Δείτε τι προκαλεί το Πράσινο Τσάι στον οργανισμό σας, αν το πιείτε Αμέσως μετά το Γεύμα

Το πράσινο τσάι συνήθως το έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με τους Άγγλους, αλλά είναι επίσης το αγαπημένο ρόφημα πολλών άλλων εθνικοτήτων. Στην πραγματικότητα, η παραγωγή του πράσινου τσαγιού προήλθε από την Κίνα πριν εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

Στην τελική, ένα ωραίο, ζεστό φλιτζάνι τσάι μετά από μια κουραστική μέρα είναι σίγουρο ότι θα σας χαλαρώσει και θα είστε έτοιμοι να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Γνωρίζετε όμως τι θα συμβεί αν πιείτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι αμέσως μετά το γεύμα σας;

Τα ροφήματα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας, ακριβώς όπως και τα τρόφιμα.

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, το να πίνετε Coca Cola όλη την ώρα μπορεί να έχει τόσες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, όσες και η κατανάλωση junk food.

Έτσι, το πράσινο τσάι προσφέρει μια καλύτερη εναλλακτική σε σχέση με άλλα ροφήματα.

Για αρχή, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε σχέση με άλλα ροφήματα που περιέχουν πολλές θερμίδες, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ή ακόμη και να χάσετε βάρος.

Βοηθά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει θεραπευτική επίδραση στο μυαλό και το σώμα σας.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι όλη την ώρα κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να καταναλώνεται μόνο δύο έως τρεις φορές την ημέρα, επειδή σε μεγαλύτερες μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα του ήπατος.

Επίσης, δεν πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι, αν δεν έχετε φάει.

Όταν ξυπνάτε, μην πίνετε αμέσως καφέ χωρίς να φάτε κάτι πρώτα, γιατί αυτό θα βλάψει το στομάχι σας. Αντ’ αυτού πιείτε ένα ποτήρι νερό πρώτα. Παρομοίως, αυτό ακριβώς συμβαίνει εάν πιείτε πράσινο τσάι αμέσως μετά από ένα γεύμα.

Ενώ μπορεί να σας φαίνεται σαν μια καλή ιδέα στην αρχή, το να πιείτε αμέσως πράσινο τσάι μετά από ένα γεύμα μπορεί να αποτρέψει το σώμα σας από τη σωστή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη και οι τανίνες στο πράσινο τσάι εμποδίζουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, το σώμα σας δεν θα χωνέψει το φαγητό σας σωστά και τα γαστρικά υγρά θα αραιώσουν και θα εμποδίσουν την πέψη.

Θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 30 έως 45 λεπτά μετά την κατανάλωση ενός γεύματος για να πιείτε πράσινο τσάι.

Τέλος, αποφύγετε το πράσινο τσάι πριν κοιμηθείτε. Ενώ μπορεί να σας ακούγεται ελκυστικό, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας και ακόμη και ενισχύσει τα επίπεδα του άγχους σας.

Credits: Witty Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας