Το γνωρίζατε; Όσοι πίνουν παγωμένο καφέ όλο το χρόνο είναι πιο υγιείς!

Για όσους πίνουν καφέ, το καλοκαίρι δεν τελειώνει μέχρι να αισθανθούν αρκετή ψύχρα για να γίνει η μετάβαση από το παγωμένο καφέ στο ζεστό.

Μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, θα επιμένουν ότι είναι ακόμα καλοκαίρι, πριν τελικά παραδεχτούν ότι τα χέρια τους είναι κρύα και ένας ζεστός καφές φαίνεται πιο ελκυστικός.

Αλλά όταν κάνουν την μετάβαση στην ζεστό καφέ, χάνουν κάποια οφέλη στην υγεία – όπως και στη γεύση.

Ο φαινομενικά τρελός φίλος σας που πίνει παγωμένο καφέ μέσα σε χιονοθύελλες και σε πολικές θερμοκρασίες μπορεί στην πραγματικότητα να ξέρει κάτι παραπάνω.

Αλλά μόνο ορισμένοι παγωμένοι καφέδες έχουν οφέλη.

Ενώ είναι ενοχλητικό να ακούτε μια σνομπ καφετέρια να σας λέει ποιες ποικιλίες σερβίρει, στην πραγματικότητα κάνει τη διαφορά, αν ψάχνετε για ένα πιο υγιεινό καφέ.

Οι παγωμένο καφέδες γίνονται με διάφορους τρόπους, αλλά ουσιαστικά έρχονται σε δύο μορφές. Κατ ‘αρχάς, μπορείτε να φτιάξετε ζεστό καφέ με τον τρόπο που θα κάνατε κανονικά και στη συνέχεια να κρυώσει, αφήνοντάς το να στάξει απευθείας σε πάγο.
Ο δεύτερος τρόπος είναι με κρύα προετοιμασία. Με τη μέθοδο αυτή, όπως το όνομα υποδηλώνει, ο καφές δεν είναι ποτέ καυτός. Βάζετε τους κόκκους του καφέ σε κρύο νερό και τους αφήνετε να μουλιάσουν εκεί για ώρες πριν το πιείτε.


Ο προετοιμασμένος με κρύο νερό καφές είναι καλύτερος για το στομάχι σας.

Όταν οι κόκκοι του καφέ θερμαίνονται, απελευθερώνουν όξινα έλαια. Σύμφωνα με δοκιμ ές , τα επίπεδα οξέος σε ψυχρό-ρόφημα καφέ είναι περίπου το ένα τρίτο των επιπέδων σε ζεστό καφέ.

Η Vicki Edgson, διατροφολόγος, είπε στην Daily Mail:

“Υπάρχουν σίγουρα οφέλη από τον κρύο ετοιμασμένο καφέ, επειδή είναι πιο αλκαλικό ς . Οι λειτουργίες του σώματος είναι καλύτερες όταν το σώμα βρίσκεται σε μια σχετικά αλκαλική κατάσταση.”

Ένα πιο αλκαλικό ρόφημα βοηθά το πεπτικό σας σύστημα, πράγμα που εξηγεί γιατί το στομάχι σας γυρίζει με ζεστό καφέ, αλλά παραμένει σταθερό με ένα ετοιμασμένο κρύο .

Η Edgson προτείνει επίσης όταν οι κόκκοι του καφέ καίγονται κατά τη διάρκεια των ζεστών καφέ, μειώνει αποδεδειγμένα τα οφέλη του καφέ στην υγεία μας.


Ο ετοιμασμένος με κρύο καφές έχει καλύτερη γεύση.

Το οξύ μέσα σε ζεστό καφέ δεν έχει μόνο σημασία για το στομάχι σας – έχει σημασία και για τον ουρανίσκο σας.

Ο καυτός ετοιμασμένος καφές έχει πικρή γεύση επειδή τα οξέα και τα έλαια σε υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μια πικρή γεύση.

Η Alice Phung του Τμήματος Επιστημών Ζωής και του Τμήματος Βιολογίας και Τροφίμων του UCLA εξήγησε τι συμβαίνει:

“Τα έλαια σε διαλυτό καφέ μπορούν να οξειδώνονται πιο γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες, προκαλώντας ξινή γεύση. Οξέα υποβαθμίζουν επίσης, το πιο αξιοσημείωτο από τα οποία είναι το χλωρογενικό οξύ που μετατρέπεται σε κινικό και καφεϊκό οξύ, προκαλώντας στον καφέ πικρή γεύση.”

Η οξύτητα και η πικρότητα του ζεστό καφέ είναι “σχεδόν απούσα” σε κρύο παρασκευασμένο, η Phung είπε.

Οι κρύοι παρασκευασμένοι είναι, επιστημονικά και ανεπίσημα, πιο γλυκείς.


Ο κρύος παρασκευασμένος καφές είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει.

Ο κρύος παρασκευασμένος μπορεί να ακούγεται φανταχτερό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό και τέλειο για τους ανθρώπους που είναι κακοί τα πρωινά.

Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, σαν κι εμένα, που έχει να προετοιμάσει τα πάντα από το προηγούμενο βράδυ γιατί το μυαλό σας δεν λειτουργεί το πρωί, ο κρύος παρασκευασμένος καφές είναι μια φοβερή ιδέα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε κόκκους του καφέ σε ένα βάζο ή μπολ με νερό και αφήστε το όλο το βράδυ. Το πρωί, ρίξτε το καφέ μέσα από ένα φίλτρο καφέ σε ένα ποτήρι ή σε θερμός με πάγο.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας