Καταπολεμήστε τα παχάκια της πλάτης με αυτές τις απλές ασκήσεις

Είναι αλήθεια πως η πλάτη είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του σώματος μαζί με την κοιλιά. Ειδικά το λίπος που αποθηκεύεται στην περιοχή της πλάτης είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί, ακόμα και από άτομα που γυμνάζονται και μάλιστα συστηματικά.

ΟΧΙ, δεν φταις εσύ, ούτε και ο οργανισμός σου έχει κάποιο πρόβλημα, οπότε μην ανησυχείς που ενώ γυμνάζεσαι (και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο) οι ασκήσεις δεν αποδίδουν στην περιοχή της πλάτης σου !

Δυστυχώς, οι περισσότερες ασκήσεις, τα περισσότερα αθλήματα και σπορ, γυμνάζουν άλλες μυικές ομάδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γυμνάζεται περισσότερο το μπροστινό μέρος του κορμού, ενώ το πίσω να παραμένει “αδούλευτο”.

Παρά τις πολλές ώρες στο γυμναστήριο ή στα γήπεδα, αυτό το σημείο του σώματος επιμένει να σου δημιουργεί πρόβλημα και να αντιστέκεται στις επίμονες προσπάθειές σου να το γυμνάσεις… όπως και το υπόλοιπο κορμί !

Τι πρέπει να γνωρίζουμε;
Αυτό που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το γνωρίζουμε, είναι πως εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στον τρόπο που το λίπος κατανέμεται στο σώμα του καθενός παίζει ο γονιδιακός παράγοντας.

Το ίδιο μας λοιπόν το DNA είναι εκείνο, που σε κάποιο βαθμό, καθορίζει την πορεία του λίπους αυτού και φυσικά τον τελικό προορισμό του στο σώμα μας. Έτσι για παράδειγμα, μπορούμε να ακούσουμε άτομα με “προδιάθεση” πάχους στην περιοχή της περιφέρειας, της κοιλιάς ή και της πλάτης.

Το ερώτημα όμως είναι: “Μπορούμε πραγματικά να νικήσουμε το ίδιο μας το DNA, και αν ναι, ΠΩΣ;

Γνωρίζοντας μερικά πολύ απλά βήματα μπορεί κάποιος να “νικήσει” ακόμα και τα ίδια του τα γονίδια ! Με μερικά έξυπνα κόλπα και φυσικά με τις δύο πολύτιμες αρετές, την υπομονή και την επιμονή, μπορεί ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ να νικήσει αυτά που η φύση έχει γραμμένα για εκείνον και να φτιάξει έναν όμορφο, αψεγάδιαστο κορμί και έναν υγιή οργανισμό.

Μερικοί έξυπνοι τρόποι, μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σε αυτό, είναι οι ακόλουθες ! Διαβάστε, μάθετε και νικήστε το πάχος, ακόμα και από την πλάτη!

  1. Αφιερωθείτε στις ασκήσεις cardio που θα τονώσουν τις καύσεις λίπους σε ολόκληρο το σώμα σας (από τα πιο εύκολα ως και τα πιο δύσκολα σημεία του !). 4 με 5 ημέρες την εβδομάδα αφιερώστε έστω 30 μόνο λεπτά για κάποια καρδιοτονωτική δραστηριότητα.
  2. Φτιάξτε τη διατροφή σας! Εάν παρουσιάζετε γενετική προδιάθεση να αποθηκεύετε το διατροφικό λίπος από τα γεύματά σας (σε έναν μεγάλο μάλιστα βαθμό) στην περιοχή της πλάτης, φροντίστε τη διατροφή σας, ώστε να μειώσετε το λίπος που προσλαμβάνετε και άρα και το λίπος που θα αποθηκεύσετε στο σώμα σας.
  3. Ασκήσεις όπως η κολύμβηση αλλά και η κωπηλασία αποτελούν ιδανικές ασκήσεις. Αυτό συμβαίνει, όχι μόνο επειδή είναι cardio ασκήσεις που μεγιστοποιούν τις καύσεις λίπους του οργανισμού, αλλά και επειδή είναι ασκήσεις που στοχεύουν ειδικά σε αυτή την περιοχή του σώματος, δηλαδή τα χέρια, το στήθoς, τους ώμους, αλλά και την πλάτη.
  4. Τέλος, ένα καλό διατροφικό συμπλήρωμα θα σας βοηθήσει να επιτύχετε αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απώλεια βάρους και κάψιμο λίπους από ολόκληρο το σώμα γενικά αλλά και από την επίμαχη περιοχή ειδικά.

[via]

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο