Τέλος στη σύγχρονη μάστιγα της αϋπνίας: 6 απλές στάσεις της γιόγκα για να κοιμηθείτε σαν μωρό

Πολλοί άνθρωποι γύρω μας υποφέρουν από αϋπνίες καθημερινά και οι περισσότεροι στρέφονται σε λύσεις με φάρμακα. Υπάρχουν όμως και ασκήσεις και στάσεις που ανακουφίζουν άμεσα από το στρες της καθημερινότητας που θα σας οδηγήσουν να κοιμηθείτε σαν πουλάκι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

6 απλές στάσεις της γιόγκα για να κοιμηθείτε σαν μωρό:

6. Πόδια πάνω στον τοίχο

Ξαπλώστε ανάσκελα βλέποντας στον τοίχο, τοποθετώντας ένα μαξιλάρι στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Σηκώστε τα πόδια σας, έτσι ώστε τα φτέρνες και τα γόνατά σας να είναι στο ίδιο επίπεδο, κρατήστε τα χέρια παράλληλα με το σώμα, με τις παλάμες να βλέπουν προς τα πάνω. Παραμείνετε σε αυτή την στάση για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας και μεταφέρτε τα σε οποιαδήποτε πλευρά.

5. Μπρούμυτα στο στομάχι

Ξαπλώστε μπρούμυτα πάνω σε ένα μαξιλάρι και ενώστε σφιχτά τα δάχτυλα των χεριών σας πίσω σας. Παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, λυγίστε προς τα μέσα την πλάτη και τεντώστε τα πόδια. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά κατεβάστε τα χέρια και εκπνεύστε.

Επαναλάβετε 5-10 φορές. Μόνο τότε μπορεί να «απελευθερώσετε» τα δάχτυλα και να χαλαρώσετε τα χέρια σας.

4. Πόδια σε αμβλεία γωνία

Καθίστε με τα πόδια διάπλατα ανοιχτά και βάλτε ένα μαξιλάρι μπροστά σας. Ισιώστε την πλάτη σας και εισπνεύστε όσο πιο βαθιά μπορείτε. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά εκπνεύστε και τραβήξτε τα χέρια σας προς τα εμπρός, χαμηλώνοντας τον κορμό σας πάνω στο μαξιλάρι.
Μείνετε σε αυτή τη θέση, κάνοντας 10 εκπνοές και εισπνοές και στη συνέχεια σηκωθείτε.

3. Ενωμένα πέλματα

Ξαπλώστε στην πλάτη σας πάνω σε μαξιλάρι, ενώστε τα πέλματα των ποδιών σας και σπρώξτε τα γόνατα στο πλάι. Τα χέρια είναι πιο χαλαρά και είναι παράλληλα με το σώμα, με τις παλάμες προς τα επάνω. Αναπνεύστε βαθιά. Παραμείνετε στη θέση αυτή για 3 λεπτά.

2. Ξαπλωτή περιστροφή

Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατά σας και ενώστε τα μαζί. Γείρετε αργά τα πόδια σας στο πλάι, κρατώντας τα με τα χέρια σας. Μείνετε έτσι 1 λεπτό, και στη συνέχεια, αλλάξτε κατεύθυνση. Επαναλάβετε 2 φορές για κάθε πλευρά.

1. Ανάσκελα

Είναι βολικό να βάλετε κάτω από την πλάτη σας ένα μαξιλάρι. Απλώστε τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια δίπλα σας, με τις παλάμες προς τα επάνω. Βεβαιωθείτε ότι η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι σας είναι στην ίδια ευθεία γραμμή. Πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές και εκπνεύστε μέσα από την μύτη, ακολουθούμενο από τέσσερις κανονικές αναπνοές. Σε αυτό το σημείο, θα νιώσετε υπνηλία και σύντομα θα σας πάρει ο ύπνος.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας