες και φακίδες, επιλέξτε μοβ ή μπλε κονσίλερ.

Κρύψτε του μαύρους κύκλους των ματιών

Χρησιμοποιήστε κονσίλερ για να κρύψετε τους μαύρους κύκλους των ματιών. Ένα συχνό λάθος είναι να εφαρμόζετε κονσίλερ με παχιά στρώση ακριβώς κάτω από τα μάτια σας, αλλά αυτό θα αναδείξει όλες τις ατέλειες. Σχεδιάστε ένα τρίγωνο και απλώστε προς τα έξω προσεκτικά με τα δάχτυλά σας.

Επιλέξτε και εφαρμόστε μέικαπ σωστά

Επιλέγοντας την σωστή απόχρωση του μέικαπ είναι μεγάλη υπόθεση, επειδή το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της βάσης. Για να βρείτε την πιο κατάλληλη απόχρωση, εφαρμόστε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις στο λαιμό σας – θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό χρώμα. Να θυμάστε ότι ο τόνος του δέρματος του προσώπου αλλάζει λίγο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τη διάθεσή μας, και άλλα πράγματα.

Εφαρμόστε το μέικαπ σας από το κέντρο του προσώπου σας με μια ειδική μεγάλη βούρτσα ή τα δάχτυλά σας. Δώστε προσοχή στην περιοχή του μετώπου, όπου μεγαλώνουν τα μαλλιά σας, και τις πλευρές της μύτης σας.

Διόρθωση με Contouring

To contouring μας επιτρέπει να κρύψουμε ατέλειες και να τονίσουμε κάποια σημεία του προσώπου μας. Μπορείτε να βρείτε διάφορα καλλυντικά προϊόντα στα καταστήματα. Υγρά και κρέμες κονσίλερ απαιτούν περισσότερο χρόνο για να εφαρμόστούν σωστά και δεν είναι χρειάζονται για το καθημερινό μακιγιάζ. Κονσίλερ σε σκόνη και highlighter φαίνονται πολύ πιο φυσικά και είναι εύκολο να εφαρμοστούν.

Ακολουθήστε τα βήματα του περιγράμματος που φαίνεται στις φωτογραφίες. Ο βασικός κανόνας είναι να εφαρμόσετε highlighter σε περιοχές που θέλετε να τονίσετε και να σκουρύνετε τις περιοχές που θα θέλατε να κρύψετε.

Για να διαμορφώσετε το περίγραμμα σε ένα οβάλ πρόσωπο , σκουρύνετε το πηγούνι και το μέτωπο σας, στα σημεία που ξεκινάει η γραμμή των μαλλιών σας. Για να κάνετε ένα στενό πρόσωπο είναι λίγο πιο φαρδύ, εφαρμόστε ρουζ στα ζυγωματικά σας. Μην επιμηκύνει τη γραμμή στους κροτάφους σας.

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο , θα πρέπει να το επιμηκύνετε. Σκουρύνετε τις πλευρές του προσώπου σας (τους κροτάφους σας, τα ζυγωματικά και το σαγόνι) και εφαρμόστε highlighter στο μέτωπό, το πηγούνι και την περιοχή κάτω από τα μάτια σας.

Για ένα τριγωνικό πρόσωπο , θα πρέπει να περιορίσετε το πάνω μέρος του προσώπου σας, ενώ το κάτω μέρος θα πρέπει να διευρυνθεί οπτικά. Σκουρύνετε τους κροτάφους και τις εξέχουσες περιοχές του μετώπου σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε highlighter στο κέντρο του μετώπου, το πηγούνι και κάτω από τα μάτια.

Αν έχετε ένα ορθογώνιο πρόσωπο , θα πρέπει να εξομαλύνετε τις αιχμηρές γραμμές και να κάνετε το πρόσωπό σας περισσότερο σε σχήμα διαμαντιού. Σκουρύνετε την περιοχή πάνω από τους κροτάφους σας και τις δύο πλευρές στο σαγόνι σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε highlighter στο κέντρο του μετώπου, κάτω από τα μάτια, και την άκρη του πηγουνιού σας.

Εφαρμόστε ρουζ

Λίγο ρουζ θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται φρέσκο και υγιές. Για ανοιχτόχρωμο δέρμα χρησιμοποιήστε ροζ αποχρώσεις, ενώ χάλκινοι και κοραλλιογενείς τόνοι θα είναι κατάλληλο για πιο σκούρο δέρμα. Nude και καφέ-ροζ αποχρώσεις ταιριάζουν σχεδόν σε όλες.

Για να εφαρμόσετε το ρουζ σας σωστά, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πινέλο. Μια καλή συμβουλή: χαμογελάστε και εφαρμόστε το ρουζ στα εξέχουσες περιοχές στα μάγουλα σας.

Διορθώστε το μακιγιάζ σας

Προσεκτικά ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με μια χαρτοπετσέτα, και στη συνέχεια να εφαρμόστε πούδρα στο πηγούνι σας, την Τ-ζώνη, την περιοχή κάτω από τα μάτια, και γύρω από τα χείλη σας. Μην εφαρμόζετε πούδρα στα μάγουλά σας για να αποφύγετε τη γυαλάδα.

Credit: BrightSide

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία