4 Γιαπωνέζικα Μυστικά για να Παραμείνετε Αδύνατη και Υγιής.

Η ιαπωνική φιλοσοφία για τη ζωή διδάσκει διαφορετικές αντιλήψεις από αυτές που έχουμε συνηθίσει στον Δυτικό κόσμο. Αν θέλετε να είστε σε καλή φόρμα και να νιώθετε ευεξία, τότε θυμηθείτε να ακολουθήσετε αυτούς τους 4 βασικούς κανόνες, που προέρχονται από την Ιαπωνία:

1. Αν κάνετε γυμναστική σαν παλαιστής σούμο, θα δείχνετε και σαν παλαιστής σούμο. 
Οι παλαιστές του σούμο δεν τρώνε πρωινό. Ξεκινούν από το πρωί να κάνουν έντονη γυμναστική, στη συνέχεια έχουν ένα τεράστιο γεύμα, και μετά πάνε για ύπνο. Ξυπνάνε και επαναλαμβάνουν την ίδια ρουτίνα άλλη μια φορά. Κατά αυτόν τον τρόπο χτίζουν σωματική διάπλαση, αλλά και εναποθέτουν σωματικό λίπος.

2. Η ζέστη είναι ζωή.
Το φαγητό είναι μια μορφή ενέργειας που καταναλώνουμε για να επιβιώσουμε. Τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμοστεί στη ζέστη. Τα χειμερινά φαγητά περιέχουν περισσότερες θερμίδες, ώστε το σώμα μας να κρατήσει τη ζέστη στον κρύο καιρό.

Πολλοί διατροφολόγοι συμβουλεύουν να τρώμε ωμά φρούτα και λαχανικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υγιεινά, αλλά το σώμα χαμηλώνει τη θερμοκρασία του εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας του ωμού φαγητού.  Έτσι, θέλετε να φάτε κάτι παραπάνω για να παραμείνετε ζεστοί. Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας. Μπορεί να μην έχουν μετά τόσες βιταμίνες, αλλά το σώμα θα αποκτήσει περισσότερη ζέστη και ενέργεια.

3. Η κατανάλωση υγρών κατά το γεύμα δε κάνει καλό.
Οι Γιαπωνέζοι δεν πίνουν ποτέ τίποτα όσο τρώνε. Καταρχάς, τα υγρά δροσίζουν το σώμα. Και κατά δεύτερον, κάνουν κακό στη πέψη. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το νερό εξουδετερώνει το οξύ που παράγει το στομάχι για να διασπάσει τις τροφές. Ως αποτέλεσμα, το σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να ολοκληρώσει τη διαδικασία της πέψης και γι’ αυτό θέλετε να ξαναφάτε. Το φαγητό παρέχει στον οργανισμό αρκετά υγρά, και γι’ αυτό οι Γιαπωνέζοι αγαπούν τις ζεστές σούπες. Δοκιμάστε το και εσείς!

4. Ένα ζεστό μπάνιο κάνει καλό στην υγεία μας.
Μετά από ένα ζεστό μπάνιο, πάντα νιώθουμε πιο ήρεμοι, οι μύες μας χαλαρώνουν και η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται αισθητά. Κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο τουλάχιστον δύο φορές το μήνα θα κάνει το δέρμα καλύτερο και θα βελτιώσει τη πέψη. Οι Γιαπωνέζοι γεμίζουν τη μπανιέρα μέχρι το επίπεδο της καρδιάς: αν το νερό είναι υψηλότερο, τότε θα ανέβει η πίεση. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι 38°C — 40°C, καθώς είναι η ιδανική θερμοκρασία για τη βελτίωση του κυκλοφορίας του αίματος.

Έχουμε συνηθίσει ότι η απώλεια βάρους σχετίζεται με τις θερμίδες, γι’ αυτό αυτές οι συμβουλές φαίνονται παράξενες. Αλλά δείτε τους Ιάπωνες: όλο το έθνος φαίνεται να έχει καλή υγεία ακόμα και σε μεγάλη ηλικία και είναι γνωστοί για τη μακροζωία τους. Δοκιμάστε αυτούς τους απλούς κανόνες, και αλλάξτε την ευεξία σας!

Credit: brightside.me

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας