Έγκυες ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε τι προκαλεί το Κάπνισμα στο μωρό σας!

Πάντα οι γιατροί προειδοποιούν ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία του μωρού, αλλά εσείς γνωρίζετε τις πραγματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή σας η συνήθεια στο παιδί σας;

Μια μελέτη με επικεφαλής την δρ. Nadja Reissland στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Durham, εξέτασε είκοσι διαφορετικά έμβρυα σε ένα διάστημα δώδεκα εβδομάδων.

Τέσσερα από αυτά τα έμβρυα άνηκαν σε μητέρες που κάπνιζαν πάνω από 14 τσιγάρα την ημέρα.

Κάθε τρεις εβδομάδες, οι ερευνητές διεξήγαγαν ένα 4D υπερηχογράφημα στα έμβρυα.

Τι ανακάλυψαν; Υπάρχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ διαφορά στην κίνηση του προσώπου μεταξύ των εμβρύων οι μητέρες των οποίων κάπνιζαν, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Durham, οι σαρώσεις αποκάλυψαν ότι τα έμβρυα που εκτίθενται στον καπνό έχουν σημαντικά υψηλότερο ποσοστό κινήσεων του στόματος. Επίσης άγγιζαν το πρόσωπό τους σε πολύ υψηλότερο ποσοστό απ’ ότι τα άλλα. Και οι δύο αυτές συνήθειες των εμβρύων, υποτίθεται ότι ελαττώνονται σε συχνότητα όσο αναπτύσσεται το μωρό…

Πιστεύεται ότι το κεντρικό νευρικό σύστημα των εμβρύων που εκτίθενται στον καπνό τσιγάρου δεν αναπτύσσεται με τον ίδιο ρυθμό όπως αυτών που δεν εκτίθενται στον καπνό.

Προηγούμενες μελέτες αποκάλυψαν επίσης ότι τα έμβρυα που εκτίθενται σε καπνό παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ικανότητες επεξεργασίας ομιλίας.

Credits: Trends Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας