11 Ωφέλη της Κατανάλωσης Νερού με Λεμόνι που Δε Γνωρίζατε

Μια κούπα με ζεστό νερό με λεμόνι είναι ό, τι πρέπει για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα σας. Ποια είναι λοιπόν τα ευεργετικά ωφέλη του νερού με λεμόνι;

1. Κάνει θαύματα στο πεπτικό σύστημα
Τα λεμόνια είναι σημαντική πηγή της ίνας πηκτίνης, που είναι απαραίτητη για τη καλή υγεία του εντέρου. Έτσι, ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί λειτουργεί ευεργετικά για το πεπτικό σύστημα, ώστε να αποβάλλει ο οργανισμός τις περιττές ουσίες.

2. Νερό με λεμόνι = το καλύτερο όπλο για την αφυδάτωση
Το νερό με λεμόνι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την αφυδάτωση. Όταν ασκούμαστε, χάνουμε ηλεκτρολύτες (μεταλλικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων του νατρίου, του καλίου και του χλωρίου) μέσω του ιδρώτα, και ενώ η πόση νερού θα μας ξεδιψάσει, προσθέτοντας μερικές φέτες λεμόνι θα επιταχύνει τη διαδικασία της εξισορρόπησης των ηλεκτρολυτών στο σώμα μας.

3. Ευεργετικό για τα μάτια
Θυμάστε όταν ήμασταν παιδιά που μας έλεγαν ότι αν τρώμε καρότα θα βλέπουμε καλύτερα; Ως εσπεριδοειδές, τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, που δρουν προστατευτικά ενάντια στην εμφάνιση καταρράκτη και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

4. Για απαλό δέρμα, πιείτε…λεμόνια! 
Η πόση νερού είναι το καλύτερο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας και κατ’ επέκταση για νεανική όψη. Αν προσθέσουμε και το λεμόνι, τότε χάρη στα αντιοξειδωτικά, θα παρατηρήσετε μείωση στις κηλίδες και τις ρυτίδες. Το δέρμα θα γίνει πιο λείο και υγιές ως αποτέλεσμα της αποτοξίνωσης.

5. Το λεμόνι είναι ο καλύτερος φίλος του ήπατος
Το να κρατάμε σε καλή κατάσταση το ήπαρ, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας, και το νερό με λεμόνι μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ να λειτουργεί αποτελεσματικά. Εκτός από την αποτοξίνωση του οργανισμού, το λεμόνι δρα ενάντια σε πολλά επιβλαβή βακτήρια.

6. Πλούσια σε κάλιο
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, αλλά γνωρίζατε ότι και τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο; Ή το γεγονός ότι το κάλιο είναι το τρίτο πιο άφθονο μεταλλικό στοιχείο στο ανθρώπινο σώμα, και η σημασία του συχνά υποτιμάται; Η κατανάλωση νερού με λεμόνι θα σας βοηθήσει στη καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των νεφρών και των μυών.

7. Ένα λεμόνι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα
Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, είναι γεγονός ότι όσοι πίνουν καθημερινά νερό με λεμόνι παθαίνουν λιγότερα κρυολογήματα, ή για λιγότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με όσους δεν έχουν ανακαλύψει τα ευεργετικά του οφέλη. Αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητα της βιταμίνης C, το σύμμαχο ενάντια σε ιογενείς λοιμώξεις και την αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος.

8. Δρα ενάντια στις φλεγμονές
Η φλεγμονή δεν αναφέρεται μόνο στις ορατές παροδικές πληγές. Η χρόνια φλεγμονή αποσυντονίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς το αναγκάζει να βρίσκεται μονίμως σε υπερδιέγερση και καταλήγει να επιτίθεται σε υγιή κύτταρα του σώματος. Πίνοντας νερό με λεμόνι μειώνει τα επίπεδα της οξύτητας στο σώμα, που με τη σειρά του βοηθάει το σώμα να απομακρύνει το επιβλαβές ουρικό οξύ που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή.

9. …και βοηθά στην εξισορρόπηση του pH…
Δεδομένου ότι τα λεμόνια είναι όξινα από τη φύση τους, θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι μόλις απορροφηθούν στη κυκλοφορία του αίματος, προσφέρουν αλκαλικό αποτέλεσμα. Γιατί αυτό έχει θετική σημασία; Ενώ χρειαζόμαστε οξέα στη πέψη των τροφών, είναι σημαντικό να εξισορροπήσουμε τα επίπεδα του pH, καθώς τα υψηλά επίπεδα οξέων μας κάνουν επιρρεπείς σε ασθένειες, σε υψηλή χοληστερίνη και διαβήτη.

10. …ενώ παράλληλα ενισχύει το μεταβολισμό
Αν θέλετε να χάσετε βάρος, ακολουθώντας υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής, το νερό με λεμόνι είναι το τέλειο συνοδευτικό. Βοηθά στο μεταβολισμό και η πηκτίνη του λεμονιού μειώνει το αίσθημα πείνας.

11. Γι΄αυτό λοιπόν αφήστε καλύτερα τον καφέ
Πολλοί βασιζόμαστε στο πρωινό καφέ για ενέργεια, που μας κάνει να νιώθουμε παραγωγικοί για μερικές ώρες, ώσπου περνάει η επίδρασή του. Αντικαθιστώντας το πρωινό καφέ με μια κούπα ζεστό νερό με λεμόνι για μόλις 2 εβδομάδες, θα νιώσετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας