DIY

Εξαφανίστε την σκουριά και τα καμμένα λίπη από την σχάρα ή την ψησταριά σας με ΑΥΤΟ απλό και εύκολο κόλπο!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του μπάρμπεκιου. Αλλά το φθινόπωρο, τον χειμώνα και ακόμα και την άνοιξη, είναι πολύ πιθανόν να μην το χρησιμοποιείτε και να πιάσει σκουριά. Οπότε όταν ανοίγεται το μπάρμπεκιου μετά από καιρό είναι σίγουρο πως θα δείτε, βρώμικες, ακάθαρτες, σκουριασμένες σχάρες.

Μία λύση είναι να τις τρίψετε με συρματόβουρτσα αλλά δεν πρόκειται να επαναφέρει την λάμψη. Έτσι, όταν είδαμε την τεχνική που ακολουθεί, σκεφτήκαμε πως θα θέλατε να σας την δείξουμε.

Θα χρειαστείτε απλά λίγη αμμωνία, μία σακούλα σκουπιδιών και ένα λαστιχάκι ή κάποιου είδους σκοινί. Είναι γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος που θα σας γλυτώσει από πολύ κόπο!

Θα χρειαστείτε:

– Αμμωνία
– Σακούλα σκουπιδιών
– Λάστιχο ή κάποιου είδους σκοινιού

Οδηγίες:

1. Ρίξτε μία κούπα αμμωνίας στην σακούλα σκουπιδιών.

2. Βάλτε μέσα τις σχάρες και κλείστε την καλά με το σκοινί. Είναι σημαντικό να είναι καλά κλεισμένη για δύο λόγους: 1) Για να μην φεύγουν οι αναθυμιάσεις από την αμμωνία και 2) γιατί είναι καλύτερο για το περιβάλλον να μην φύγει η αμμωνία στο χώμα ή το γρασίδι.

3. Βάλτε την σακούλα στον ήλιο και αφήστε την για μία μέρα. Η ζέστη από την ήλιο θα επιταχύνει την διαδικασία.

4. Την επόμενη μέρα, ξεπλύντε τις σχάρες με νερό και ανοίξτε τα παράθυρα για να αερίζεται καλά το δωμάτιο.

Μέτρα ασφαλείας

Όταν δουλεύετε με αμμωνία, πάντα να χρησιμοποιείται γάντια και ειδικά γυαλιά. Το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται καλά γιατί αλλιώς οι αναθυμιάσεις θα σας ζαλίσουν και θα επηρεάσουν την υγεία σας αρνητικά. Να χρησιμοποιήστε άφθονο νερό για να ξεπλύνετε το νεροχύτη.

Δεν χρειάζεται να καλύψετε την σχάρα με αμμωνία. Αρκεί η σακούλα να είναι καλά κλειστή και οι αναθυμιάσεις θα κάνουν καλά την δουλειά τους. Προσοχή όμως στα μέτρα ασφαλείας, γιατί η αμμωνία είναι ένα πολύ δυνατό χημικό και μπορεί να σας βλάψει την υγεία.

Εσείς έχετε κάποια άλλη εναλλακτική λύση για το καθάρισμα του μπάρμπεκιου; 

Credit: tiphero.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια