Οι 4 Διαφορετικοί Τύποι Λίπους στο Σώμα μας και ΤΙ δείχνουν για την Υγεία μας!

Η σωματική άσκηση και η διατροφή δεν καίνε το λίπος από μόνα τους. Ενεργοποιούν στα όργανα και τους αδένες την απελευθέρωση ορμονών που καίνε το λίπος. Αν η σωματική άσκηση και η διατροφή δεν έχουν αποτελέσματα στην απώλεια βάρους για σας, τότε μπορεί να υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα.

Εδώ είναι τέσσερις κοινοί Τύποι Σωματικής Αύξησης Βάρους, και πώς να τους αναγνωρίσετε:

1. Σωματότυπος επινεφριδίων

Πάνω από τα νεφρά σας, τα επινεφρίδια εκκρίνουν την αδρεναλίνη όταν το σώμα βιώνει καταστάσεις άγχους. Όταν τα επινεφρίδια είναι σε υπερδιέργερση, μπορούν να επηρεάσουν διάφορες λειτουργίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει δυσκολία στο να αποκοιμηθούμε ή να παραμείνουμε σε ύπνο. Τα επινεφρίδια απελευθερώνουν μια ορμόνη του στρες που είναι γνωστή ως κορτιζόλη. ΄Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους στη μέση, που συχνά αναφέρεται ως λίπος της κοιλιάς.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε μια επινεφρίδια διαταραχή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να μειώσετε τα επίπεδα του στρες και να μειώσετε τα επίπεδα κορτιζόλης. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει και κάποιες τροφές, όπως και ο τρόπος ζωής.

Συμπτώματα των επινεφριδίων διαταραχών περιλαμβάνουν:

  • Παχυσαρκία στον άνω κορμό
  • Στρογγυλό πρόσωπο και λαιμός
  • Λεπτά χέρια και πόδια
  • Υψηλή πίεση αίματος
  • Αδυναμία στους μυς και τα οστά
  • Υψηλό σάκχαρο του αίματος
  • Κακή διάθεση, ευερεθιστότητα ή κατάθλιψη

2. Σωματότυπος ήπατος

Ένα ήπαρ που λειτουργεί σωστά είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία. Όταν δυσλειτουργεί, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους στην περιοχή του στομάχου. Αυτός ο σωματότυπος μπορεί να υποφέρει από προβλήματα σακχάρου στο αίμα, όπως ο διαβήτης, αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και υψηλή αρτηριακή πίεση. Μια υψηλή συσσώρευση τοξινών στο ήπαρ μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις ή αρθρίτιδα, αλλεργίες, δερματικά προβλήματα, ακόμη και άσχημη οσμή του σώματος.

Η ηπατική νόσος μπορεί να είναι γενετική, ή μπορεί να προκληθεί από ποικίλους παράγοντες, όπως ιώσεις ή υπερκατανάλωση αλκοόλ. Η βλάβη στο ήπαρ μπορεί να οδηγήσει σε ουλές με την πάροδο του χρόνου, που μπορεί να οδηγήσουν σε ηπατική ανεπάρκεια – μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Αν παρατηρήσετε ανεξήγητη αύξηση βάρους στην περιοχή του στομάχου σας, συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας. Ίσως επίσης να χρειαστεί να κάνετε αποτοξίνωση στο συκώτι σας!

3. Σωματότυπος θυρεοειδή

Ο θυρεοειδής αδένας ελέγχει το πόσο γρήγορα το σώμα χρησιμοποιεί την ενέργεια του. Παράγει ορμόνες που ρυθμίζουν το μεταβολισμό. Αν ο θυρεοειδής σας έχει απορυθμιστεί, μπορείτε να παρατηρήσετε αύξηση του σωματικού βάρους, ακόμα και όταν έχετε σταθερή διατροφή. Προβλήματα στον θυρεοειδή μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση του δέρματος, τριχόπτωση και ασυνήθιστη θερμοκρασία του σώματος. Η υπολειτουργία του θυρεοειδή προκαλεί το επίπεδο της ενέργειάς σας να πέσει, και αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι.

Τα συμπτώματα ενός προβλήματος του θυρεοειδή αναπτύσσονται αργά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας, ειδικά στις γυναίκες. Μπορεί να προκύψουν προβλήματα με τον εμμηνορροϊκό κύκλο, γονιμότητας και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συμπτώματα υπολειτουργίας του θυρεοειδούς περιλαμβάνουν:

  • Δυσκοιλιότητα
  • Μυϊκή αδυναμία
  • Αύξηση βάρους
  • Μυϊκός πόνος ή πόνος στις αρθρώσεις
  • Αίσθημα λύπης ή κατάθλιψης
  • Χλωμό, ξηρό δέρμα
  • Αργός ρυθμός καρδιάς
  • Ξηρά, αραιά μαλλιά
  • Πρησμένο πρόσωπο
  • Βραχνή φωνή

4. Σωματότυπος ωοθηκών

Προβλήματα στις ωοθήκες μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι έχετε μια ορμονική ανισορροπία. Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, πρόωρη εμμήνος ρύση ή εμμηνόπαυση, χαμένες εμμήνες ρύσεις ή επαναλαμβανόμενη δυσκοιλιότητα, όλα μπορεί να είναι προειδοποιητικά σημάδια. Αυτός ο σωματότυπος μπορεί να ποθεί τη σοκολάτα ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η δυσλειτουργία των ωοθηκών μπορεί να οδηγήσει σε εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και αύξηση του σωματικού βάρους στο κάτω μισό του σώματος.

Προβλήματα στις ωοθήκες μπορεί να περιλαμβάνουν καρκίνο των ωοθηκών, κύστες ωοθηκών και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, ή συστροφή των ωοθηκών. Εάν αισθανθείτε πόνο στις ωοθήκες, ή παρατηρήσετε αλλαγή στην εμμήνο ρύση σας, ή βιώσετε ανεξήγητη αύξηση βάρους στο κάτω μισό του σώματός σας, συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας. Η ρύθμιση της διατροφής σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων των οιστρογόνων σας.

Τρώγοντας σωστά είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε εξισορροπήσετε το σώμα σας και να χάσετε βάρος. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα!

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας