Δίαιτα αποτοξίνωσης από τη ζάχαρη: Χάστε 4 κιλά σε μόλις 10 μέρες και επαναφέρετε το σώμα σας και το μυαλό σας

Αν το γλυκό είναι γλυκό, τότε τι είναι η ζάχαρη; Ο διαβήτης, ο καρκίνος, η άνοια, η κατάθλιψη, η ακμή, η στειρότητα, οι καρδιακές παθήσεις, δεν ακούγονται και πολύ γλυκές.

Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει περίπου 70 κιλά ζάχαρης ετησίως. Ο μέσος Αμερικανός άνθρωπος ζυγίζει 89 κιλά, η μέση Αμερικανίδα ζυγίζει 75 κιλά. Στη δεκαετία του 1960, ο μέσος Αμερικανός ζύγισε μέσα σε 75 κιλά και η μέση Αμερικανίδα 64 κιλά.

70 κιλά ζάχαρης ετησίως μεταφράζεται περίπου σε 22 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα. Και τα παιδιά καταναλώνουν περίπου 34 κουταλάκια του γλυκού κάθε μέρα, καθιστώντας σχεδόν 1 στους 4 εφήβους προ-διαβητικούς. Η επεξεργασμένη ζάχαρη και το αλεύρι προκαλούν φλεγμονή, αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και δεν έχουν καμία θρεπτική αξία.

Η δίαιτα του Δρ. Mark Hyman

Σε μια μελέτη του Χάρβαρντ, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα milkshake υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη αύξανε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, την παραγωγή ινσουλίνης, και τη λαχτάρα για ζάχαρη στον εγκέφαλο. Σε μια αξονική τομογραφία του εγκεφάλου, η ζάχαρη πυροδοτούσε την εξάρτηση.

600 άτομα δοκίμασαν τη διατροφή του Δρ. Mark Hyman και έχασαν 1.800 κιλά σε 10 ημέρες. Πότε ήταν η τελευταία φορά που χάσατε 3-4 κιλά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες; Η δίαιτα υπόσχεται καμία στέρηση ούτε λαχτάρα για γλυκό, απλά να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης για το φαγητό.

Ο Δρ. Hyman δημιούργησε αυτή τη δίαιτα να είναι γεμάτη από εθισμό ζάχαρης – αντιστρέφοντας τις τροφές που θα επαναφέρουν το σώμα και το μυαλό σας, ώστε να κόψετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας και να επανακτήσετε τη ζωή σας.

10ημερα δίατα αποτοξίνωσης

Αυτές είναι οι κορυφαίες 10 προτάσεις για αποτοξίνωση από τη ζάχαρη και τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες που θα έχουν αποτέλεσμα μόλις σε 10 ημέρες.

Αποφασίστε να κάνετε αποτοξίνωση

Στο βιβλίο του, ο Δρ. Mark Hyman έχει μια σειρά από ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να μάθετε αν πρέπει να αποτοξινωθείτε ή όχι. Αν απαντήσετε ναι σε οποιοδήποτε από τα ερωτήματα, μια αποτοξίνωση από τη ζάχαρη θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και να χάσετε βάρος ανώδυνα.

Κόψτε μαχαίρι τη ζάχαρη

Υπάρχει απλός τρόπος για να σταματήσετε τους εθισμούς: απλά σταματήστε. Ένας αλκοολικός δεν μπορεί να πιει «μόνο ένα ποτό». Σταματήστε να τρώτε κάθε μορφή ζάχαρης, όλα τα προϊόντα από αλεύρι, και όλες τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες – που επιβραδύνουν το μεταβολισμό, και αποθηκεύουν λίπος. Ιδανικά, για 10 ημέρες θα αποφύγετε τις τροφές που είναι συσκευασμένες. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε φρέσκα τρόφιμα.

Μην πίνετε θερμίδες σας

«Οποιεσδήποτε θερμίδες με τη μορφή υγρής ζάχαρης είναι χειρότερες από ό, τι τα στερεά τρόφιμα με ζάχαρη ή αλεύρι», λέει ο Δρ. Hyman. Είναι σαν να κατευθύνετε τη ζάχαρη κατευθείαν στο συκώτι σας. Οι χυμοί, τα αναψυκτικά, τα αθλητικά ποτά, και το ζαχαρούχο τσάι και καφές είναι η μεγαλύτερη πηγή θερμίδων ζάχαρης στη διατροφή των περισσότερων ανθρώπων.

Ένα κουτί αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει τις πιθανότητες ενός παιδιού να γίνει παχύσαρκο κατά 60 τοις εκατό και οι πιθανότητες μια γυναίκα να αποκτήσει διαβήτη τύπου 2 κατά 80 τοις εκατό.

Πηγή ενέργειας με πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα ινσουλίνης χωρίς τη παρουσία υδατανθράκων. Ξεκινήστε τη μέρα σας καταναλώνοντας βιολογικά αυγά ή ένα ρόφημα πρωτεΐνης. Καταναλώστε ξηρούς καρπούς, σπόρους, αυγά, ψάρι, κοτόπουλο ή κρέας για πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να μείνετε περισσότερη ώρα χορτάτοι, καθώς διασπάται πιο αργά, παρέχοντας παράλληλα την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

Απεριόριστοι (καλοί) υδατάνθρακες

Γνωρίζατε ότι πολλά από τα λαχανικά είναι υδατάνθρακες; Πολλά είναι αμυλούχα όπως οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες, και τα τεύτλα. Αλλά μπορείτε να φάτε όσα χόρτα, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, σπαράγγια, πιπεριές, πράσινα φασόλια, μανιτάρια, κολοκυθάκια, ντομάτες και αγκινάρες θέλετε για 10 ημέρες.

Καταπολεμήστε τη ζάχαρη με λίπος

Το λίπος δεν σας κάνει να παχαίνετε, θα σας χορτάτους. Επιπλέον, ισορροπεί το σάκχαρο στο αίμα και είναι ένα απαραίτητο μέρος της κυτταρικής δομής σας. Τα καλά λιπαρά σε κάθε γεύμα, όπως ξηροί καρποί και σπόροι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βούτυρο καρύδας, αβοκάντο, και ψάρια είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε το μυαλό σας μακριά από τη ζάχαρη.

Προετοιμασία για έκτακτες ανάγκες

Ένας λαβύρινθος των fast food και μηχανήματα αυτόματης πώλησης θα βάζουν σε πειρασμό όλους, ειδικά όταν τα επίπεδα σακχάρου του αίματος πέφτουν. Ο Δρ Hyman αναφέρει σχετικά με αυτό:

«Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας ένα σνακ έκτακτης ανάγκης. Έχω ένα μαζί μου όλη την ώρα, με πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, έτσι ώστε ποτέ να μην κάνω μια κακή επιλογή. Αυτά έχω μαζί μου: αμύγδαλα, καρύδια, σπόροι κολοκύθας, σολομό ή γαλοπούλα, και άγρια βατόμουρα χωρίς ζάχαρη.»

Άγχος

Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, θα σας κάνει να πεινάτε, προκαλεί αποθήκευση λίπους της κοιλιάς, και μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι παίρνοντας βαθιές αναπνοές ενεργοποιεί το πνευμονογαστρικό νεύρο, που αλλάζει το μεταβολισμό από την αποθήκευση λίπους στην καύση του λίπους και γρήγορα σας απομακρύνει από την κατάσταση του στρες. Απλά ακολουθήστε την άσκηση με τις πέντε βαθιές αναπνοές του Δρ Hyman:

«Απλά πάρτε πέντε αργές βαθιές αναπνοές. Κάντε το πριν από κάθε γεύμα. Δείτε τι τη διαφορά!»

Φλεγμονή και δυσανεξία σε τροφές

Η φλεγμονή ενεργοποιεί ανισορροπίες του σακχάρου στο αίμα, αντίσταση στην ινσουλίνη, και διαβήτη τύπου 2. Η γλουτένη και τα γαλακτοκομικά είναι δύο κρυφές κατηγορείς τροφίμων που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δυσανεξία. Δυστυχώς, οι περισσότεροι ποθούν αυτά τα αλλεργιογόνα. Μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσετε το κάπνισμα, ακόμη και για μόλις 10 ημέρες, αλλά δοκιμάστε το και θα δείτε ότι έχετε ανανεωμένη ενέργεια και ανακούφιση από τις λαχτάρες.

Κοιμηθείτε καλά

Σε μελέτες, φοιτητές στερήθηκαν μόνο 2 από τις 8 συνιστώμενες ώρες ύπνου. Αυτό οδήγησε σε μια αύξηση στις ορμόνες της πείνας, μείωση και τεράστια λαχτάρα για επεξεργασμένη ζάχαρη και υδατάνθρακες. Όταν δεν κοιμάστε καλά, αναζητάτε ενέργεια, και απευθύνεστε σε προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη που σας δίνουν μια ώθηση για λίγο. Ο ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η μεγάλη λαχτάρα για ζάχαρη.

Credit: Healthy-holistic-living

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας