Δείτε τις τεράστιες αλλαγές στο Πρότυπο της ‘Ιδανικής’ Γυναίκας με την Πάροδο των Χρόνων!

Οι άνθρωποι είναι απίστευτα επικριτικά όντα, αν και δεν είναι εντελώς αδικαιολόγητο. Εννοούμε πως είναι στην φύση μας να παρατηρούμε τους άλλους και να σχολιάζουμε, είτε κάνουν κάτι θετικό, είτε κάτι αρνητικό. 

Παρόλο που πλέον τείνουμε να αποδεχόμαστε πιο εύκολα την εικόνα μας, όποια και αν είναι αυτή, πάντα υπήρχε η τάση για τις γυναίκες να πρέπει να προσαρμόζονται σε συγκεκριμένα πρότυπα. Η διαφορά είναι πως τώρα προσπαθούν να μοιάσουν με μία εικόνα που έχει υποστεί photoshop και δεν είναι ρεαλιστικός στόχος.

Δείτε 11 εικόνες που δείχνουν πόσο έχει αλλάξει το ‘ιδανικό’ γυναικείο σώμα με την πάροδο των χρόνων.

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι άνθρωποι γινόμαστε συχνά πολύ ρηχοί.

Το άγαλμα της Nefertiti (1330-1370πχ) δείχνει πως τότε προτιμούσαν την απόλυτη συμμετρία.

Το 1635, προτιμούσαν περισσότερο ένα γεμάτο σώμα, παρά ένα αδύνατο.

Το 1897, οι τρίχες έγιναν ένα μεγάλο θέμα και το μπούστο άρχισε να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι αστράγαλοι ήταν επίσης ένα πολύ αισθησιακό σημείο. Μεγάλο στή8ος, λεπτή μέση και μεγάλα oπίσθια. Η εποχή των κορσέδων.

Το 1920, άρχισαν να προτιμούν ένα πιο λεπτό και καλοσχηματισμένο σώμα χωρίς καμπύλες. Το ιδανικό στή8ος ήταν πιο μικρό, όπως επίσης και τα ιδανικά oπίσθια.

Το 1930, επανέφεραν την λεπτή μέση και αποφάσισαν πως μερικές καμπύλες ήταν καλύτερες. (γιατί δεν μπορούν επιτέλους να πάρουν μια απόφαση;)

Σίγουρα ξέρετε ποια είναι αυτή. Το 1950, η Marilyn Monroe θεωρούταν πως ήταν το απόλυτο θηλυκό, αν και πολλοί το αμφισβητούσαν λέγοντας πως δεν ταίριαζε απόλυτα με τα πρότυπα ομορφιάς της εποχής.

Το 1960 έγινε μία αλλαγή προς το χειρότερο και προτιμούσαν τα ακραία λεπτά σώματα.

Το 1980 προτιμούσαν ένα πιο πληθωρικό και ψηλό σώμα. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν τα πόδια!

Σήμερα, το ‘ιδανικό’ γυναικείο σώμα πρέπει να έχει μεγάλα oπίσθια και επίπεδη κοιλιά. Κατά τη γνώμη μας, είναι ένα από τα χειρότερα. Δεν είναι ρεαλιστικό να προσπαθείς να πετύχεις ένα τέτοιο σώμα από άποψη γενετικής, πόσο μάλλον να αναφέρουμε τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται.

Credit: diply.com

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία