11 Μυστικά και Κόλπα που θα σας βοηθήσουν να Αποκτήσετε και πάλι την Φόρμα σας. Δώστε Βάση στο 7ο!

Ψάχνετε για ένα πρόγραμμα διατροφής που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας, τις ανάγκες και το γούστο σας; Θέλουμε πραγματικά να σας βοηθήσουμε να το βρείτε, και σήμερα μοιραζόμαστε 11 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να φαίνεστε και να αισθάνεστε ο καλύτερος εαυτός σας.

Το κλειδί δεν είναι στη δίαιτα, αλλά στην υιοθέτηση αυτών των νέων συνηθειών.

1. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Ορίστε μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους. Βεβαιωθείτε ότι είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί. Ορίστε μίνι στόχους που μπορείτε να φτάσετε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ανταμείψετε τον εαυτό σας για κάθε επιτυχία – αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια θετική στάση προς την επίτευξη του απώτερου στόχου σας.

2. Μεγάλο πρωινό και ελαφρύ δείπνο

Γνωρίζετε την περίφημη ρήση «Τρώτε πρωινό σαν βασιλιάς και δείπνο σαν άπορος»;

Μελέτες δείχνουν ότι όσοι παραλείπουν το πρωινό έχουν υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να τρώτε ένα θρεπτικό πρωινό και πάρτε το χρόνο σας για να το απολαύσετε. Έχοντας ένα ελαφρύ γεύμα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σαν μωρό και να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας.

3. Μάθετε να αναγνωρίζετε όταν είστε πεινασμένοι

Γνωρίζατε ότι το σώμα σας συχνά λανθασμένα περνάει τη πείνα για τη δίψα;

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, το σώμα μας λαμβάνει τα ίδια σήματα όπως όταν δεν είχαμε φάει αρκετά. Έτσι, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την πρόσληψη υγρών σας. Όταν αισθάνεστε πεινασμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό πρώτα και περιμένετε μερικά λεπτά για να αποφύγετε να φάτε περισσότερο από ό, τι χρειάζεται.

4. Προσπαθήστε να τρώτε λίγο και συχνά

Τα μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων θα σας δώσουν μια φοβερή πείνα. Θα φάτε τα πάντα πολύ γρήγορα, και τη στιγμή που θα επιτευχθεί ο κορεσμός που θα έχουν καταναλώσει περισσότερο φαγητό από ό, τι το σώμα σας χρειάζεται πραγματικά.

5. Μάθετε να μαγειρεύετε

Οι άνθρωποι συνήθως πιστεύουν ότι το «υγιεινό» φαγητό είναι βαρετό και άγευστο, αλλά το μυστικό είναι να μάθετε πώς να το νοστιμίζετε με μπαχαρικά και να το εμπλουτίζετε με ποικιλία.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα φαγητά και να φτιάξετε υγιεινά γεύματα γύρω από τα φαγητά που σας αρέσουν περισσότερο.

6. Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα

Ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι μια σπουδαία ιδέα. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε τους στόχους σας πιο εύκολα. Για παράδειγμα, προγραμματίστε τα γεύματα και τις δραστηριότητές σας για την επόμενη εβδομάδα. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι διαφορετικό, έτσι ώστε να μην βαρεθείτε. Ίσως μια βόλτα με ποδήλατο, περπατήστε σε ένα όμορφο σημείο, ή μαγειρέψτε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα με τους φίλους σας.

7. Φαγητά «ένοχης απόλαυσης»

Μερικές φορές πρέπει να ανταμείψετε τον εαυτό σας για την καλή συμπεριφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε ένα κιλό παγωτό. Επιτρέψτε στον εαυτό σας μια μικρή μερίδα από τα αγαπημένα σας τρόφιμα, και επιστρέψτε στην ρουτίνα διατροφής σας.

8. Μειώστε τις μερίδες σας

Ένας καλός τρόπος για να ξεγελάσετε το μυαλό σας και να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής είναι να τρώτε σε μικρά πιάτα. Η ίδια ποσότητα φαγητού θα φανεί μεγαλύτερη, και θα νιώθετε σαν να τρώτε περισσότερο.

9. Όλοι κάνουμε λάθη

Μην αφεθείτε σε μικρές στιγμές αδυναμίας. Είναι φυσιολογικό, και μπορεί να συμβεί στον καθένα. Παραδεχτείτε το λάθος σας, ξεπεράστε το, και επιστρέψτε πίσω στην υγιεινή ρουτίνα σας.

10. Σκεφτείτε θετικά

Όταν είστε απογοητευμένοι και αισθάνεστε ότι θέλετε να τα παρατήσετε, σκεφτείτε τα θετικά πράγματα και για τους στόχους που έχετε ήδη πετύχει, ανεξαρτήτως πόσο μικροί είναι. Γράψτε τους μεγάλους στόχους σας κάθε μέρα για να σας υπενθυμίσετε στον εαυτό σας πόσο πολύ τους θέλετε. Αυτό θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους και θα έχετε κίνητρο.

11. Διοχετεύστε το άγχος σας

Γνωρίζουμε ότι η προθυμία να φάτε, δημιουργεί πολύ άγχος στο σημείο όπου το φαγητό είναι το μόνο που σκέφτεστε. Αυτό είναι αντιπαραγωγικό για το σώμα σας καθώς από το άγχος παράγει κορτιζόλη, μια ορμόνη που περιπλέκει πραγματικά την απώλεια βάρους σας. Ως εκ τούτου, χαλαρώστε το μυαλό σας, διαβάστε ένα βιβλίο, και προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν.

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας