10 Σοβαρά Πράγματα για την Περίοδο που ΚΑΘΕ Γυναίκα Πρέπει να Γνωρίζει. Το 6ο είναι SOS!

Γεια σας κυρίες μου! Όταν έρχεται αυτή η ώρα του μήνα, όλα τρελαίνονται. Από τον πονοκέφαλο έως τις κράμπες στην κοιλιά, αυτά τα συμπτώματα είναι αρκετά συνηθισμένα στην διάρκεια της περιόδου.

Υπάρχει πάντα μια ανεξήγητη όρεξη για παγωτό και τις περισσότερες φορές παίρνετε ένα χάπι για να απαλλαγείτε από τον πόνο περιόδου. Αλλά περίμενε! Πριν επιδιώξετε κάτι για αυτές τις στιγμιαίες επιθυμίες, πρέπει να ελέγξετε το τι θα φάτε ή το τι θα κάνετε, ενώ οι πόνοι σας συνοδεύουν.

Μην ανησυχείτε, απλώς διατηρήστε την ψυχραιμία σας και διαβάστε μερικές συμβουλές από τους ειδικούς που θα σας πουν τι πρέπει να κάνετε, ενώ βρίσκεστε στην περίοδο σας.

Ξεχωρίστε τη διαφορά.

Σύμφωνα με τη Δρ Στέφανι Σουάν, Μαιευτήρας στο Ιατρικό Κέντρο του Αγίου Λουκά στο Quezon City, υπάρχουν δύο τύποι εμμηνορροϊκής ρήσης . Η πρωτογενής δυσμηνόρροια είναι όταν η ασθενής νιώθει τον πόνο λόγο της ροής, ενώ η δευτερογενής δυσμηνόρροια όταν ο πόνος προκαλείται από ανωμαλίες – κύστεις ωοθηκών ή λοιμώξεις – στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Δώστε προσοχή όταν ο πόνος εξελίσσεται.

Οι προσταγλανδίνες, η αιτία της πρωτογενούς δυσμηνόρροιας, είναι φυσικές χημικές ουσίες που κατασκευάζονται στην επένδυση της μήτρας. Τα επίπεδα της προσταγλανδίνης αυξάνονται την πρώτη ημέρα της περιόδου και τελικά μειώνονται καθώς η επένδυση της μήτρας «χαλάει». Σε αυτό το σημείο, παρατηρήσετε τα επίπεδα πόνου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόρροια.

Τρώτε σωστά και υγιεινά για να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο περιόδου.

Η Δόκτωρ προτείνει να αποφεύγουμε το αλάτι, την καφεΐνη, το αλκοόλ, τα πικάντικα τρόφιμα και τη ζάχαρη. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα, άγχος, μεταβολές της διάθεσης και αύξηση του σωματικού βάρους και να αποσταθεροποιήσουν το σάκχαρο του αίματος, επομένως παρακάμπτονται τα επεξεργασμένα και τα πρόχειρα φαγητά. Βάλτε τα φρούτα, τα λαχανικά, τις άπαχες πρωτεΐνες και τα δημητριακά ολικής αλέσεως στην διατροφή σας αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Άσκηση.

Η άσκηση είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια και πριν από την εμμηνόρροια, διότι αυξάνει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Η άσκηση επίσης μειώνει τους πόνους, οπότε κορίτσια ανεβείτε στο διάδρομο!

Μειώστε τον πόνο με θερμότητα.

Εφαρμόστε μια θερμή επιφάνεια (θερμαινόμενα μαξιλάρια, θερμοφόρα ή μπουκάλια με ζεστό νερό) σε οδυνηρές περιοχές, συνήθως στην κάτω κοιλιακή περιοχή ή στο κάτω μέρος της πλάτης. Η ζεστασιά θα καταπραΰνει τους μύες και θα μειώνει την ταλαιπωρία από τις κράμπες.

Συζητήστε με το γιατρό για τα χάπια κατά του πόνου.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι κοινά φάρμακα για τον πόνο. Ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας του γιατρού για να αποφύγετε σοβαρές παρενέργειες και υπερβολική δόση. Εάν οι πόνοι περιόδου εξακολουθούν να προχωρούν, επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.

Η σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής είναι σημαντική

Η ευαίσθητη περιοχή σας χρειάζονται φροντίδα, ειδικά εκείνες τις μέρες του μήνα. Είναι σημαντικό να αλλάζετε την σερβιέτα ή το ταμπόν κάθε τέσσερις έως πέντε ώρες για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι ή καθαριστικό για να πλύνετε την εξωτερική περιοχή.

Ξεκλειδώστε τους έμμηνους μύθους.

Μήπως… «δεν μπορείτε να κάνετε μπάνιο κατά τη διάρκεια της περιόδου σας», «δεν μπορείτε να κολυμπήσετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας», ή «το έμμηνο αίμα είναι το βρώμικο αίμα»; Μην ακούτε αυτούς τους μύθους, καθώς δεν υποστηρίζονται από επιστημονικά στοιχεία.

Γνωρίστε τους λόγους που επηρεάζουν τις περιόδους σας.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια πολύ κοινή πάθηση που προκαλεί ανωμαλίες της εμμήνου ρύσεως. Μπορεί να είναι η αιτία για σποραδικές εμμηνόρροιες – κάθε δύο μήνες ή σε μεγαλύτερα διαστήματα ή συνεχή αιμορραγία. Η ενδομητρίωση είναι επίσης μια άλλη κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε τέτοιες καταστάσεις.

Κρατήστε αρχείο για τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο.

Η παρακολούθηση της μηνιαίας σας ροής είναι εξίσου σημαντική με την παρακολούθηση των προπονήσεων, των συνηθειών ύπνου και της πρόσληψης θερμίδων. Είναι καλή πρακτική για τις γυναίκες να έχουν ένα αρχείο για να κοιτούν αν υπάρχουν ανωμαλίες στους κύκλους τους.

Credit: wittyfeed.me

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο