9 Τραγικά Λάθη που Κάνετε στην Γυμναστική και σας Εμποδίζουν να Αποκτήσετε το Σώμα των Ονείρων σας!

H τακτική προπόνηση στο γυμναστήριο όταν δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, μας κάνει να σκεφτούμε τι κάνουμε λάθος. Συνήθως η αιτία κρύβεται στις λεπτομέρειες. Ακόμη και συνηθισμένα πράγματα μπορεί να γίνονται τελείως λανθασμένα.

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συνηθισμένα λάθη, που κάνουν όχι μόνο οι αρχάριοι.

9. Καρδιαγγειακή άσκηση για πολλή ώρα

Πολλοί πιστεύουν ότι η καρδιαγγειακή άσκηση κάνει καλό για την καρδιά. Αλλά στην πραγματικότητα, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Η καρδιαγγειακή άσκηση για πολλή ώρα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Φυσικά, δεν πρέπει να το εγκαταλείψετε τελείως, απλά μην το παρακάνετε.

8. Δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες

Μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες γενικά κάνει καλό για την υγεία σας και μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση της καρδιάς και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, περιέχει μια μικρή ποσότητα λιπαρών, όμως κατά τη διάρκεια της προπόνησης το σώμα χρειάζεται πλήρη ποσότητα πρωτεϊνών, λιπαρών και υδατανθράκων. Για να καλύψετε τις ανάγκες σε απαραίτητα λιπαρά του σώματος, περιλαμβάνετε στη διατροφή σας σολομό και αβοκάντο.

7. Ενεργειακά ποτά με ηλεκτρολύτες

Τα ροφήματα με ηλεκτρολύτες μπορεί να προκαλέσουν στον οργανισμό περισσότερο κακό παρά καλό. Ειδικά κατά τη διάρκεια και μετά από έντονη προπόνηση. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός από μεταλλικά στοιχεία, περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να απέχετε από την κατανάλωσή τους.

6. Αρνείστε να πιείτε νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Πολλοί προτιμούν να μην πίνουν νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Το σώμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης χάνει πολλά υγρά μέσω του ιδρώτα. Ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητο να βασανίζεστε και να στερείστε εντελώς από νερό. Αυτό μπορεί να σας κάνει να μη νιώθετε καλά.

5. Αύξηση θερμιδικών μερίδων

Η τακτική άσκηση δεν αποτελεί δικαιολογία για να τρώτε περισσότερο μεταξύ των προπονήσεων. Για να παραμείνει το βάρος σας φυσιολογικό ή αν θέλετε να χάσετε βάρος, εκτός από σωματική δραστηριότητα, πρέπει και να τρέφεστε σωστά, να μην το παρακάνετε με τις θερμίδες, καθώς μια ώρα γυμναστικής στο γυμναστήριο, κατά μέσο όρο, καίει όχι παραπάνω από 500 θερμίδες.

4. Προπόνηση με άδειο ή γεμάτο στομάχι

Η προπόνηση με άδειο ή γεμάτο στομάχι είναι μια κακή ιδέα. Σε μια τέτοια κατάσταση πιθανόν δε θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις ασκήσεις λόγω κόπωσης και θα νιώθετε αίσθημα κακουχίας. Η καλύτερη επιλογή είναι να φάτε 2 ώρες πριν πάτε στο γυμναστήριο. Έτσι θα κάνετε μια επιτυχημένη και παραγωγική προπόνηση.

3. Σάουνα ή μπάνιο μετά από προπόνηση

Μετά από μια έντονη προπόνηση δεν είναι απαραίτητο να πάτε αμέσως για μπάνιο ή σάουνα. Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, θα χάσετε πολλά υγρά και αυξάνεται η πίεση. Ως αποτέλεσμα η επίσκεψη στη σάουνα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, ή ακόμα και λιποθυμία. Πριν μπείτε στη σάουνα, καλύτερα να ενυδατωθείτε με νερό και κάντε ένα ντους.

2. Δεν κάνετε διατάσεις μετά από μια προπόνηση

Μην εγκαταλείπετε τις διατάσεις μετά από μια έντονη προπόνηση. Θα μειώσουν τον πόνο των μυών, που εμφανίζεται συνήθως την επόμενη μέρα. Μετά τις διατάσεις θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

1. Καθημερινή προπόνηση

Η τακτική άσκηση και η σωστή διατροφή αποτελούν το μονόδρομο για ένα πιο αδύνατο σώμα. Αλλά τακτικό δεν σημαίνει καθημερινή προπόνηση. Στην περίπτωση αυτή, θα νιώθετε συνεχή κόπωση, και στον οργανισμό θα αυξηθούν τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Για να αποφευχθεί αυτό, κάντε διαλείμματα μεταξύ των προπονήσεων, κοιμηθείτε αρκετά και να τρέφεστε σωστά.

Credit: Adme

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας