Μια γυμνάστρια αποφάσισε να συγκρίνει 15 τρόφιμα μεταξύ τους. Αυτό που ανακάλυψε; Θα σας σοκάρει!

Η Βρετανίδα γυμνάστρια και blogger Lucy Mountain, θέλει να σας κάνει να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε την καταμέτρηση των θερμίδων και συγκρίνει τρόφιμα για να αποδείξει την άποψή της.

«Πολλοί θα επιλέξουν τα αμύγδαλα λόγω της θρεπτικής τους αξίας. Εάν κανείς κάνει μια ισορροπημένη διατροφή, δεν είναι κακό να προτιμά τις παστίλιες, αλλά με μέτρο. Προσωπικά, εγώ λατρεύω τη γεύση τους, με κάνουν ευτυχισμένη που πιστεύω ότι συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στη συνολική μου υγεία».

Πατατάκια με αλάτι και ξύδι vs. αποξηραμένα λαχανικά

«θα περίμενε κανείς ότι τα αποξηραμένα λαχανικά θα έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο προϊόντων δεν είναι μεγάλη. Έτσι, προτιμήστε αυτό που πραγματικά θέλετε να φάτε».

Νερό και νερό

«Αυτό το νερό έχει μια ελαφριά γεύση φρούτων και με έχει συνεπάρει εδώ και μερικούς μήνες. Απλά δεν περίμενα το νερό μου να έχει θερμίδες».

Πως θεωρούμε το Twix σε σχέση με αυτό που είναι πραγματικά

«Είναι σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες σωστά και όχι μόνο αυτό που γράφει με μεγάλη γραμματοσειρά στο μπροστινό μέρος. Πριν πάτε να φάτε όλο αυτό το καταραμένο πράγμα, είναι καλό να γνωρίζετε ακριβώς με το πόσες θερμίδες ισοδυναμεί».

White americano vs. flat white

«Είναι εντυπωσιακό το πόσες θερμίδες μπορεί να εμπεριέχονται στους καφέδες και τα ζεστά ροφήματα – ένα μεγάλο ρόφημα Flat White των Starbucks περιέχει 290 θερμίδες και ένα latte 300. Ένα white Americano, θα σας εξοικονομήσει 250 θερμίδες».

Παγωτό Solero εναντίον παγωτού Magnum

«Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, το Solero θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική για το κλασσικό Magnum».

«Υγιεινό πρωινό» εναντίον «άτακτου σνακ»

«Έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες και μακροσυστατικά, μόνο που τα μπισκότα digestive είναι λίγο υψηλότερα σε πρωτεΐνες και περιέχουν λιγότερη ζάχαρη από τα Belvita. Τα Belvita έχουν μερικά επιπλέον μικροθρεπτικά συστατικά, αλλά αυτά ισοδυναμούν μόνο με περίπου 150 γραμμάρια σπανάκι…».

Διαιτητικές τροφές εναντίον παχυντικών τροφών

«Καμία τροφή δεν προκαλεί την αύξηση του βάρους. Η συνεχής κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που καίτε σε μια χρονική περίοδο, το κάνει αυτό. Ομοίως, καμία μεμονωμένη τροφή δεν προκαλεί απώλεια βάρους».

100g σοκολάτα γάλακτος vs. 100g σοκολάτα χωρίς γλουτένη, χωρίς σιτάρι, χωρίς γάλα

Μια χούφτα αμύγδαλα και ένα πακέτο παστίλιες φρούτων

«Ακριβώς επειδή κάτι δεν περιέχει γλουτένη ή γάλα, δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο σε θερμίδες ή πιο ευνοϊκό για τη φυσική σας κατάσταση».

Τοστ και βούτυρο vs. τοστ και βούτυρο

«Είμαι της άποψης ότι πρέπει να απολαμβάνετε όλα τα τρόφιμα και δεν έχω κόψει τίποτα που να μου αρέσει από τη διατροφή μου. Η εκμάθηση του πώς να διαχειρίζομαι τα μεγέθη των μεριδίων, μου επέτρεψε να επιτύχω το στόχο μου!»

100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος vs. 100 γραμμάρια 85% μαύρη σοκολάτα

«Εάν προτιμάτε τη γεύση της σοκολάτας γάλακτος, αλλά πιέζετε τον εαυτό σας ώστε να φάτε τη μαύρη σοκολάτα επειδή έχετε διαβάσει ότι είναι «υγιεινότερη», σταματήστε να το κάνετε. Από άποψη απώλειας βάρους λόγω θερμίδων, η σοκολάτα γάλακτος είναι στην πραγματικότητα πιο επωφελής και αυξάνει τα επίπεδα ευτυχίας κατά 938%».

Και οι δύο έχουν το ίδιο μέγεθος, και οι δύο περιέχουν αβοκάντο, τυρί, κρουτόν και σως

«Οι σαλάτες είναι ένας φανταστικός τρόπος για να λαμβάνετε πολλά υπέροχα μικροσυστατικά, αλλά δεν είναι όλες οι σαλάτες ίδιες. Πρέπει να γνωρίζετε τα μεμονωμένα συστατικά του γεύματος».

Και τα τρία είναι smoothies

«Τα συστατικά που βάζετε μέσα στα smoothies, κάνουν όλη τη διαφορά. Εάν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που βάζετε μέσα».

100 θερμίδες από φράουλες vs. 100 θερμίδες από φράουλες

«Όταν βρίσκεστε στο δρόμο, είναι πιο εύκολο να φάτε αποξηραμένες φράουλες από ότι κανονικές».

Κάποιος που παρακολουθεί τις θερμίδες τους vs. κάποιος που δεν το κάνει

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά, διότι η μέθοδος που επιλέγετε (εάν υπάρχει), δεν συνεπάγετε και τα τρόφιμα που καταναλώνετε».

Credit: boredpanda.com

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα