10 Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε στη Δουλειά, όταν ΔΕΝ Κοιτάζει Κανείς!

Αν δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο ή πρωινό τζόγκινγκ, τότε μένει ένα πράγματα να κάνετε για κρατηθείτε σε φόρμα: γυμναστική γραφείου.

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές ασκήσεις που οι συνάδελφοί σας ούτε καν θα υποψιαστούν ότι κάνετε γυμναστική!

Καλλιτέχνης καλλιγραφίας:

Ξεκινήστε γράφοντας γράμματα όπως T, Ω και Π στον αέρα με την άκρη της μύτης σας. Τότε ξεκινήστε να γράφετε μεγάλες λέξεις, πρώτα από αριστερά προς τα δεξιά και αντίστροφα.

Ο μεγάλος σκεπτικιστής:

Τοποθετήστε τους αγκώνες πάνω στο γραφείο σας, στηρίξτε το πηγούνι σας πάνω στους αντίχειρές σας και πιέστε προς τα κάτω όσο πιο δυνατά μπορείτε. Μετρήστε μέχρι το 20, κάντε παύση για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τέσσερις ακόμα φορές.

Ετοιμαστείτε για μάχη:

Σφίξτε και χαλαρώστε δυνατά τις γροθιές σας, και στη συνέχεια κάντε μερικές κυκλικές κινήσεις με τους καρπούς και τέλος κουνήστε τα χέρια σας ελεύθερα.

Δάσκαλος Γιόντα:

Ενώστε τις άκρες των δαχτύλων σας και πιέστε τις μεταξύ τους για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώστε. Επαναλάβετε 5-10 φορές.

Άσκηση με βιβλίο:

Τοποθετήστε ένα χοντρό βιβλίο ανάμεσα στα γόνατά σας και σταθείτε που και που, για παράδειγμα όταν θέλετε να φτάσετε κάτι. Επαναλάβετε μέχρι τα γόνατα σας να μην αντέχουν άλλο.

Πάνω, κάτω και γύρω:

Σηκώστε το ένα σας πόδι πρώτα, έπειτα το άλλο, τεντώνοντας το πόδι προς τα μπροστά. Επαναλάβετε 20 φορές για το κάθε πόδι.

«Φοιτητής σε διάλεξη»:

Ενώστε τα χέρια σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και τοποθετήστε το κεφάλι πάνω στο γραφείο. Ένα λεπτό σε αυτή τη στάση είναι αρκετό για να νιώσετε ένα σακί με πέτρες έχει πέσει από τους ώμους σας.

Γόνατα μέχρι το στομάχι:

Καθίστε σε μια καρέκλα και αρχίστε να σηκώνετε τα πόδια σας μέχρι το στομάχι. Επαναλάβετε 20 φορές.

Σφίξτε και χαλαρώστε:

Μια τέλεια άσκηση για τους κοιλιακούς ή τα οπίσθια ενώ είστε στο γραφείο. Απλά σφίξτε και χαλαρώστε τους μύες σας σε πέντε σετ των 20 επαναλήψεων.

Μέση μέλισσας:

Κρατηθείτε από το γραφείο και κουνηθείτε δεξιά-αριστερά στη καρέκλα 20 φορές, προσπαθώντας να κρατήσετε ίσια την πλάτη. Μπορείτε να επαναλάβετε την άσκηση όποτε θέλετε κατά τη διάρκεια της μέρας.

Μπόνους

Οι επαναληπτικές κινήσεις, όπως η πληκτρολόγηση μπορούν να προκαλέσουν πόνο και αδυναμία στον καρπό και τα δάχτυλα. Αυτή η απλή άσκηση θα ανακουφίσει τα χέρια σας και θα κρατήσει τις αρθρώσεις ευέλικτες.

Λυγίστε τον αντίχειρα προς τη παλάμη σας, κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα και ισιώστε τον. Επαναλάβετε το ίδιο με κάθε δάχτυλο στο αριστερό χέρι και στη συνέχεια στο δεξί χέρι. Ο συνολικός χρόνος της άσκησης διαρκεί 15 λεπτά με σύντομα διαλείμματα.

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας