8 Αποτελεσματικοί Τρόποι Γυμναστικής για να ξαναβρείτε σταδιακά τη Φόρμα σας. Ξεκινήστε τους από σήμερα!

Μια στο τόσο, όλοι κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και σκεφτόμαστε ότι μάλλον έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε γυμναστήριο. Πρέπει να βρούμε χρόνο για να γυμνάσουμε τους κοιλιακούς, τους δικέφαλους ή τους μηρούς μας. Θα ξεκινήσουμε από Δευτέρα φυσικά!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές ώστε να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Να θυμάστε: να αυξάνετε τον όγκο γυμναστικής σταδιακά.

Περπάτημα

Το περπάτημα είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να γυμναστείτε. Ξεκινήστε χαλαρά: πηγαίνετε για περπάτημα καθημερινά στην γειτονιά και σταδιακά αυξήστε την απόσταση. Σύντομα θα δείτε ότι θα καλύπτετε μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς να ιδρώνετε.

Κάντε αθλήματα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την μονοτονία. Όσο ενδιαφέρουσα και να φαίνεται μια δραστηριότητα αρχικά, θα τα παρατήσετε μόλις νιώσετε ότι βαριέστε. Ασχοληθείτε με κάτι που απολαμβάνετε πραγματικά: μπείτε στο τοπικό κλαμπ τένις ή τρέξτε έναν αγώνα με έναν φίλο. Αρκεί να σας κινεί το ενδιαφέρον!

Σκεφτείτε τις σωματικές σας ικανότητες

Είναι σημαντική η προπόνηση για ενδυνάμωση, αλλά δεν κάνει για όλους. Κάποιοι τα χάνουν με τα πολλά όργανα γυμναστικής. Εναλλακτικά, δοκιμάστε ασκήσεις που εκμεταλλεύονται το βάρος του σώματος. Είναι το ίδιο αποτελεσματικές και δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό.

Κάντε ασκήσεις με ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι τέλεια καρδιαγγειακή άσκηση. Μπορείτε να ελέγξετε την αντίσταση του ποδήλατου και να κάνετε διάλειμμα όποτε νιώσετε κούραση.

Δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα

Η ευελιξία του σώματος συχνά παραβλέπεται όταν θέλουμε να μπούμε σε φόρμα. Η γιόγκα είναι ένας τέλειος τρόπος για να δώσετε ευελιξία στους μυς. Ξεκινήστε με εύκολες στάσεις και σταδιακά προχωρήστε σε πιο περίπλοκες.

Κολύμπι

Το κολύμπι είναι ένας τέλειος και διασκεδαστικός τρόπος γυμναστικής. Αυξάνει τον καρδιακό παλμό χωρίς να ασκεί πίεση στις αρθρώσεις. Το κολύμπι είναι κατάλληλο ιδιαίτερα για άτομα που έχουν συχνά πόνους στη μέση.

Δείτε βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής

Τα βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής είναι πολύ καλά στο να μας παρακινούν να γυμναστούμε περισσότερο. Μπορείτε να βρείτε πολλά βίντεο στο YouTube – με ασκήσεις για όλο το σώμα ή για συγκεκριμένα σημεία όπου θέλετε να επικεντρωθείτε. Δοκιμάστε να δείτε ένα και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γυμναστή.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές για γυμναστική

Χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία έχουμε την δυνατότητα να σχεδιάσουμε το δικό μας πρόγραμμα γυμναστικής. Έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, να παρακολουθείτε την πρόοδο σας και να την μοιράζεστε με άλλους.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας