Παρατηρήσατε ποτέ ότι αυτά τα τρόφιμα μοιάζουν εκπληκτικά με όργανα του σώματός μας;

Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη δεδομένου του ταραχώδους τρόπου ζωής μας. Η αντικατάσταση του πρόχειρου φαγητό με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας.

Έχετε παρατηρήσει όμως πως κάποια τρόφιμα μοιάζουν εκπληκτικά με όργανα του σώματός μας; Τα συγκεκριμένα μπορούν να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία των οργάνων σας καθώς και στην καταπολέμηση διαφόρων διαταραχών!

1) Τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Εκτός από την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης, το τσάι τζίντζερ βοηθά επίσης στη βελτιώση της πέψης και την πρόληψη του αισθήματος φουσκώματος

2) Γλυκοπατάτα

Τα υγιεινά τρόφιμα βοηθούν στην επούλωση και την θρέψη του πάγκρεας. Ειδικά οι γλυκοπατάτες περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη της παγκρεατίτιδας.

3) Μανιτάρια

Τα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνη D που βελτιώνει την ακοή σας.

4) Σταφύλια

Σταφύλια μοιάζουν με τις κυψελίδες των πνευμόνων. Η κατανάλωση σταφυλιών βοηθά στην αποτοξίνωση των πνευμόνων σε μεγάλο βαθμό. Η παρουσία αντιοξειδωτικών στα σταφύλια βοηθά επίσης στη μείωση εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, εμφυσήματπς και άσθματος.

5) Εσπεριδοειδή

Η παρουσία βιταμίνης C και λιμονένιου στα εσπεριδοειδή βοήθεια στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και προστατεύει επίσης το πάγκρεας, το στομάχι, τον λάρυγγα και το παχύ έντερο.

6) Κόκκινα φασόλια

Περιέχουν ποικιλία μετάλλων και βιταμινών που είναι ευεργετικά για την υγεία των νεφρών. Βοηθούν στην προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

7) Καρότα

Τα καρότα βοηθούν στην ενίσχυση της ροής του αίματος στα μάτια σας βελτιώνοντας έτσι την όρασή σας. Η βήτα-καροτίνη που υπάρχει στα καρότα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α η οποία είναι αναγκαία για υγιή μάτια.

8) Αβοκάντο

Παρέχει πολλά οφέλη στις έγκυες. Βοηθά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στην σωστή ανάπτυξη του βρέφους, στην πρόληψη διαταραχών, του καρκίνου, του διαβήτη και του Alzheimer.

9) Καρύδια

Η υψηλή συγκέντρωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στα καρύδια συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των κυττάρων του εγκεφάλου.

10) Ντομάτες

Είναι μια πλούσια πηγή λυκοπενίου που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

11) Σέλινο

Περιέχει βιταμίνη Κ και είναι πλούσιο σε ασβέστιο που βοηθά στην ενίσχυση των οστών σας.

Credits: Witty Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας