Ζαμπονοτυρόπιτα: Η πιο εύκολη συνταγή για λαχταριστή ζεστή ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα γάλακτος

Έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά, μια συνταγή που θα μείνει αξέχαστη τόσο σε εσάς όσο και σε όσους την γευτούν από τα χέρια σας.. .

Βρήκα τη πιο εύκολη συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα και στη παρουσιάζω για να τη φτιάξεις και εσύ. Πάμε να δούμε μαζί τι χρειάζεσαι.

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί ζαμπονοτυρόπιτα:

2 κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας
Δύο αυγά
Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

Για τη γέμιση:

2 συσκευασίες κρέμες γάλακτος για μαγειρική
1 συσκευασία μπέικον
10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα για τοστ
5 φέτες τυρί για τοστ
1 αυγό
150 γραμμάρια κίτρινο τυρί
Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτή τη ξεχωριστή και πεντανόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Με ελάχιστο χρόνο και χωρίς καθόλου κόπο θα έχεις τη σπιτική πίτα των ονείρων σου που μπορείς να τη κεράσεις σε συγγενείς και φίλους ή να την απολαύσεις μόνος/η σου. Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ.

Αρχίζουμε φτιάχνοντας τη γέμιση για τη πίτα μας. Σε ένα μπολ της επιλογής μας κόβουμε σε κομματάκια το μπέικον, το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα της επιλογής σας, το τυρί του τοστ και προσθέτουμε μέσα τις κρέμες γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αυγό αφού το χτυπήσουμε πρώτα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το αυγό θα βοηθήσει τη γέμιση να ”δέσει” και να μην είναι τόσο αραιή, αλλά λαχταριστή όπως τη θέλουμε.

Στη συνέχεια, αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω το ένα φύλλο σφολιάτας. Γεμίζουμε το φύλλο με όλη τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Φροντίζουμε να έχουμε ξεπαγώσει τα φύλλα σφολιάτας πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Αλείφουμε τα αυγά πάνω από τη πίτα μας, αφού τα έχουμε χτυπήσει και κάνουμε λίγες τρύπες πάνω στο φύλλο με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. Η ζεστή ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα γάλακτος, είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

Extra tips:

Μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά ή αλλαντικά της επιλογής σου.
Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορείς να βάλεις λίγο γάλα για να είναι πιο ελαφριά η συνταγή μας. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο.

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα