Τα Κόλπο για Τέλεια Σπιτικά Ραβιόλι: Πώς θα τα φτιάξεις ακριβώς όπως σε ένα καλό εστιατόριο.

Συνηθίζεις να παρουσιάζεις τις μαγειρικές σου ικανότητες ως ένα από τα ατού των προσωπικών σου δεξιοτήτων; Τότε τα χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά θα πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στο ρεπερτόριό σου. Συγκεκριμένα, τα ραβιόλι είναι μία από τις κομψότερες και νοστιμότερες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι αρκεί να είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις σε αυτά χρόνο, υπομονή και επιμονή στη λεπτομέρεια. Μπορείς να τα πετύχεις μάλιστα χωρίς τη χρήση μηχανής ζυμαρικών.

Η ζύμη
Το σημείο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις είναι η ζύμη. Για αυτήν, υπολόγισε περίπου ένα αυγό και 100 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00 για κάθε άτομο.
Δεν χρειάζεται, ακόμη, κάτι επιπλέον. Φτιάξε ένα λοφάκι από αλεύρι σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής, ανοίγοντας μία τρύπα στη μέση, στην οποία θα σπάσεις μέσα τα αυγά. Ξεκίνα να ζυμώνεις ανακατεύοντας με ένα πιρούνι και έπειτα χρησιμοποίησε τα χέρια σου, μέχρι να φτιάξεις μία συμπαγή μπάλα. Την τελευταία, θα την τοποθετήσεις στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Η γέμιση

Όσο η ζύμη ξεκουράζεται στο ψυγείο, οφείλεις να ασχοληθείς με ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της συνταγής σου, που δεν είναι άλλο από τη γέμιση. Να ξέρεις πως οι σεφ στα εστιατόρια συνηθίζουν να τη φτιάχνουν από την προηγούμενη ημέρα, ώστε να δέσει καλύτερα και να αναδειχθούν περαιτέρω αρώματα και γεύσεις. Αν έχεις λοιπόν την πολυτέλεια του χρόνου κάνε ιδανικά κι εσύ το ίδιο. Η παραδοσιακή γέμιση για σπιτικά ραβιόλι είναι εκείνη με ρικότα και σπανάκι – μία επιλογή που ικανοποιεί σχεδόν τους πάντες. Βράσε γρήγορα το σπανάκι, ξέβγαλέ το με κρύο νερό και στράγγιξέ το καλά. Πρόσθεσε τη ρικότα ή κάποιο άλλο παρεμφερές τυρί καθώς και ένα αυγό. Αν θέλεις να ενισχύσεις περαιτέρω τη γεύση πρόσθεσε παρμεζάνα, αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Το δίπλωμα
Ίσως το δυσκολότερο κομμάτι του όλου εγχειρήματος. Ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη, αφού προηγουμένως έχεις απλώσει λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα γίνει αυτό. Τη χωρίζεις έπειτα σε δύο φύλλα. Στο ένα, βάζεις μία κουταλιά της σούπας ζύμη ανά 5 εκατοστά και αλείφεις με αυγό περιμετρικά του σημείου γύρω από αυτή. Έπειτα σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο και πιέζεις ελαφρά τις άκρες με τα δάχτυλά σου, έχοντας κατά νου ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αέρας στο εσωτερικό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τσέρκι για να κόψεις τη ζύμη σε ραβιόλι. Το ιδανικό μέγεθος έχει περίμετρο περίπου 7 εκατοστών.

Το μαγείρεμα
Βάζεις πολύ νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με λίγο αλάτι. Φέρνεις σε βράση και προσθέτεις τα ραβιόλι, ένα-ένα, προσέχοντας να μη σπάσουν. Η ζύμη θα πρέπει να φαίνεται λαμπερή και να έχει πιο ανοιχτή απόχρωση από την ακατέργαστη ζύμη. Αφαιρείς από το νερό τα ραβιόλι με τη βοήθεια ενός skimmer (η κουτάλα με τις τρύπες). Τελευταίο βήμα: Τι επιπλέον θα προσθέσεις; Μία καλή σάλτσα ντομάτας ίσως να είναι η ιδανικότερη επιλογή όπως επίσης και κάποιο πέστο.

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα