8 Φυσικά Αποτοξινωτικά Ροφήματα που Μπορείτε να Φτιάξετε στο Σπίτι

Αν έχετε κάνει κάποια έρευνα στην υγιεινή διατροφή και τον τρόπο ζωής, τότε σίγουρα θα έχετε μάθει για τις ευεργετικές ωφέλειες της αποτοξίνωσης. Οι μη υγιεινές τροφές, το άγχος και το κάπνισμα συσσωρεύουν τις τοξίνες στον οργανισμό μας. Η αποτοξίνωση θεωρητικά βοηθάει το σώμα να απομακρύνει κάποιες από αυτές τις τοξίνες και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Ενώ ο οργανισμός μας είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να εξαλείφει τις τοξίνες από μόνος του, οι υπέρμαχοι της αποτοξίνωσης υποστηρίζουν ότι οι παρακάτω συνταγές μπορούν να βοηθήσουν συμπληρωματικά αυτή τη διαδικασία. Αν θέλετε να αποτοξινωθείτε, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συνταγές.

1. Αποτοξινωτικό νερό με λεμόνι και αγγούρι

Οι αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού συνδυάζονται με τις αντι-φλεγμωνώδεις ιδιότητες του αγγουριού και μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Απλά προσθέστε κομμένο αγγούρι σε φέτες, λεμόνι και μέντα σε μια κανάτα νερό. Αφήστε το όλο το βράδυ στο ψυγείο.

2. Αποτοξινωτικό νερό με μήλο και κανέλα

Αυτή η απλή συνταγή είναι νόστιμη και χωρίς θερμίδες, και επιπλέον μετράει ως μέρος της καθημερινής κατανάλωσης νερού. Αυτή η συνταγή πιστεύεται ότι βοηθάει την τόνωση και βοηθά στη μείωση στην απώλεια του λίπους στη κοιλιά. Προσθέστε ένα μεγάλο κομμένο μήλο και ένα ξυλάκι κανέλας σε μια κανάτα με νερό, αφήστε τη στο ψυγείο για μερικές ώρες και απολαύστε.

3. Ρόφημα με γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, αγγούρι και μέντα

Αυτό το ρόφημα είναι συνταγή του διάσημου Dr. Oz και είναι σχεδιασμένο για την αποτοξίνωση του οργανισμού, την αύξηση της ενέργειας, την ενυδάτωση και την απώλεια βάρους. Σε μια μεγάλη κανάτα, κόψτε ένα γκρέιπφρουτ, ένα μανταρίνι, ένα αγγούρι και 20 φυλλαράκια μέντας. Αφήστε το να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο. Πιείτε ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα.

4. Αποτοξινωτικό ρόφημα με πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει μεταξύ άλλων αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμωνώδεις ιδιότητες. Αυτή η συνταγή συνδυάζει πράσινο τσάι, λεμόνι, μέλι, φράουλες και αγγούρι για μια γευστική αποτοξίνωση. Βράστε κανονικά το τσάι σας, και κρυώστε το για 5 λεπτά. Προσθέστε τα φρούτα, το αγγούρι και το μέλι. Απολαύστε τουλάχιστον μία φορά ημερησίως για μέγιστα αποτελέσματα.

5. Αποτοξινωτικό ρόφημα που βοηθάει στη καταπολέμηση του άγχους

Θέλετε να απαλλαγείτε από το έντονο στρες, ενώ κάνετε ενυδάτωση και αποτοξίνωση; Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να το πετύχετε. Το ενεργό συστατικό σε αυτή τη συνταγή είναι το μηλόξυδο, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη, βοηθάει στην απώλεια βάρους, και βοηθάει στη πέψη. Θα χρειαστείτε μια κανάτα με κρύο νερό, πάγο, 5 φράουλες, μισή κούπα ανανά, 1-2 κ.γ. μηλόξυδο, 4-5 φύλλα βασιλικό.  Γεμίστε τη κανάτα με κρύο νερό και προσθέστε το μηλόξυδο. Λιώστε όλα τα φρούτα και προσθέστε τα στο νερό. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά πριν το πιείτε και μπορείτε να φάτε και τα φρούτα.

6. Smoothie με βατόμουρα και λάιμ

Θα χρειαστείτε 1 κούπα με βατόμουρα, 1/4 της κούπας σπανάκι, 1 μπανάνα, 1 κ.σ. λιναρόσπορους, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και πάγο. Χτυπήστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ. Αυτό το smoothie έχει πολλές φυτικές ίνες και έχει χαμηλές θερμίδες.

7. Αποτοξινωτικό νερό με φρούτα

Προσθέτοντας φρούτα στο νερό, το κάνετε λιγότερο βαρετό και έχετε πολλές ευεργετικές ωφέλειες. Για κάψιμο λίπους, πέψη και πονοκεφάλους, προσθέστε πράσινο τσάι, μέντα και λάιμ. Για να βοηθήσετε στην εξισορρόπηση των σακχάρων του αίματος και καλή πέψη, δοκιμάστε αγγούρι, φράουλες και ακτινίδιο. Για ενυδάτωση, πέψη και έλεγχο της όρεξης προσθέστε αγγούρι, λεμόνι και λάιμ. Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, πέψη και τις καούρες, προσθέστε λάιμ, πορτοκάλι και λεμόνι.

8. Αποτοξινωτικό πράσινο τσάι 

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά, περισσότερα από οποιοδήποτε τσάι. Έχοντας το πράσινο τσάι ως βάση για τις αποτοξινωτικές σας συνταγές, εκτός από την αποτοξίνωση, βοηθάει στο κάψιμο του λίπους. Δοκιμάστε τις παραπάνω 3 συνταγές στο πρωινό σας και τουλάχιστον μία ακόμα φορά ημερησίως για βέλτιστα αποτελέσματα.benefits.

Credit: remedydaily.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας