Δείτε τι θα συμβεί αν βράσετε μια μπανάνα και πιείτε τον ζωμό πριν κοιμηθείτε!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην μας παίρνει ο ύπνος, ειδικά όταν πρέπει να ξυπνήσουμε νωρίς. Αισθανόμαστε κουρασμένοι, αλλά απλά ο εγκέφαλός μας δεν λέει να ησυχάσει με τίποτα! Μέγα πρόβλημα…

Ευτυχώς όμως υπάρχει λύση και δεν είναι να μετράμε προβατάκια!

Εμπειρογνώμονες ύπνου δείχνουν ότι οι παράτυπες συνήθειες ύπνου ή ακόμα και η αϋπνία μπορεί να προκληθούν από παράγοντες όπως η κατάθλιψη, το στρες και το άγχος. Τα παυσίπονα, τα αντισταμινικά και άλλα φάρμακα μπορούν επίσης να συμβάλουν στην απώλεια ύπνου.

Από την άλλη, ορισμένα φάρμακα που συνταγογραφούνται για όσους πάσχουν από διαταραχές ύπνου μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην αρχή, αλλά μπορούν να προκαλέσουν συχνουρία ή και άγχος.

Ποια είναι λοιπόν η μαγική λύση στο πρόβλημα; Τσάι μπανάνας!

Οι μπανάνες, και ειδικά η φλούδα τους, είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο. Το μαγνήσιο βοηθά στην πρόληψη των διαταραχών του ύπνου και όταν συνδυάζεται με το κάλιο είναι το ιδανικό χαλαρωτικό για τους μυς σας.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπανάνα, λίγο νερό και κανέλα! Τεμαχίστε την μπανάνα και βράστε την για περίπου 10 λεπτά, μαζί με τη φλούδα. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, ρίξτε το νερό σε μια κούπα, πασπαλίστε με κανέλα και πιείτε το μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο.

Credits: Trends Feed

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας