10 Επτασφράγιστα Μυστικά από την Ασία για να Αδυνατίσετε Εύκολα και Γρήγορα. Θα Μείνετε Άφωνες με τα Αποτελέσματα!

Στατιστικά, οι Ασιάτες είναι οι πιο αδύνατοι άνθρωποι στη Γη. Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε γεννητικούς παράγοντες. Οι παραδόσεις και οι συνήθειες τους, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

10. Η στάση τους απέναντι στο φαγητό

Στη Δύση, το φαγητό δεν είναι μόνο μια φυσική ανάγκη, αλλά και ψυχαγωγία – συμμετέχουν σε διαγωνισμούς φαγητού.

9. Μέγεθος μερίδας

Κατά κανόνα, οι Ασιάτες προτιμούν να τρώνε μικρές μερίδες. Τους αρέσει να επιλέγουν από μια ποικιλία πιάτων και να δοκιμάζουν πολλά από αυτά κατά τη διάρκεια του ίδιου γεύματος.

8. Μέθοδοι μαγειρέματος

Τα εστιατόρια της εθνικής κουζίνας προσαρμόζουν τα πιάτα τους ανάλογα με τις προτιμήσεις του τοπικού πληθυσμού, οπότε δεν είναι όλα τα πιάτα τους τηγανητά. Πολλές από συνταγές τους γίνονται βραστές και στον ατμό.

7. Φαγητά που έχουν υποστεί ζύμωση

Τα προϊόντα γαλακτο-ζύμωσης, δρουν ως φυσικά προβιοτικά. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ιδιαίτερα στην απώλεια του σπλαχνικού λίπους που συσσωρεύεται γύρω από τα όργανα της κοιλιάς. Ένα τέτοιο πιάτο αποτελεί το kimchi.

6. Θαλασσινά

Η Ασιατική κουζίνα δεν νοείται χωρίς ψάρια και θαλασσινά, τα οποία περιέχουν πολυακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκτός από τις ευεργετικές τους επιδράσεις στο ανοσοποιητικό, αγγειακό και αναπαραγωγικό σύστημα, τα ωμέγα-3 συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

5. Πολλά πράσινα

Ενώ τα Ασιατικά πιάτα δεν συνηθίζεται να σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες, αυτό δεν ισχύει για τα λαχανικά και ειδικά τα πράσινα λαχανικά: καταναλώνονται σε σημαντικές ποσότητες.

4. Τσάι αντί για κρύο νερό

Οι Ασιάτες συνήθως να «κατεβάζουν» το φαγητό τους όχι με κρύο νερό ή σόδα αλλά με ζεστό, συνήθως, πράσινο τσάι. Υπάρχει η άποψη ότι το κρύο νερό, ειδικά σε συνδυασμό με τα λιπαρά τρόφιμα, επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης και μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους.

3. Υγιεινά επιδόρπια και σνακ

Στην Ασία, οι περισσότεροι απολαμβάνουν γλυκά και σνακ με βάση το ρύζι, τα φύκια και τα κόκκινα φασόλια, καθώς και τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα φρούτα. Αυτές οι νοστιμιές είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο υγιεινές από τα πατατάκια, τα μπισκότα και τις τούρτες που ξέρουμε εμείς.

2. Περπάτημα

Οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς, αντί για αυτοκίνητα. Μένουν επίσης σε μικρά διαμερίσματα και σε περιοχές όπου βρίσκονται κοντά σε μαγαζιά, πλυντήρια και άλλους δημόσιους χώρους.

1. Άσκηση και διαλογισμός

Η παραδοσιακή Ασιατική ιατρική δίνει μεγάλη σημασία στην πρόληψη των ασθενειών και επιδιώκει να εξαλείψει τη ρίζα μιας ασθένειας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο διαλογισμός, το Tai Chi και άλλες δραστηριότητες εφαρμόζονται ευρέως στην Ασία, για την πρόληψη της ανάπτυξης ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης και της παχυσαρκίας.

Credit: brightside.me

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους